Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, September 13, 2011

Rutin Check-up Bulanan Ziqry | Check-up 3 Bulan & 4 Bulan

As Salam,

Baru teringat nak update rutin check-up bulanan Ziqry, sekali 2 bulan nya check-up..huhu, Alhamdullillah Ziqry maintain sihat n semakin chubby dan setakat ni x pernah lg demam cuma masalah ruam kat pipi dia tu jerk la..tp now dh semakin ok..semakin licin berbanding 2 bulan sebelum :))

Check -up 3 bulan:-
Tarikh check-up : 10 Ogos 2011

berat -  6.23kg
panjang - 62cm
ukur lilit kepala - 40cm
kena injection tp x tanya pulak injection utk ape..adeii..mama dia ni., yg penting adik sihat n x demam lps kena injek
perkembangan - di usia ini Ziqry dh pandai tersenyum..asik gelak jerk..bila diagah apalagi..papa cukup pandai wat adik gelak..dok geletek adik..

 sukanya dia kena geletek..geramnya mama tgk anak mama yg dh bambam ni..

Check-up 4 bulan:-
Tarikh check-up : 8 September 2011

berat - 6.67kg
panjang - 63cm
ukur lilit kepala - 40cm
4 bln nye check-up xde injection..slmt adik ye...hehehe
perkembangan: wah adik dh pandai angkat badan ..mengiring n meniarap sndiri..
2-3 hari ni adik tido dh mcm orang besar..kejap ngiring ke kiri, kejap ngiring ke kanan..at lastnya terlangkup..bila tgn tersepit n x boleh nak balik kan bdn dia..mula dia ehek2..nangis..takut jgk kalau kami x sedar..bole lemas baby di buatnya...


Adik bkn saje dh aktif membalikkan badan/meniarap tp adik ada satu habit..masukkan jari dlm mulut..hehee

semalam...12 September 2011..genap usia Ziqry 4 bulan

Next Check-up : 06 Oktober 2011

p/s: ada lg check-up susulan Ziqry sweeetmama x update, check-up kat peads klinik, hospital serdang ...nnti ada masa mama up-date..:)


   

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

13 comments:

  1. hehehe..yup mmg terasa berat dh dia skrg ni..n bambam dah. alhamdullillah..dulu kan eija risau tgk berat badan dia turun masa kena kuning..now..setiap bulan naik n pipi pun dh gebuss..:))

    ReplyDelete
  2. comelnya dia..eeee geram..rasa cam nak cubit2 je..teringin lak nak baby boy..hehe

    ReplyDelete
  3. @sue zainun: hehe..mmg mama dia pun tgk geram selalu gak cubit2 pipi dia tu..,

    eija pulak teringin nak baby girl..hik3..

    ReplyDelete
  4. uiks biar btl ziqry ni, mcm dh bsr je. baru 4 bln. aunty tgk dh mcm 6,7 bln. ziqry takde kelopak mata. hahahah. comelll.

    ReplyDelete
  5. sihatnye dia..
    rasa nak gigit2 je pipi..
    hahahahh

    ReplyDelete
  6. Okey lagi Zikry satu jari je, klau Ainul sampai empat jari sekali masuk mulut hihih

    ReplyDelete
  7. @tiefazatie: ^_^..terima kasih..^_^..

    @Cha : ada gak yg tegur mcm dh 6-7 bulan, kami pun rasa ziqry ni lg besar dr abg zaquan dia dulu, zaquan dulu masa baby chubby jgk, tp dia chubby muka dia jenis kecik n bujur, ziqry ni chubby n muka boolat nmpk penuh sgt kalau bergmbar..hehe

    @Prince Halilintar: ye la uncle prince..hehee..

    @diana: alhamdullillah..sihat dgn jayanya.., mmg kalau tgk pipi budak yg bambam ni rasa nak geget2 jerk kan..

    @Anamarza: sbnrnya Ziqry pun sama..kadang2 semua jari/penumbuk dia tu nak masuk semua dlm mulut..

    ReplyDelete
  8. Best kan ada baby. Kalau org tua-tua kata budak suka hisap jari tidak suka menangis...

    Comellah kakak suka tengok bibir dia kilat...:)

    ReplyDelete
  9. @Kakzakie: btol best ada baby ni, ni pun rasa mcm skjp nye masa berlalu..dh 4 bulan dh dia, oh iye ke kak patutla baby ziqry ni mmg kurang sgt meragam/menangis..alhamdullillah senang sgt jaga dia..:))

    hehe..makasih kak..

    ReplyDelete
  10. dh semangat :)lukman kan dh 7kg :)

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails