Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, November 23, 2012

Bangun Awal Ikut Atok n Nenek g Kebun!

As Salam,

Hari ni anak² Mama kena bangun awal pagi sbb ikut Atok n Nenek balik kampung n g kebun. Ikutkan ini bukan lah kali pertama mereka ikut Atok n Nenek balik kampung n g kebun . Hari ni masuk minggu yg ke-3 setiap hari Jumaat mereka akan ikut Atok n Nenek balik kampung, tapi x bermalam di kampung, kami yg akan jemput balik dari tempat kerja terus ke Kampung, kampungnya sejengkal saje Kampung Bahagia, Bangi Lama..hehe

Sebelum² ni Zaquan n Ziqry kami akan hantar mcm biasa pagi nak g keje tu kemudian baru ikut atok n nenek balik kampung tapi hari ni Atok n Nenek yang jemput pagi2 kat rumah sbbnya nak g kebun kena la pagi2. Now musim buah kan..so Fil dok jaga kebun la + musim cuti sekolah byk kenduri di kg. itu yg Atok n Nenek duk kg hujung minggu.

Pagi tadi seawal jam 6.15 pagi MIL dah sms bgtau nak jemput Zaquan n Ziqry awal pagi, dan seawal jam 6.30 pagi Zaquan n Ziqry kami kejutkan dan siapkan mereka..Kebetulan semalam dua2 orang tido lewat, Ziqry dah sihat sikit ni malam mula lah tido lewat n ajak abgnya bergurau, Zaquan lepas adiknya tido dia biasalah layan kartun smpai kul berapa pun xtau la sbb Mama nya dah tido dulu..huhu

Itu yg pagi td masing² liat nak bangun pagi, kena paksa bangun n mandi, Papa kata..'Bangun²..nak g sekolah nnti mcm ni la kena bgn awal pagi dan mandi awal² pagi, ni kira practice la diorang bgn awal dan mandi awal '. Mula2 jerk la meragam tp bila dah mandi n segar badan ok dah diorang. Ziqry siap kami bg susu dulu, Abgnya leh sambung tgk kartun semula. Tak lama lepas tu dalam kul 6.50pg atok n nenek sampai. Amboi adik dengar suara n nmpak Atok terus x igt dah Mama n Papanya..Kami berdua g keje mmg lewat sikit sbb masuk kerja jam 8.30pg.

Abg n Adik ready nak balik kg n tolong atok n nenek jaga durian..hehe
Nenek siap pesan jgn lupa pakaikan seluar panjang sbb byk nyamuk...
ermm tracksuit xde, Mama pakaikan jeans jerk..Hahhaa..bergaya mcm nak g berjln jerk sbnrnya nak g Kebun jerk..

Alhamdullillah, Adik Ziqry dah beransur sihat dah tau..terima kasih kawan2 Mama yg doakan adik cepat sembuh


Ziqry @ 22 Nov 2012. Time ni bdn masih dedar² lagi..hari ni dh makin berkurangan..n nmpk sgt sihat. Adik jenis xde masalah nak makan ubat, tgk la time ni dia sporting nak bergambar n semangat nak makan ubat kalau boleh dalam kereta dia nak makan ubat, pegang jerk ubat dia x mo bg sesiapa pun pegang.



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

12 comments:

  1. Sonok zaquan ziqry, kecik2 dh diajar p kebun. Elok , lagipun dorg kan boys

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu nad, diorgkan boys mmg patut atok n nenek ajar g jaga kebun..hehe

      Delete
  2. hihii..wah seronoknya zaquan n ziqri dapat pegi kebun durian lg.. bertuah tau sbb dpt pegi kebun durian n tengok durian jatuh. mama saly belum pernah tengok lg..bestnya ada atok n nenek baik gitu kan..

    smoga adik ziqry beransur sihat seperti sedia kala..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..itulah diorg mmg cucu2 bertuah sbb dijaga atok n neneknya, lgpun thn ni last atok n nenek jaga..tahun depan memasing kena hantar taska dan nursery..

      oh ye ke mama saly x pernah tengok, eija masa kecik2 dulu pernah tgk ikutkan mak eija pun ada dusun gak kat belakang umah tu tp skrg pokok durian mak eija x byk kalau x silap adalah 2 pokok sbb tanah kebun kongsi adik beradik mak n pokok2 kat kebun pun dah byk yg x menjadi dan rosak sbb asik banjir jerk kan..akar pokok pun boleh jd rosak..

      Delete
  3. seronoknya anak2 eija nak ikut atok n nenek pegi kebun ye. yg pastinya musim2 buah camni mmg seronok dok jaga kebun kan. tunggu buah gugur.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2..musim buah ni srnok la p kebun..sbb ada hasilnya..

      Delete
  4. bestnya dorang dapat main ket kat kebun nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib dkt kebun mmg ada pondok..
      ikutkan adik ziqry kalau balik kg jarang ikut atok g kebun, Zaquan yg selalunya atok dia bawa g kebun tp kadang2 bila time nenek dia pun ikut sekali g kebun baru bw dua2 sekali..

      Delete
  5. bagusnya adik n... rajin mkn ubat... patutlah cpt sihat :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdullillah..kali ni 3 hari je demam..itulah sib baik dia skrg ni dah senang nak makan ubat..:)

      Delete
  6. alhamdulillah.. adik dah sihat.. dah kekebun pun yer.. sorry aunie baru sempat singgah baca huhuhuhuhu .. maraton

    ReplyDelete
    Replies
    1. it's ok yana.., k.eija pun blom berkesempatan lg nak BW ke blog Yana ni..,anyway tq still jgk BW maraton di blog k.eija ni..nnti k.eija bls jejak maraton jgk ye...hehe

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails