Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, December 2, 2011

Pergh..Sedapnya Pekena Ubi kayu & Ubi Keledek Dgn Sambal Tumis

As Salam,

Alhamdullillah hari ni dapat makan free lagi....kira mcm pot luck jugak ler ari ni..Temanya UBI.., sweetmama x joint pun masak tau..sweetmama joint makan jerk..heheh..terima kasih geng2 opisku yg mmg best n terror2 bab memasak ni..

Walaupun makan Ubi jerk tp kenyang tau..mcm2 ada..Ubi Kayu Rebus, Ubi Keledek Rebus, Ubi Kayu Goreng, Kuih Keria, Karipap pekena pulak dengan 3 jenis sambal dan ikan masin..tambah pulak minum dgn Kopi Panas yang kaww...mmg best. Bayangkan awal pagi td dh makan, kol 11 pagi makan lagi..maunye x kenyang..

Jom layan pic makanan..

Menu utama..Ubi oh Ubi
 3 Jenis Sambal..sweetmama bedal tiga2 sekali
 Terubuk Ikan Masin ni pun sedap ..ratah camtu jerk pun sedap..kalau dapat makan dgn nasi panas lg sedap ni..

Nyum2..sweetmama nye..bedal sume..sib baik badan ni jenis x berangin..Ubi ni kan Angin..sian kawan2 yg mmg xleh jamah langsung Ubi ni



p/s: ala ujan pulak kat putrajaya skrg ni, baru igt nak g pasar tani depan opis ni..



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

9 comments:

  1. mak aih..!ubi rebus!!
    sedapnye kak..... nyum2!

    ReplyDelete
  2. dulu2 masa kecik2 ubi rebus adalah makanan ruji kitorg selain dari nasi :) sedih sb org mkn sedap kitorg mkn xsedap tapi bila dah dewasa nie feel bersyukur tue lebih terasa sb makan ubilah..

    tp sue mmg suka mkn ubi nie..sedappp

    ReplyDelete
  3. wahh , kalau ler daku .. for sure sok x keje beb , psl perut masuk angin & sok kene gstrik

    ReplyDelete
  4. @Nad@MamaZakwan: itula sesekali makan..mmg sedap rasanya..kalau makan selalu x lalu..hehehe

    @sue zainun: bertuah kan budak2 sekarang ni..anak2 kita la especially..makan pun mewah2..
    yup mmg sedap pun sesekali makan ubi ni..

    @fazilzura: huuhu..ciannya kat ko..kena pantang2 makan ni..sib baik ler aku ni pantang jumpe..heheheh..

    ReplyDelete
  5. perghhhhhhh!!
    sis!! terliur dah ni..
    kalo kami suka cicah ubi tu ngan sambal belacan..
    leleh sik!!! ;)

    ReplyDelete
  6. @Salina@IbuAqil: hehehee..mmg saje nak bg terliur..
    ohh iye ke..kalau eija mmg biasa makan ngan sambal tumis, xpun dgn gula jerk pun dh sedap..

    ReplyDelete
  7. saya cukup suka ubi kayu rebus..
    makan dengan kelapa parut pun sedap eik??
    tapi kat umah saya ni susah nak jumpa orang jual ubi kayu..

    ReplyDelete
  8. OMG dah lama tak makan ubi rebus :D hihihi kalau balik kmapung pagi2 mesti ada ni

    ReplyDelete
  9. @diana: hehe..btol tu makan dgn kelapa parut pun sedap..

    @Adeeya: k.eija pun sbnrnya sgt jarang makan ubi kayu rebus, kebetulan pulak geng opis buat..itu yg terasa bertambah2 sedap makan..hehee

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails