Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, December 7, 2011

Family Day Opis 2011 @ Taman Paya Indah Wetland, Dengkil | Pertunjukan Memberi Makan Kepada Hippo dan Buaya

As Salam,

Aktiviti seterusnya ialah Pertunjukan Memberi Makan kepada Hippo dan juga Buaya. Adeii..dari khemah kami nak ke aktiviti pertunjukan jauh juga sbnrnya..kena menapak..bknnya depan mata jerk tau..tapi bila pikirkan Zaquan msti srnok dapat tgk Hippo n Buaya, Sweetmama turutkan juga. Papa dah surrender dah..dok lepak jerk dlm khemah. Lagipun masa sampai pagi tu kami dh menapak dr parking ke khemah family day. Kenderaan disediakan tapi susah la nak naik pajero yg disediakan sbb kami bawa stroller.

Mula2 Pertunjukan Memberi Makan Hippo Jam 10.00 Pagi. 

Ini Kawasan pertunjukan memberi makan kepada Hippo. Akceli tempat dia dekat dgn area pintu masuk, dari pintu masuk ke kawasan khemah kami lebih kurang 500m tau.

dari khemah nak ke kawasan pertunjukan memberi makan hippo..Tertido Ziqry, sib baik x meragam, lgpun mmg pagi waktu tido dia, dlm kereta sepanjang dalam perjalanan dia x tido. penat sgt la tu smpai tertido..tp itula dia tido skjp..btol2 bg peluang mama layan Zaquan tgk Hippo, nak sampai ke khemah dia dh terjaga. 

ini dia team BPAD yg leka tgk Hippo 
 Zaquan terselit kat tgh tu(tanda arrow), mama dia sibuk snap pic., Ziqry tido dlm stroller..
 Leka skjp Zaquan tgk Hippo

Ini Hippo yang sempat sweetmama snap
Akceli ada 4 Ekor hippo, 2 Ekor Hippo Betina, Seekor Hippo jantan dan Seekor anak Hippo
 dah kenyang makan, hippo sedia untuk berendam pulak..dh nama pun badak air..huhu

Hippo ni merbahaya tau...
jom baca tentang Fakta dan Info ttg Hippo@Badak Air ni



Jam 11 Pagi Aktiviti Pertunjukan Memberi Makan Buaya pulak.
Kol 11 pagi time ni terik sgt tau...tp gagah kan juga melihat buaya2 yg ado.
ini la tempat nak ke pertunjukan memberi makan buaya..dekat sikit dr kawasan khemah kami..tp still perlu menapak gak..
 Team BPAD yang leka tgk buaya2 yang Ado. 
Banyak juga buaya2 kat sini tau..
 Buaya-Buaya Dengkil yang kelaparan
serius kelaparan sbb buaya2 ni diberi makan seminggu sekali jerk
sweetmama sndiri tgk buaya ni melompat nak gigit besi kat pagar tu..seram
mmg kami diberi peringatan..segala kemalangan yg berlaku adalah atas tanggungjawab sendiri..jd mmg kena lihat jauh2 sikit dr pagar tu..tp ramai yg excited tgk dekat2..huhu

Disebabkan cuaca yg panas..skjp jerk sweetmama bw zaquan tgk buaya2 ni, lgpun time ni Ziqry dh mula merengek sbb x thn panas. Jnji Zaquan puashati nmpk buaya, yg kelakarnya sweetmama tanya Zaquan nmpk tak Buaya, Zaquan kata mana ada buaya..Crocodile la.., Adeii sama la tu Zaquan.

Banyak lagi aktiviti sebanarnya sampai ke petang..tp lepas makan tengahari sweetmama cabut balik, lagipun dh dapat cabutan bertuah..hehehe

Sambung lg tgk hadiah cabutan bertuah sweetmama ...hehehe..



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

2 comments:

  1. besttttt suka kan jalan2 bawa anak

    ReplyDelete
  2. sedapnyer baby tido..siap kelambu...hehe

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails