Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Sunday, November 18, 2012

Aktiviti di Hari Cuti Umum Deepavali & Awal Muharam!

As Salam,

Cuti Umum Hari Deepavali - Makan2 @Pizza Hut, Warta Bandar Baru Bangi

Yeay..Cuti Umum Hari Deepavali yg lepas (13/11/12 - Selasa) Papa bawa kami makan2@ Pizza Hut, Warta BBB. Papa belanja sbb dah gaji..mmg setiap bulan lepas dpt gaji sekali Papa akan belanja makan besar..(besar jgk ler ni kan..hehehe). Bulan ni kan kita dpt gaji awal..6 Nov 2012 k/tgn awam dh dpt gaji, gaji awal.. abis pun awal..huk2..


Kami pilih set Cheezy 7 Reloaded
Now Cheezy 7 it's back..(mcm promo pizza kat tv..hehe)

Kami pernah try makan dah masa 1st time promo  Pizza Cheezy 7 ni..time celeb. besday Mr. Papa Tahun lepas..:). Masa mula2 makan Cheezy 7 ni dulu rasa muak sbb kami termakan betul2 seketul cheese tu masuk mulut, now tahu dah mkn dia, cheese yg seketul tu sapu dkt roti pizza dulu n lepas tu boleh la ngap pizza tu mcm biasa..


Untuk Zaquan, kami order Kids Meal, Ohh sudah tiada promo free kids meal lagi dah.., Order Kids Meal - Spagetthi pun Zaquan cuma makan Mushroom Soup dan Ice Cream sahaja.

Abg Zaquan time sporting bergambar..kalau time sporting dia tu ada, siap dia yg ajar kita amik gambar tang ni, part ni..siap suruh mama amik la gambar abg tgh makan ice cream katanya..


Pizza kami dah sampai, Adik mcm biasa nak makan sendiri..dia pun makan mushroom soup je..kali ni dia nak manja ngan Papa pulak, almaklumlah dah 2-3 kali Mama outstation Papa yg jaga, jd manja ngan Papa dah dia, kalau x, Adik Ziqry anak manja Mama..


Terbalik..Zaquan pulak hari tu nak manja2 ngan Mama, Selalunya Zaquan tu mmg anak manja Papa..
Hehee..time ni Papa sibuk usik Adik..suruh tunjuk Gigi, tp Adik x layan, Zaquan yg sibuk tunjuk gigi n suruh amik gambar gigi dia..huhu

Selesai makan, kami jalan2 skjp dkt Warta ni, Zaquan tau dah kalau sampai Warta, tempat yg dia tuju kedai CD, dia siap paw beli DVD Madagascar 3, balik tu terus layan DVD Madagascar3, nampaknye dah start balik dah dia layan DVD aje, aritu stop skjp..

Cuti Umum Awal Muharam (15/11/12 -Khamis) ~ Jom Kita g Tengok Wayang :)

Ohhh..akceli plan nak g tgk wayang ni last minute, Mama yg suggest kat Papa jom kita g tgk wayang redeem voucher bday treats AEON yg Papa dpt bulan lepas, expired nye bulan depan 31/12/12.

Yeay..Papa setuju nak bawa kami g tgk wayang sbb voucher tu la buy 1 free 1. Plan asal nak tgk wayang dekat The Mines, sekali tu jalan nak masuk parking The Mines jammed daa..compom parking full n ramai org g The Mines hari cuti ni, sudahnya Papa terus jer..means ke JJ@AEON Cheras Selatan la gamaknya..lagipun Wayang AEON Cheras Selatan 'TGV' sama mcm The Mines, Voucher buy 1 free 1 tu untuk TGV.

Excited jerk nak g tgk wayang, x baca pun dia nye terms.., time nak beli tiket wayang baru tgk..sekali voucher buy 1 free 1 tu laku untuk movie yang ada tanda* shj..means movie yg dah lama keluar panggung la tu..dan yg paling mengecewakan tu mmg xde pun movie yg bertanda* pada hari tu, maybe sbb cuti umum..rugi la kalau dia open movie yg ada* kot..


Mama baru jerk berangan nak tgk movie ni ..'Istanbul Aku Datang' ..Suka tgk Lisa Surihani..:)



Tak pun tgk movie ni..'Skyfall 007'
opsss..lupa ada anak2..x sesuai kot nak tgk movie ni...


Sudahnya kami tgk movie ape ye...????

Abg Zaquan pun bukan main teruja lagi bila kami bgtau nak g tgk wayang..
nampaknye lain kali la kita tgk wayang redeem voucher buy 1 free 1 ni 
nmpknye harapan cerah utk kita g tgk wayang lg bulan depan...hehehe


Adik Ziqry dah bagi hint nak tgk wayang citer Finding Nemo 3D.


Bersungguh Adik tunjuk dkt gambar jaws tu..
Tp x kesampaian jgk nak tgk movie Finding Nemo 3D ni sbb nak dekat kol 5 ptg baru wayang nye start..Rugi masa pulak menunggu


Sudahnye..Kami tgk movie Hotel Transylvania.
Dah kata tgk wayang bersama anak2, mestilah tgk citer yg sesuai utk family..selalunya begitulah..citer animasi pilihan kami..


Ikutkan movie ni dah lama jgk release dkt wayang M'sia ni, tp x dikira movie yg bertanda* pulak..ermm mmg xde rezeki kami nak redeem voucher tu pada hari berkenaan. Walaupun movie dah lama, tp panggung tetap penuh, kami nya seat pun dah huruf D kiranya barisan 4 dari depan..Ape pun kami enjoy layan movie ni, sebuah movie animasi komedi ..


sumber pic: Mr Google

Review :- Memang besh sbb w/pun watak utamanya adalah ttg Dracula n all the monster@hantu2 ttp jalan citer dia lawak..mmg enjoy..bantai tergelak aje kami tgk, Zaquan yg takut dgn hantu pun boleh layan movie ni sampai abis tau, dia pun siap ckp, abg x takut pun tgk citer ni, adik yg takut. Ziqry yg berani pulak terkejut masa mula2 tgk, maybe masuk2 jerk dah buat dia terperanjat..15 minit jgk la menenangkan dia, selalunya dia x pernah nangis tgk wayang, hari tu pulak dia nangis2 sbb terkezut dan akhirnya tertido dlm dakapan Papa. 

Sinopsis Citer Mengikut Kepahaman Mama:- Mengisahkan tentang Hotel yang ditubuhkan oleh Dracula untuk semua hantu2 dtg menginap. Kisahnya bermula apabila Dracula ingin menganjurkan/mengadakan sambutan hari lahir anaknya Mavis yg ke118 tahun, oleh yg demikian semua hantu2 dijemput hadir dan menginap di Hotel Transylvania berkenaan. Semua hantu2 berkenaan terutama Dracula sgt membenci Manusia disebabkan pada pandangan Dracula, manusialah yg menyebabkan kematian isterinya. Kisah lucu bermula apabila seorang manusia Johnny telah tersesat dan masuk ke dalam Hotel berkenaan, kehadiran Johnny telah mengubah persepsi Dracula tentang manusia lebih2 lagi anaknya Mavis telah jatuh cinta dengan Johnny, Pada mulanya hanya Dracula je yg tau bhw Johnny adalah seorang manusia, monster2 yg lain semuanya diperkenalkan Johnny sbg sepupu kpd Frankenstein dan Dracula jgk memperkenalkan Johnny sbb consultant utk bday party Mavis, mmg byk la yg lawak bila Johnny memperkenalkan skuter, muzik hip hop dan mcm2 lg yg terkini yg menyeronokkan monster2 disitu. begitula serba sedikit sinopsis movie ni yg boleh Mama citer, nak citer lebih2 pun x pandai nak review..huhu..

P/S: Panjang pulak N3 Mama ni kan.., Hari ni ikutkan malam lepas Isyak ada jemputan cukur jambul anak opismate, Mama mmg nak g, tp kenala ikut Papa kan, kalau Papa boleh bawa ok la sbb masalahnya rumahnya jauh di Klang..Insyaallah kalau anak2 x meragam n mood Papa pun ok nak bawa kami kesana, sampai la, kalau x sorry ye my friend..
*N3 Auto Publish*

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

4 comments:

  1. sedapnye pizza tuh...

    bestkan cuti cuti mcm nih gi jenjalan dgn family

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap..sedap..lg pun eija ni mmg penggemar pizza

      betul tu amik peluang cuti umum untuk jenjalan..

      Delete
  2. CANTIKLAH GIGI ZAQUAN, MESTI RAJIN BERUS.. GIGI ANAK SY YG 2 BTG DEPAN TU DAH BERKARAT DAH.... PAYAHLAH NAK JAGE DIA TDO MESTI NAK MENYUSU BOTOL...

    ALAMAK!! KOMEN X KENE MENGENA DGN ENTRY HIHIHIHIHI

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik ke..,terima kasih,
      kalau nak tau sbnrnya Zaquan tu la paling malas gosok gigi, kena paksa gosok gigi baru dia nak gosok, kadang2 tu smpai kami yg kena beruskan gigi dia tu..

      Hahaha..ala xpe.., itu tandanya prihatin..:)

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails