Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, December 21, 2011

Cuti2 Akhir Tahun / Family Trip @Cameron Highland | Sesi Isi Perut Hari Pertama Sampai

As salam,

Selepas puas berjalan di Pasar Malam Brincang, kami terus ke agenda mengisi perut, sweetmama pun dah beli Kueytiaw Goreng kat  Pasar Malam tu, tinggal nak santap jerk...hehehe

Kami singgah makan di restoran Steamboat kalau x silap (nama kedai x ingat) tp kami xde la order steamboat, order goreng2 jerk . Tahun 2009 kami makan kat Medan Selera Brinchang, tp x berapa sedap pun makanan kat Medan Selera tu. Kat Restoran ni ok gak la rasanye.

Tak lama lepas kami lepak kat restoran ni, My Fil, My Mil dan Family Mak Usu pun sampai. Diorang memang kelaparan la sbb seharian dalam kereta dgn terperangkap dlm kesesakan lalulintas lagi. yang kelakarnya group kami yg pesan makan dulu, tp my fil n my mil yg dapat dulu, Bak kata my FIL kat anak2 Mak Usu, Pak Supir mestilah dapat makan dulu sbb dh penat memandu, My FIL jd supir sepanjang perjalanan dr Bahau ke Cameron Highland...Satu kereta dgn family Mak Usu

Mama n Papa xde la order makan, sbb dh beli kueytiaw goreng,kami makan kongsi berdua. Zaquan jerk la kami order kan nasi goreng paprik, tp dia mane kisah order lmbat sbb leka dok main ipad acik uyun dia.


see..leka dgn ipad, sib baik acik uyun bg pinjam, dania pulak dh ada tab daddy dia..xde la berebut sgt..
Zaquan anak manja Papa mmg la makan nak bersuap oleh Papa.

Ziqry pulak x berapa sihat sebenarnya, Baru baik daripada demam, dan masa ni masih lagi selsema dan batuk tapi tetap enjoy dgn holiday kali ni.
Happynya Ziqry bila kena agah dgn Atok, kalau tak 2-3 hari sebelumnya sugul jerk , Atok sampai kata Ziqry x nak sengih2 lagi dgn Atok, kalau tak atok balik dr keje jerk sengih2. 
Ini merupakan kali pertama Ziqry holiday bersama Atok & Nenek.
Alhamdullillah xde la meragam sangat w/pun badan dia berapa sihat.



Selesai makan, kami terus ke tempat penginapan - Rumah Peranginan Persekutuan..Masa untuk merehatkan diri dan melelapkan mata...Zzzzzz..




Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

13 comments:

  1. uyun nampak macam orang kebulur jer makan..
    heheh.. dania macam biasa.. makan sikit..

    ReplyDelete
  2. @Cute MuM: hehehe..xdela..biala time ni kan mmg sume tgh kelaparan.

    ReplyDelete
  3. Belum pernah lagi p bercuti di cameron higlands...mcm best je kan...any way nice to sharing..

    BTW kami dah follow blog awak, jangan lupa follow blog kami ye.. :-)

    www.mylovely-cats.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. @mylovely-cats.blogspot.com: Tq follow my blog ^_^, ok eija akan follow back your blog.

    Memang best pun antara tempat yg best untuk bercuti & shopping :))

    ReplyDelete
  5. alahai eija besttnye cuti ramai2..

    sepatutnye kami pegi ikut family in law..tapi org kata kita hanya merancang..abah warded..mungkin tgu lpas abah dh sihat

    ReplyDelete
  6. @amiey lee: itu la best cuti reramai ni, anak2 pun ramai yg melayan..

    oh iye ke, insyaallah lepas ni turn amiey n family pulak holiday CH.

    ReplyDelete
  7. lama tau x p sana...
    tunggu next year la..hehe

    ReplyDelete
  8. Amboi Ziqry senyum gembira betul... mama/papa share kuey teow goreng ye...

    ReplyDelete
  9. Alolololo comelnya si hero bergelak ketawa.. ;)

    ReplyDelete
  10. @eT: oh iye ke, harus pegi tau, sbb cameron ni mmg antara tempat yg best juga untuk holiday bersama family.

    kalau ikutkan eija, dh berkeluarga ni la baru dapat berjalan2 sbb family in law jenis yg suka berjalan, so kami dpt la tumpang sekali..hehehe

    kalau ikutkan masa zaman bujang dulu last pegi cameron masa zaman sekolah rendah tau, itupun rombongan sekolah..huhu

    KakZakie: hehehe..itu la nmpk kan Ziqry happy betul bila Atok dok main dgn dia..
    iye la kongsi jerk la, lgpun Zaquan pun makan x byk, at lastnya kami berdua jugak yg akan habiskan makanan Zaquan..heheh

    ReplyDelete
  11. Salina@IbuAqil: hehhehe..comel ek, terima kasih Ibu Aqil :)

    ReplyDelete
  12. amboiii si zaquan tu dah mcm tuan besar, papanya menyuapkan dia yg tgh dok layan ipad. anak-anak. comelnyaaa ziqry, siap sarung tgn lagi. kiut sgt2.

    ReplyDelete
  13. @Cha: ahhaah, itula kan tp kalau x suapkan x makan pulak bila dh leka sgt ngan ipad tu.

    hehehe..bangga mama dia dgr..Ziqry kiut sgt2:)) terima kasih cha..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails