Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, December 2, 2011

Seramnya Tengok Banjir Kilat di Kajang Sekarang

As Salam,

teruknya banjir kilat kat Kajang sekarang ni, seram tengok video2 yang kawan2 facebook upload..dah macam tnunami pun ada, sepanjang2 pekan kajang air naik sampai dalam Plaza Metro Kajang air dh naik.

Hujan xde la lebat sangat kan, tp hujan tak berhenti2 dari tgh td, sampai la skrg ni pun still ujan lagi. Risau sweetmama rumah my mum kat Cheras dinaiki air lagi, sbb dh ada pengalaman 2 kali dinaiki air banjir yg teruk. Bila tgk Kajang banjir teruk smpai camtu sekali, tak mustahil kalau hujan terus - terusan x berhenti, Bandar Baru Bangi plak dinaiki air. Tgk kawan2 FB ada yg update Bandar Saujana Impian pun dh mula dinaiki air.


Ni dgr Laporan Lalulintas kat Radio pun inform sesak di Highway Silk dari Putrajaya ke Sg Ramal. Sweetmama duduk Bandar Baru Bangi n mmg laluan pergi balik sweetmama ikut Highway Silk.

Sama-sama la kita berdoa agar tiada perkara yg buruk menimpa. AMIN.


p/s: esok family day opis sweetmama di Wetland, Dengkel..hopefully cuaca ok la.




Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

5 comments:

  1. Bumi dah berubah dan cuaca pun begitu juga betul tak...

    ReplyDelete
  2. haah kan..takutnya tengok..sekarang nie banyak bencana alam berlaku..Subhanallah..

    ReplyDelete
  3. macam tak percaya je bila tengok pekan Kajang banjir..metro Kajang tu la tempat shopping masa belajar dulu..terengganu dalam seminggu dua nie dah beransur cerah cuacanya..alih2 Kajang pulak yg banjir..

    ReplyDelete
  4. tuler tengok kat tv memang menyeramkan... harap semuanya ok berlakakan...

    ReplyDelete
  5. @Cik Rose Cute: Yup btol..cuaca skrg ni dh x kira tempat dan bulan..kalau dulu musim tengkujuh kita tau dkt pantai timur jerk..skrg ni mana2 tempat pun dh x selamat

    @Sue Zainun: Yub btol, byk sgt bencana alam berlaku angkara manusia juga sbnrnya..

    @Yaya Azura: Yup btol tu pantai timur dh ok..tetiba gempar Kajang banjir kilat, mau x seram..

    @Cho Zila: itula masa 1st time eija tgk video yg kawan2 upload..mmg takut.., kesian la dkt mereka2 yg jd mangsa banjir ni..byk kerugian kena tanggung..penat lagi..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails