Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, November 29, 2012

Sekali Lagi 3 Hari 2 Malam Kena Tinggal!

As Salam,

Sedar x sedar sekejap betul masa berlalu dah setahun jgk ler kiranya Mama dah pandai & berani memandu..tetiba ckp camni sbbnya hari ni dan esok Mama kena drive sendiri pergi & balik opis sbb sekali lagi tahun ni Papa terlibat dengan Sukan MAKSWIP di Perlis. Mama pernah cerita tahun lepas di N3 ni - http://mamakerry.blogspot.com/2011/12/sejak-dah-pandai-memandu-niasik-kena.html

Mama w/pun now dah pandai memandu tp if Papa ada still setiap hari Papa yg bawa kereta, kami masih lagi naik 1 kereta sbb satu jalan nak ke tempat kerja n off coz la jimat minyak kalau dibanding kan sorang satu naik kenderaan sendiri.

Sepatutnya hari ni Mama kena pergi teambuilding yang diadakan pada 29 Nov hingga 1 Dis 2012 di Cheringin Hill, Janda Baik, Pahang tapi dapat excuse la x dpt nak pergi sbb tiada orang nak jaga anak, dah tu sama tarikh dgn Papa punyer sukan MAKSWIP 29 Nov hingga 1 Dis 2012 gak.

Sekarang ni anak² pun sgt rapat dengan Papa dia maybe sbb selalunya Mama diorang ni yg keluar g outstation n Papanya yg jaga. Zaquan x pyh cakap la mmg anak manja Papa, tp now Ziqry pun dah pandai jeles ngan Abgnya bila tgk Abg dia manja² ngan Papa dia pun sibuk minta dimanja n nak didukong Papanya saje..

Macam tahun lepas gak Pagi tadi lepas hantar anak² kat umah Mak, kami berpecah..Mama drive kereta n Papa g opis dulu naik motor n pergi ke Perlis menaiki bas jabatan. kalau thn sudah kami sempat gak melambai2 kat trafic light dah sampai Putrajaya ni, tadi jumpa gak tp jumpa time tu dekat jalan lebuh sentosa yg ada pasang kamera AES tu..so masing² slow ler time tu..Motor Papa kat depan, Mama nak kejar pun x leh nak laju, Masa drive tu senyum sorang² n dlm hati berkata  laaa..motor depan ni Papa rupanya..jumpa atas jalan jgk kita w/pun x dpt nak lambai² sbb time traffic light merah Papa dah tentu² kedepan, Mama dah terkebelakang sikit. Ape pun syukur alhamdullillah selamat sampai opis mcm biasa walaupun pagi tadi ada masalah parking..(biasalah Mama still failed tang parking)

pic fresh  pagi tadi,  sempat lagi minta Papa bergambar bersama anak²nya, nnti kalau Zaquan n Ziqry rindu leh tgk gambar mereka bersama Papa dia hari ni..Muka Zaquan sedey sbb bila Papa kata Papa kena g outstation Zaquan kena tinggal dgn Mama jaga Mama dan Adik.  Sbrnya Zaquan dok merengek nak ikut Papa..tp mana boleh nak ikut.. 

* cantik pulak jersi line 7 yg papa dpt free ni..kaler purple..

p/s: Alhamdullillah Mr. Papa pun dah selamat sampai Hotel di Perlis jam 5.00ptg tadi. Masalahnya Mama ni...hujan lebat pulak ni camno nak drive hujan2..lemah betul nak drive kalau hujan..sanggup tunggu hujan berhenti..tp kalau nak drive mlm² pun x berani sgt sbb masalah x nmpk..silau tinggi sgt..huhu. 

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

9 comments:

  1. Replies
    1. Thanks Nad :)
      Alhamdullillah dah selamat sampai umah kul 7.15mlm tadi amik anak2 n sampai umah sendiri kul 8.30mlm..

      Delete
  2. sme mcm sy kureng sket drive mlm2.....xnmpk jln sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kan lebih² lg kalau org rabun mcm eija ni..

      Delete
  3. Manja ada yg menghantar pergi balik kerja ye eija. Kakak nie dari anak dara sampai dah tua ni driving sendiri pergi-balik kerja huhu...
    Sebab tempat kerja tak sama nak buat macam mana.

    Kena 2 hari mesti hero-hero akan tanya papa dia balik bila..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..ye kot kak sy ni manja sikit dulu masa anak dara pun pergi keje ayah yg hantar tau.., ermm eija ni nnti sbb dah pandai drive kalau tempat keje laluan x sama n jauh mmg nak x nak kena la pergi keje sendiri agaknye..

      haah mesti Zaquan esok dia tanya bila Papa nak balik , pastu tgk Mama dia cuti pulak esok..mesti dia tanye Mama x keje pun knape papa x balik dr keje lg..dia pun dah petah sgt berckp mcm org besar skrg ni kak

      Delete
  4. kadang sebagai pompuan kite mmg kena pandai bw keta klu tak pandai mmg susah la....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul sgt tu, Zaman sekarang ni mmg org perempuan Wajib pandai memandu kan..ape2 jd suatu hari nnti kita pun x duga..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails