Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, November 5, 2012

Holiday ke Genting Lagi..Kali kedua untuk tahun 2012 :)|Adik Ziqry Dah Pandai Tunjuk2..

As Salam,

Alhamdullillah kami dah selamat pergi dan balik dari bercuti di Genting Highland pada 28 hingga 30hb Oktober 2012. Ini merupakan percutian kali kedua untuk tahun 2012 buat kami. Kali pertama Ziqry menjejakkan kaki di Genting Highland pada 19-21 Jan 2012. Percutian kali ni ditaja oleh keluarga mertua iaitu Atok n Nenek Zaquan n Ziqry..Terima kasih Atok n Nenek, Zaquan n Ziqry sgt seronok dapat main sampai lebam..:))

Kami bertolak dari rumah dalam jam 11 pagi, Mama n family naik satu kereta dengan Atok n Nenek Ziqry, kereta Papa, tayar kena paku...2 tayar pulak tu kena paku..tayar belakang tu kena kat tepi tayar lg tu, itu yg utk selamat kami naik satu kereta dgn Atok n Nenek Ziqry.

Mcm biasa sebelum naik ke Genting, singgah sarapan dulu, lepas tu terus ke destinasi naik sampai atas, x naik cable car sbb barang byk..kami sampai First World Genting Higland tepat jam 1.00tgh. Org tetap ramai w/pun kami bercuti bkn hari weekends. Bilik dah siap booked awal2 (2 deluxe room) tp tetap kena beratur utk check in sbb kami nak dptkan bilik connected. Alhamdullillah kami dpt bilik connected.

Selesai urusan check in bilik kami x terus masuk bilik..tapi layan kerenah anak2 main satu-dua permainan dulu, Ziqry pun sampai2 sibuk dah tunjuk2 bila nmpak permainan..dulu masa bawa dia g bercuti ke Genting dia kecik lg (usia 8 bulan), dok dlm stroller jerk..hehee, now dah sgt bijak n phm mainan yg ada disekeliling dia..

Cepat jerk rasanye masa berlalu..sudah petang w/pun anak2 baru dpt main 2-3 permainan, yg penting sblm masuk bilik..haruslah isi perut (lunch) dulu..dalam kul 4.00 ptg baru kami masuk bilik..


Yeay kami dah sampai Genting lagi..
Susah betul nak amik gambar heroes berdua ni..

Yo..Yo..It's Me Adik Ziqry..


Day 1- Adik Wif Atok..


See..Adik sudah mula tunjuk2 mainan yg ada..


Heheh..Mama n Abg pun dah terikut tunjuk-tunjuk


Family Members sedang berkumpul n buat keputusan mana mau terjah dulu..


Akhirnya kami kesini dulu..
Theme Park Card Service Centre..
utk ape??
Nanti Mama story di N3 lain..


Terima Kasih Atok n Nenek

P/S: Hari ni Mama Outsation ke Kuching, Sarawak - 5 hingga 9 Nov 2012, Outstation terakhir utk thn ni..bznye..nmpknye blog Mama sunyi la minggu ni, x sempat nak updates n3 auto publish..huhu..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

14 comments:

  1. akak sefamily plan nk ke genting cuti sklh ni nnt.Harap2 kali ni menjadi la

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye ke, insyaallah moga menjadi plan akak untuk bercuti di GH cuti sekolah ni...Amin.

      Delete
  2. Seronoknya bila percutian ditaja ! =)
    Selamat berkursus!

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh..itulah percutian ditaja mmg srnok..kami cuma spent tiket masuk all park untuk diri sendiri jerk..tiket cucu2 atok dh sponser wat kan annual pass..:)
      tq nad, k.eija bkn berkursus sbnrnya outstation sbb kerja..kena g audit ke kuching, srwk..:)

      Delete
  3. bestnya jenjalan.. seronokla anak-anak kan..
    ayu pun nak outstation esok sampai khamis.. kelantan.. bosan.. eija dah last outstation tp ayu baru nak mula.. jabatan ni suka nak cuti sekolah time tu la byk wat program.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup mmg anak2 la yg paling srnok sbb dapat main sepuas2nya..
      ohh iye ke, itulah kan bila kerap outstation bosan gak kan, tension sbb kena tinggalkan anak2 & suami lama..kalau outstation sehari dua xpe gak ini seminggu..
      ish x patut nye mcm kami ni masa awal thn buat jadual keluar audit mmg dah tolak cuti sekolah, cuti sekolah mmg x kacau sbb kalau nak kuar audit nnti mesti PTJ pun stafnya ramai yg bercuti sbb cuti sekolah

      Delete
  4. Bestnya holidayyyyyyy!!!
    Tmpt sejuk lak tu.. ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg besttt..:)
      sejuk terasa waktu mlm jerk, time siang tu xde lah sejukk sgt..

      Delete
  5. budak2 la yg paling seronok setiap kali ke Genting kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul2..Ziqry yg baru setahun setengah tu pun dah pandai seronok tau, asik la menunjuk permainan2 yg ada..:)

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails