Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, September 14, 2011

Result Susulan Check-up Ziqry@Peads Klinik, Hospital Serdang

As Salam,

Temujanji susulan check-up Ziqry di Peads Klinik, Hospital Serdang bg kes susulan Ziqry punye bacaan penyakit kuning/jaundis yg tinggi masa baru lahir hari tu adalah pada 25 Julai 20111st time wat check-up kat peads klinik, hospital serdang ni sikit pnye ramai orang, setengah hari gak la baru selesai urusan. 

Nak baca story  Memori 3 Hari ZiQrY @ Wad NICU dan Kisah ZiQrY & Jaundis - KLIK SINI. Memang bagi baby yg mengidap jaundis yg tinggi perlu rawatan susulan sbb kesannya takut  baby berkemungkinan boleh jd lembab dan mengalami masalah pendengaran. 

Hasil dr pemeriksaan doktor, alhamdullillah Ziqry sihat, doktor pun just tanya perkembangan baby selepas keluar dr NICU, adakah baby tiada reaksi, x aktif atau sebaliknya asik menangis jerk. sweetmama pun bgtau la my baby Ziqry ni mmg nmpk mcm x aktif sbb jenis senang sgt dijaga..kurang nangis..tp masih mmberi respon n reaksi yg positif bila diusik/main ngan dia.
setelah dicheck2 oleh doktor..doktor kata itu normal..itu maknanya anak awk mmg baik..hehehe, alhamdullillah mmg baik pun..sgt senang dijaga..harap smpai ke besar la senang dijaga.

Sweetmama igtkan baby mungkin diambil sampel darah untuk diuji tp xde plak. maybe lain hospital lain caranya..sbb my friend yg wat rawatan susulan kat hospital swasta kena amik darah sekali lagi untuk diuji.

Doktor tanya ada masalah lain x..?ermm mcm biasa yg nmpknya bermasalah, masalah kulit muka Ziqry la..ruam kat pipi ziqry tu.., so doktor bg ubat sapu untuk masalah ruam berkenaan. Mcm sweetmama story sblm ni now kulit pipi dia dh ok..ubat yg doktor bg tu mmg mujarab. So doktor kata jumpe lg 2 bulan untuk tgk kesan ubat ruam kat pipi dia elok ke x.. Next check-up @ Peads Klinik: 27 September 2011

p/s: 27hb sept 2011 tu sweetmama g jln2 langkawi ngan geng2 opis (balik hari)..adeii..x call pun lg hospital nak tukar tarikh temujanji..huk2..



 

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

6 comments:

  1. eija..
    rupanya if anak2 ada kuning, doktor mmg ambil berat dan ada susulan temujanji ya..

    oh.. 27 hb.. nampaknya eija kena ambil temujanji yang lain.. sure penat pi jalan2 tu

    ReplyDelete
  2. time dorg kecik ni, itula yg agak mls, nak check-up susulan. harap ziqry sht mcm abg zaquan juga. syg ziqry.

    ReplyDelete
  3. kena cepat2 buat apptmnt lain ni...

    ReplyDelete
  4. Assalam..=) singgah sini sambil bw testimoni dr Miri..
    http://rafaliah.blogspot.com/2011/09/testimoni-dari-miri-berkenaan-set-b.html

    kita exchg link yea..tq..

    ReplyDelete
  5. masalah jugak kan kalau tinggi sangat bacaan kuning ni, ada tu sampai anak jadi rosak otak sebab mak bapak tak nak hantar anak berubat kat hospital...Syukur la ziqry sihat

    ReplyDelete
  6. harap2 semuanya okay la dan sihat selalu ye..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails