Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, November 12, 2012

Lunch Time & Masa Untuk Check-in Bilik!

As Salam,

Clear sungguh jalan raya hari ni, iyelah dah cuti sekolah, minggu ni mesti ramai amik cuti kan..esok dan khamis dapat cuti umum amik cuti 3 hari dapat cuti seminggu, kami x amik cuti pun n xde pape perancangan untuk holiday kemana pun lagi, lgpun baru balik holiday..:)..sambung story holiday lagi..

Macam biasa selalunya kalau hari pertama sampai Genting mesti lunch KFC, menu yang paling senang dan pastinya sedap hingga menjilat jari kan..Masa awal tahun kami bercuti kesini pun kami lunch dengan KFC jugak..:)

Atok n Nenek belanja kami semua makan KFC..beli 1 bucket ayam KFC (Spicy + Original). Kebetulan meja tempat kami duduk betul2 menghadap kolam mandi 'Rain Forest Splash Pool' ni, apalagi bdk2 excited la tgk pool, mula la masing2 kata nak mandi..,Ziqry x pandai ckp nak mandi tp dia pun sikit nye leka memandang ke pool ni, dia x pandai ckp tp mulutnya bising berckp bahasa dia n tgn nye sibuk tunjuk2.


Selesai makan masa pun dah nak menghampiri ke jam 4 petang, masa untuk check in bilik, terjah bilik dulu nnti baru amik barang2 dalam kereta. Zaquan, Ziqry dan Dania pun x membantah sbb dah dpt main 2-3 permainan, perut pun dah kenyang..lgpun dah ckp kena balik bilik dulu baru boleh mandi pool. 

Amboi..si kecik Ziqry dah mcm ketua rombongan pulak, dia yg berlari dulu n jalan ke depan..mcm tau jerk mane satu biliknye..boleh tahan jauh dari lif..


ketua rombongan berhenti skjp, untuk posing..hehehe


Our Room, 2 Deluxe Room (room connected). 


dapat la rehat sekejap tp pukul 6 ptg kami keluar semula sbb mau terjah pool yang anak2 dok usha time lunch td, sampai bilik pulak bila Papa dah bawa barang masuk bilik anak2 dah nmpk spek/goggles terus bising mau mandi, siap mereka berspek dlm bilik..Untuk tidak menghampakan anak2 kami yang bawa mereke ke pool, team members yang lain x join,  lgpun setiap kali dtg ke sini Zaquan selalu request nak mandi pool kami asik ckp nnti dulu/x bawa baju mandi (mmg x bawa pun). tp kali ni awal2 dah siap packing baju mandi Zaquan n Ziqry utk mandi pool..Jelas nmpk kepuasan hati mereka bila dapat mandi pool...sambung next N3 la pic mereka mandi manda di 'Rain Forest Splash Pool'..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

6 comments:

  1. sakan cuti cuti kat genting...kFC kat genting leh tahan jugak harga die kan SweetMama

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..mmg sakan sbb tempat feberet..:)
      yup mmg semua tempat makan dkt GH tu mahal termasuk fastfood..tp fastfood paling senang nak makan..

      Delete
  2. Adik mula-mula tu nak jadi tur guide tpai last kena dukung hihi... dah letihlah tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..kak mula2 dia excited sbb keluar2 lif jln luas, puas lah dia nak berjalan dan berlari, tp lepas tu kena paksa ngan Mama dia untuk bergambar skjp..

      Delete
  3. amboi.. bestnya.. lama xtido hotel genting sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..mmg best :)
      oh iye ke.., boleh la bawa anak2 bercuti ke genting pulak..:))

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails