Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, April 17, 2012

Bateri kereta kong!

As salam,

Hari ni lewat kami g keje,bateri kereta Kong pulak,ni tersangkut dkt rumah lagi, En. suami baru jerk kuar g kedai naik motor beli bateri, nasib baik ada motor, ingat kan nak naik motor jerk td g kerja tp helmet pulak ada satu jerk. itu yg nak x nak tunggu gak la bengkel kereta buka jam 9 pagi. Ikutkan 3 minggu lepas dh jd dah dkt opis papa tp pakai jumper dan tambah air bateri dh ok. Hari ini x boleh diselamatkan dah kena tukar bateri baru terus..

p/s: 1st time try update guna notes..hehe

k/kini n3: adeii..byknye typo, x best update guna notes + smpai skrg tension x boleh upload pic dlm blog ni thru my notes..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

9 comments:

  1. laa sian..tp mujur x jadi d tgh jln..

    ReplyDelete
  2. @Imaan09: siankan..huk2..
    itula mujur jd masa di rumah lagi, tp frust gak la tgh2 bulan pulak tu kereta buat hal..

    ReplyDelete
  3. nasib baiklah msih kat umah kan eija. kalau tak lagi susah tu.

    teringat dulu2 masa pakai kancil... sekali kong baterinya terus tukar baru. tak lama pastu terus bertukar tgn ke org lain plak. cam tau2 je nak jumpa tuan yg baru.

    ReplyDelete
  4. kite pun pernah sekali nak pergi kenduri kawin dah bersiap kereta tak boleh start huhuhu haru btllah bateri kong... tak pasal tak jadi pg kenduri.. amir sampai tertdo ayah keluar cr kedai bukak soh dtg tukarkan... kat rumah...

    ReplyDelete
  5. Baik tukarlah eija... nasib kena kat rumah kalau kat tengah jalan boleh extra charge nak panggil org towing...

    ReplyDelete
  6. kami dulu penah jadi jugak,sbbnya lupa nak tutup lampu depan tu..haha,takpasal2 kena pakai jumper dr keta org lain..
    tu tukar bateri baru ke eija?

    ReplyDelete
  7. samela nasib kita...kete su, ari jumaat lepas.tetiba xleh start enjin.kete asben lak tggal kat opis dia sbb kunci jatuh dlm lubang tandas. sudahnya kol teksi nak gi keje...wua, lg kesian tau sbb xde moto!!!

    ReplyDelete
  8. nasib ms kak eija kat umah n hubby msh ada... kalu kat luar, mulalah kita terkapai2 kan...

    ReplyDelete
  9. @Izan Ishak: itulah nasib baik kejadian berlaku dirumah, tp itula berlaku masa nak g keje pulak, lewat sudahnya sampai opis..

    hehehe..rezeki pemilik kereta baru la tu..

    @Masya: oh iye ke, kami kejadian berlaku pagi, masalah nak menunggu bengkel buka pulak, en. suami pergi beli bateri pastu pasang sndiri

    @KakZakie: betol tu kak, nasib baik berlaku di rumah, mmg kami tukar terus pun bateri kereta.

    @Kamalia: Haah, kami terus tukar bateri kereta baru, yg sakitnya kena tang tgh2 bulan, nasib ada saving utk emergency case mcm ni..

    @S.U.R.I.A.T.I: aduhai mmg lg kesian kes sue ni, dah mcm sudah jatuh ditimpa tangga pulak..yang kami ni pulak ada motor tp helmet pulak ada 1..huhu

    @IntaNBerliaN: itula, kalau k.eija sorang2 yg drive sndiri kereta pastu jd pulak kejadian enjin x boleh start mau panik dibuatnya. Buat masa ni kami masih lg naik satu kereta sama2 pergi&balik kerja.

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails