Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, December 21, 2011

Cuti2 Akhir Tahun / Family Trip @Cameron Highland | Rumah Peranginan Persekutuan Cameron Highland

As Salam,

Tempat Penginapan kami ialah di Rumah Peranginan Persekutuan Cameron Highland. Kali ni Mak Usu booking Apartment 2 bilik. Tahun 2009 kami menginap di Rumah Peranginan Persekutuan juga, tp time tu Mak Usu booking bilik (macam hotel ) dapat 2 bilik. Kali ni dapat Apartment. Best juga..Besar dan yang penting ada dapur untuk memasak. Kalau bilik sahaja mmg tidak dibenarkan memasak.


Ini rupa bentuk Apatment nya (Apartment 2 Bilik)..^_^..

 Ruang Tamu - Luas dan Selesa

 Ruang Makan


Niat dihati sesampai jerk nak snap2 photo sekitar Apartment ni, Tapi see Ziqry dh x senang duduk dah..merengek ngekor jerk mana sweetmama pegi, terbantut sudah nak snap2 gmbo. Kakak pujuk pun dia x layan. Hahaha..lg pun en suami sibuk ngangkat barang, boleh pulak mama sibuk amik gmbo.. :p

At lastnya terus mama kemas brg, uruskan Ziqry, mandikan dia dan buatkan susu, x sangka malam tu Ziqry muntah lepas minum susu, abis basah 1 baju. Tapi Alhamdullillah Ziqry xde lah meragam sangat w/pun x berapa sihat, Malam pertama sampai masih boleh tido lena dan malam pertama juga Atok yang tidokan dia , Ziqry tertido bila Atok Dukong sambil tepuk2 dia. Hahahah..bukan Ziqry jerk yg tido lena, kami sume pun tido dgn lenanya dgn cuaca yg sejuk...

Keesokannya..bermula la agenda yg dinanti2kan..Jalan2 dengan harapan dapat petik strawberry..n berPs..

*** Kemaskini  (5p.m) - Adeii tersalah info, Td sweetmama update bgtau dok banglokan, sbb Mak usu bgtau dia book Banglo, bila check website, rupanya kategori penginapan kami ni Apartment 2 Bilik..huhu, tp yg pasti Apartment 2 bilik pun mmg best, besar & selesa ..^_^..



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

8 comments:

  1. kakak pulak tak tahan jejak kaki kat lantai..
    hihi

    ReplyDelete
  2. seronoknya pergi bercuti ramai2 dgn family kan :-)

    ReplyDelete
  3. mahal tak harga semalam...nampak OK kalau cuti2 satu family...yang boleh apply owang yg keje ngan kerajaan jer kan?

    ReplyDelete
  4. @Cute MuM: itu la kita yg dewasa ni pun x thn dgn sejuk lantai tu kan..
    sib baik kakak nak pakai stokin kaki, me tak terpk nak bawak Zaquannya Stokin kaki, dia tgk kakak pakai stokin kaki, mula la dia pun nak pakai stokin kaki.

    @IntaNBerliaN:Yup mmg srnok bila dpt bercuti ramai2 satu family ni..^_^..

    ReplyDelete
  5. @AyuArjunaBiGoshh: Murah jerk untuk banglo 3 bilik RM100 semalam, apartment 2 bilik RM60 dan bilik RM25 semalam.
    Yup kakitangan kerajaan jerk yg boleh apply.

    boleh check website BPH http://www.bph.gov.my/ untuk info detail

    ***adeii salah tulis, mak usu kata dia book banglo bila check website penginapan kami ni kategori aparment 2 bilik.., tp apartmentpun mmg puas hati..^_^..

    ReplyDelete
  6. dapat book ni mmg murah kan...
    tp selalu la full...huhu

    ReplyDelete
  7. bestnya tgk ziqry tu dh menjelajah. lps ni turn aie lak. tak sabar-tak sabar.

    ReplyDelete
  8. eT: itula mmg selalu jerk full, kalau bukak website dia, cameron la yg selalu merah jerk..hehehe
    tp alhamdullillah mak usu eija senang jerk dpt book + dia selalu book awal2.

    @Cha: hehehe..itu la cha, Ziqry ni cepat la perkembangan dia, dia dh mula berdiri n dah x sabar nak berjalan pulak..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails