Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Sunday, January 2, 2011

MEMORI 2010 HARAPAN 2011

Salam Sume,

Alhamdullillah masih diberi kesempatan dan dipanjangkan usia utk merasai tahun 2011. Masih belum terlewat utk sweetmama ucapkan selamat tahun baru 2011 kpd sume. Moga tercapai azam tahun 2010 yang lalu dan kembali dengan semangat yg baru utk tahun ini.

2010 - begitu pantas berlalu meninggalkan kita semua. Ermmm..byk juga memori yg terakam bagi sweetmama pada tahun lalu. 
 
Memori pahit yang mungkin sweetmama x akan lupekan adalah dugaan yg tak terduga oleh sweetmama berlaku kpd awal ogos 2010..seminggu sebelum menyambut ramadhan..sweetmama dpt tahu sesuatu yg sweetmama tak sangka akan berlaku kpd my lovely family..tp iye la dugaan dr NYA..alhamdullillah dapat diselesaikan secara baik..walaupun rasanya sgt sakit dan sgt stress..

Sweetmama belajar utk melupakannya...alright x mo sedih2 lagi..citer pasal memori indah pulak la ye...alhamdullillah...rasanya tahun 2010..tahun paling byk sweetmama g holiday..cuti2 m'sia terutamanya dan yg paling happy dpt holiday ke Bukut Tinggi dan Padang Indonesia. Antara destinasi holiday kami:-

1) Port Dickson, N. Sembilan - 30 Jan 2010- 1 Feb 2010 - Apartment Tanjung Biru, Port Dickson - cuti awal tahun sempena dengan besday my fil + mmg tempat wajib my family in law g berehat & bercuti.

2) Morib, Banting - 14-17 Mac 2010 - Rumah Peranginan Persekutuan, Morib

3) Melaka - 3-4 Julai 2010 -D'Nelayan Beach Resort, Melaka - Trip KJ Club + Anniversary celebration hadiah dr Papa Zaquan

4) Genting Highland, Pahang - 4 - 5 Ogos 2010- First World, Hotel - Excited nak pegi memandangkan zaquan dh pandai main.

5) Bukit Tinggi & Padang Indonesia - 21-26 Oktober 2010 - Karisma Hotel  & Bunda Hotel - Family trip wif all my family in law

6) Melaka Woderland Resort - 20-21 November 2010 - Puteri Resort, Melaka - last minute planning + nak sgt g Melaka Wonderland..hik3..

7) Tasik Kenyir, Terengganu - 3-6 December 2010 - Rumah Peranginan Persekutuan Kenyir - Cuti Akhir tahun yg dijangka jgk ni..sbb menggantikan Pakcik yg x dpt g..tp tetap enjoy..sbb zaquan dpt naik bot laju n mandi air terjun ...sambill teman atok2 dia memancing.

Alhamdullillah..sgt bersyukur dengan rezeki yg diberi dari NYA..Walaupun byk wishlist tahun 2010 yang tak tertunai...DSLR my dream n my lappy yg rosak pada awal tahun 2010 masih belum dibaiki..mmg berangan nak beli new lappy jerk..hope dpt dipenuhi tahun ini..hehehe..baru la bole jdk blogger tegar..

Tahun 2010 jg merupakan tahun bermulanya sweetmama minat berblogging n tak sangka ade gak yg sudi memfollow blog suka2 sweetmama ni. Sweetmama mula diperkenalkan dengan dunia blogging oleh officemate mata bulan Januari 2010..nmpknya dh setahun la sweetmama berblogging. Thanks member2 blogger yg sudi berkawan dengan sweetmama. :D

Tiada azam yg utama bg sweetmama utk tahun 2011 ni..hanya doa dan harapan agar tahun 2011 ini sweetmama dipanjangkan usia, dikurniakan rezeki yang melimpah, sentiasa dilindungi dan dirahmati oleh Allah S.W.T dan akan bertambah bermakna lagi dengan kehadiran new baby kami..Insyaallah pada Mei 2011. Moga ia memberi sinar kebahagian buat kami.

AMIN YA RABBAL ALAMIN

p/s: tak sangka berita hari ni..awal tahun dikejutkan dgn berita kematian pelakon , Faizal yusof..bekas suami Siti Nordiana. Al-fatihah buat beliau & keluarga. bersyukur la kita yg masih berpeluang hidup ni.



5 comments:

  1. yg berlalu biarkan berlalu walau pahit tuk dikenang. semoga yg bakal mendatang memberi impak baik utk kita meneruskan kehidupan, insya-Allah.

    ReplyDelete
  2. buang yang jeruh amik yang jernih...semoga tahun ni memberikan lebey keberkatan...selamat tahun baru walaupun dah terlambat sikit

    ReplyDelete
  3. @Cha : yup..insyaallah..thanks cha..:))

    @Anje a.k.a Mama_Balqis: btol tu..thn baru, memori baru..
    mmg nak lupekan sume yg keruh..hehe..
    thanks anje..:))

    ReplyDelete
  4. semoga baby selamat dilahirkan.. dania dah tak sabar nak dapat sepupu baru...

    ReplyDelete
  5. @Cute MuM: amin..
    nnti bila dania dh dpt sepupu baru..setahun dh umur dania..skjp jerk la pulak rsnya..
    msti lps tu dania pulak minta adik dr mummy dia...hehehe..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails