Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, December 22, 2011

Sejak Dah Pandai Memandu Ni..Asik Kena Tinggal Jerk..

As Salam,

Hari ni kami tinggal bertiga lagi, kalau 2 minggu lepas sweetmama tinggalkan mereka bertiga sbb menghadiri Bengkel 3 Hari 2 Malam di Melaka, Hari ni Papa pula tinggalkan kami bertiga 3 Hari 2 Malam ke Perlis...tp bkn saje2 tinggal, Papa ada Sukan MAKSWIP untuk sukan Bolasepak, tapi papa x main pun, Papa kan Pengurus Sukan Kelab opis dia..Pengurus kena la pergi..memastikan kebajikan anak2 buah main..hehehe

Hari ni kami g kerja berpecah, Mama Drive bawa kereta, Papa drive Motor, Alhamdullillah dah semakin mahir sweetmama memandu, setakat pergi keje balik keje tu lepas dah ler. Pagi td masa otw nak ke opis jammed la pulak dkt exit nak masuk Putrajaya, selalunya jammed dkt sungai ramal jerk, yg kelakarnya kami bertembung bila dah smpai Putrajaya, lepas traffic light jambatan presint 2. sempat lambai2.., tetiba rasa sedey masa sesi melambai2 tu..huk2..

Dah sampai opis, Mama pun Call papa bgtau mama dh selamat sampai opis n parking kereta dkt mane, pastu bgtau la pasal jammed kat exit Putrajaya tu, Papa pun cakap itu la jammed igtkan mama x lepas, tau2 mama dah kat depan n sebelah dia..hehehe..(mesti papa igt mama ni memandu slow giler..:p)

Td Call papa jam 3.30 ptg Papa dah sampai Gurun, Kedah. time tu hujan lebat giless, Papa bertolak jam 8.30 pg td menaiki bas opis. Hopefully Papa selamat tiba ke Perlis dgn Selamat.

Sejak Mama dah pandai memandu ni dan Papa pun dah beri kepercayaan untuk Mama memandu kereta Papa, Papa dah x risau nak tinggalkan Mama, Kalau tak dulu susah Papa nak tinggalkan, sbb secara x langsung kalau Papa outstation Mama kena cuti or Papa kena hantar Mama balik Cheras minta tolong Abah hantarkan Mama. Now dh x perlu susahkan family lagi tapi terasa diri selalu kena tinggal la pulak..ehhehe..(adeii think positive okey...)

Papa pun perasan 2 bulan ni Papa kerap tinggalkan kami:-
23 -25 Nov - Persidangan Pembantu Akauntan di Kelantan
21-24 Dis - Sukan MAKSWIP di Perlis

Ok la, kalau drive sendiri, harus jam 5.00  dah balik..hehehe
Daaaa...Daaa...



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

6 comments:

  1. salija..k.atie takut nk memandu..cepat gabra!hihi

    Jom join GA ni...http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2011/12/giveaway-by-darkbatmancom.html

    ReplyDelete
  2. hee kita pun jarang dh drive..asik jadi co pilot.. tapi smlm hubby demam so hubby minta tukar..
    nasibla skill tak hilang lagi hahahahahhaa

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah..lama2 nnti awk akan semakin berani tau..teruskan...

    ReplyDelete
  4. ooo..ini sama macam saya le ne..baru belajar2 memandu.. lesen dah lama ada tapi mmg tahun ne baru pulun betul2 bawka keta.. ila keja bangsar.. tapi setakat ne confident bawak area putrajaya, serdang, puchong je.. pg keja hubby yg bawak keta

    ReplyDelete
  5. hehehhe meh join leh boh gambo Ziqry

    http://canteek-selalu.blogspot.com/2011/12/baby-cute-contest.html

    ReplyDelete
  6. @AzatieSayang: eija ni pun jenis cepat gabra jugak k.Atie,
    tp nak x nak kena beranikan diri jugak, alhamdullillah skrg dh lepas nak bw kereta.

    @amiey lee: hehe..amiey, pada eija memandu ni yg penting kena berani selain mmg pandai memandu/ada lesen memandu ..

    @sahromnasrudin: Alhamdullillah, itula bila dah selalu bawa, secara automatik kita akan jadi lebih mahir memandu..,tp buat masa ni mmg x expert sgt pun lg, jnji lepas g keje balik keje ngan balik umah mak..

    @Baby(Mama Amana&Arief): btol2, lesen dh lama ada, tp skrg br mmberanikan diri memandu n alhamdullillah berjaya..ehhee, wah iela lagi terror la memandu bole smpai ke area Puchong. Eija Putrajaya, Bangi dan Cheras.

    @Lelord: ok, insyaallah nnti time rajin dtg, eija join..hehe..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails