Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, December 6, 2011

Family Day Opis 2011 @ Taman Paya Indah Wetland, Dengkil | My Blue Family

As Salam,

Family Day Opis Sweetmama bagi tahun 2011 telah pun dijalankan pada 3 Disember 2011(Sabtu) di Taman Paya Indah Wetland, Dengkil.

Waktu pendaftaran bermula dari jam 7.30 pagi hingga 8.15 pagi. sweetmama pula salah seorang AJK Logistik (atas nama jerk pun..:p..hehe) patutnya smpai awal..tp dh bgtau awal2 ngan Ketua Biro..compom sweetmama x leh nak dtg seawal jam 7.00 pagi dh terpacak kat Wetland, sib baik smpai pun xdela lewat sgt ngam2 kol 8.15 pagi sebelum waktu tamat pendaftaran..hehe..


Dahla lewat boleh pulak OTW nak ke Wetland, Zaquan minta nak makan Chicken, Apalagi Papa pun berhenti la Drive Thru Mc'D Bandar Baru Bangi..beli set breakfast Mc'D dulu. Dalam kereta habis la seketul Hashbrown Potato Zaquan makan. Jadi xde la dia wat peel sgt masa kami pulak sarap. Sarapan disediakan pagi tu..Bihun Goreng ngan Kuih 2 ketul, Air Teh tarik dan Milo Panas.

Family Day kali ni kami telah dibahagikan mengikut warna kumpulan sukan. Ada 6 Warna Kumpulan Sukan - Hitam,  Biru, Kuning, Merah, Oren dan Hijau. Tahun ni xde free t-shirt..tp digalakkan pakai baju mengikut warna kumpulan sukan pada hari hari family day berkenaan.

Warna Kumpulan Sweetmama - BIRU

Ini la Family Biru sweetmama...hehehe
Janji biru..xde plak terpikir nak bakai baju sedondon
maleh nak cr/beli baju last minute..pakai baju yg sedia ado jerk
 Macam biasa susah betol nak amik gmbar family berempat
dah dapat amik..Zaquan n Ziqry pulak x pandang kamera
 Leka Ziqry pandang belon Abg dia

Suka tgk Family Mama Tun Nur Safiya
Sedondon pakai baju jersi kuning Malaysia siap tulis nama masing2 kat belakang baju..^_^..


Ini pic mula2 baru sampai kat khemah family day
amboi garangnya Ziqry pandang mama
 Apala yang dibualkan oleh adik & papa ni..

Ada peraduan Baby Comel untuk Kanak2 berusia 2 Tahun ke bawah tau
Moga2 ada rezeki Superhero papa menang..agaknye itu la yg dibualkan mereka berdua..sampaikan adik betul2 bagi perhatian..ngeh2

My King n My Hero2.
Nampknya xde rezeki Superhero nak menang..
Sape yang menang baby comel n aktiviti family day seterusnya sambung next n3.......



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

10 comments:

  1. comelnya ziqry jadi super hero..

    ReplyDelete
  2. tembam betul ziqry tu. masuk blog eija ni jadi biru mata coklatku. dh la blognya biru, gambar dlm blog pun biru jugak.

    ReplyDelete
  3. hehehehe ada gambar me n family sekali sukerrrnyeeee...

    ReplyDelete
  4. Eija... t-shirt your king and 2 heroes matching sungguh... suka kakak tengok mereka...

    ReplyDelete
  5. dlu msa sy kt JPA mmg pnh merasa jgk family day kt sni...hihih tp semua acara sukaneka je lah..tp tetap best..

    ReplyDelete
  6. paya indah wetland...mcm best jer bunyi..xpenah pegi lg...memang ssh nk gambar berempat ngan family...samala family saya pon..makpak bkn men posing,sekali mata anak kelain daa...hehehe

    ReplyDelete
  7. @Cute MuM: hehe..terima kasih aunty uyun..^_^..

    @Cha: itu la tembam dh dia skrg nak dibandingkan masa dia baru lahir hari tu kan.
    hehehe..biru mendamaikan.

    @Mama Tun Nur Safiya: hehehe..i like..:))

    @KakZakie: terima kasih kak, kebetulan mmg baru jerk beli baju 2 heroes tu, ngam pulak dgn kaler tema kumpulan.

    @MrS. F!zA: oh iye ke, tp skrg ni dh ada mcm2 jugak dkt wetland tu, ada byk haiwan2, so adala aktiviti bersama haiwan dan meaniki bot.

    ReplyDelete
  8. @Mummy2K: ok la tempat dia, siap ada challet kalau nak bermalam..1 malam RM120 dan dh ada pelbagai aktiviti gak kat sana. cuma satu jerk la masalahnya cuaca kat situ jenis yg panas terik tau.

    hehehe..itula mama n papa dia dh cun senyum simpul dpn kamera, mata anak2 plak dh melilau ke lain, x reti dok diam.

    ReplyDelete
  9. comel sungguh superhero tu..
    psstt..mmg senang ke nk cari bj mcm ziqry pakai tuh?

    ReplyDelete
  10. @Kamalia: thanks lia..:)
    baju yg ziqry pakai tu eija beli online jerk kat online babywear..

    rasanya senang jerk kot skrg ni dh byk kedai2/online baby yg jual

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails