Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, December 9, 2011

Hasil Perahan Susu Yang Memberangsangkan | Penangan Berpisah Kali Pertama

As Salam,

Alhamdulillah..penangan berpisah kali pertama dengan Ziqry. 
Ini lah Hasilnya. Terbaeekkk..^_~..
Perahan Susu Ibu Yang Memberangsangkan
Sekali pam/perah dapat 4 auns..(peningkatan/pencapaian terbaik sweetmama setakat ni - tarikh 8/12/11)
ini baru sekali pam untuk 1 hari, kalau 3 kali pam sehari, msti lg byk hasilnya..yg penting kena rajin sbnrnya kan..

Sebelum ni betul2 minggu pertama hingga kedua selepas naik dr cuti bersalin jerk swetmama pam susu, down nak pam sbb bila pam rasa alamak sikit jerk susu yg kuar lebih2 lagi guna manual ..dgn tangan..hehehe 

Kalau pam tu nak capai ke 2 auns sekali pam susah sgt..cuma syukur sgt walaupun sweetmama x pam, tp air susu tetap ada untuk bg direct dkt Ziqry waktu malam n w/pun dh campur dgn susu formula, Ziqry still nak susu badan bila nak tido malam. Sama la mcm Zaquan Breasfeed smpai usia 2 thn w/pun campur.

Alhamdulillah memang nmpak Zaquan sangat jarang demam n sakit2, Ziqry pun sama, ini kira pertama kali la dia demam teruk.



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

6 comments:

  1. waaa...best2...
    eT kt opis pos ada geng mengepam..:p

    ReplyDelete
  2. Rezeki anak!! Murah sggh rezekinya.. ;)

    ReplyDelete
  3. betul kena rajin pam baru hasil bertambah :)

    ReplyDelete
  4. wow banyaknya susu ibu!! Tahniah ibu....:-)

    ReplyDelete
  5. @eT: hehee, itu la skrg dh ramai yg breastfeeding kan.

    @Bonda dadif aka akish: yup btol srnok tgk hasil terbaek kita..heheh

    @Salina@IbuAqil: alahmdullillah :)

    @Anamarza: hehehe..setuju sgt..kena usaha, rajin, seronok dan tawakal.

    @Ummi Dania Yasmine: heheh..Alhamdullillah, terima kasih..:)

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails