Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, December 29, 2011

Jalan2@Mid Valley Cuti umum Hari Krismas | Redeem 2 Voucher of Delifrance

As Salam,

Cuti 3 hari minggu lepas bersempena dgn hari krismas sweetmama x kemana sgt pun, Hari Sabtu dok umah sepanjang hari sbbnya en suami pun xde dirumah sbb terlibat dengan Sukan MAKSWIP di Perlis. Hari Sabtu tgh pagi kol 1 pgi baru en suami smpai rumah. Kami sume pun dah tertido masa en suami sampai..hehehe. Keseokan harinya en suami keletihan pulak spnjg hari dok dalam bas, jdnya sweetmama & anak2 balik cheras sendiri, en suami dgn agenda sambung tido atas tilam yg empuk..huhu, kami pulak seharian lepak cheras. Adik2 sweetmama dah rindu ngan Zaquan&Ziqry. Kebetulan cuti sume ada kat umah my mum.

Sib baik Hari Isnin cuti umum..dapat la kami g jalan2, sweetmama mmg planning nak ke Mid Valley nak redeem 2 voucher of delifrance (Free Croissant with vanilla ice worth RM8.90) yg sweetmama menang contest FB. Lagipun Voucher ni kena redeem before 31 Dec 2011.

 Nyummy2..ni dia Croissant With Vanila Ice 

Our menu
selain drpd redeem free croissant with vanilla ice..
sweetmama top up minuman (Hot Chocolate for sweetmama & Coke for Papa) & Pizza Baguette 1pc

Bills - byk gak kena top up..lebih kurang sama harga free croissant tu..huk2.
xpe la untung la dpt 2 voucher free..kalau x..RM40 gak nak makan roti jerk..ngeh2..
Memang kami x pernah pun suka2 nak makan kat Delifrance ni..

 See ..bila makanan dah sampai..Ziqry yang x sabar nak mamam
dulu Zaquan, skrg ni turn Ziqry pulak jenis yg x sabar kalau nampak makanan
iyela sejak Ziqry dh mula makan ni, pantang tgk orang makan, dia pun sama nak mamam sama, kadang2 sian tgk dia terkulat2 tgk kami makan.

Nyum2..sedap tau..

eh mana zaquan
Zaquan leka main mainan token ni sbnrnya

kebetulan mainan token ni berhadapan jerk dgn tempat duduk kami
jadi x kisahla Zaquan bebas bermain kat situ
x heran makan dh dia, dia makan sikit jerk pizza, croissant tu dia x minat
On the way back baru dia teringat nak makan ice cream, tp mcm biasa dia nak ice cream jilat (ice cream Mc'D)

Selesai makan, kami singgah Harvey Norman, itupun sbb Harvey Norman depan Delifrance, nak g cuci2 mata jerk pun.., tp akhirnya drpd nak cuci mata jerk dapat gak sweetmama beli Slow Cooker, drpd hari tu cari, tp asik xde stok jerk slow cooker yg sweetmama nak..alang2 dh ada stok kat sini n duit bonus pun ada, beli jerk la kan..

Dah dapat apa yg dihajati n perut pun dah kenyang, kami pun terus balik umah..



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

12 comments:

  1. Alahai adik tangan dah menggapai nak cekau croissant tu. Kalau kakak cuit sikit bagi dia rasa coklat yg ditepi jadilah... kesian dia nak merasa juga...

    ReplyDelete
  2. @Lelaki ini: i love to eat..hehhe

    @KaKzakie: itu la skrg ni cepat jerk dia nak cekau, bkn coklat jerk kak eija bg dia rasa, dgn ice-cream2 sekali eija suakan juga sikit bg dia rasa, mmg x sampai hati pun tgk dia terkulat2 pandang mama n papa dia makan.

    ReplyDelete
  3. isy...serious nmpk sdap je croissant tue... t'liur dh nie..hehe...

    ReplyDelete
  4. Last mkn delifrance ms zaman stdy dulu..uwaa,sedapnye.

    ReplyDelete
  5. dah sampai mid valley, naik sikit je sampai kat area kg kerinchi. huhuuu.

    oni pantang nmpk mainan token tu, mmg tak boleh nak lari lagi. kena main juga.

    lama tak makan kat delifrance, tak boleh ajak abi, nnt dia kata mahal.

    ReplyDelete
  6. sedap eh??xpenah makan kt situ...huhu

    ReplyDelete
  7. sdpnyalah...buat air liur meleh jer nih hihihihi

    ReplyDelete
  8. @Nisa Greennnpanda: hehee..mmg sedap..^_^..

    @Kamalia: oh iye ke, xpe nnti balik Malaysia terjah Delifrance ye, tp lia pandai wat sendiri..buat sndiri msti lg sedap rasanya..

    @ADEEYA: Yup..^_^..

    @Cha: itula bila la kita berkesempatan untuk jumpa lg kan, Cha thn depan free x, rasa mcm nak terjah rumah cha ari Isnin 2/1/12..

    sama sgt la dgn Zaquan pantang nmpk mainan token ni msti nak naik.

    hehehe..papa pun cakap camtu, kalau anak ramai x leh ler makan kat sini mahal, sesekali boleh ler..

    @eT: sedap tp biasala harganye mahal sikit ler..

    @noor: hehehe..presentation dia tu menambahkan lg rasa terliur..

    ReplyDelete
  9. ni la untungnya join cgl kan.. hihii

    ReplyDelete
  10. @IntaNBerliaN: btol tu, kalau menang w/pun murah/biasa2 pun tetap bernilai..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails