Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Sunday, November 20, 2011

Mama..Kenapa Papa Tak Balik2 Lagi Ni

As Salam,

"Mama, kenapa Papa tak balik2 lagi ni" itulah pertanyaan Zaquan malam ni sebelum tido..sbb dia selalu tido ngan Papa dia..Sedey rasanye hati bila anak tanya kita camtu..bknnye ape..dh la mmg mama nye pun sedey kena tinggal 1 malam..hehehe..inikan pulak anak2 kan..Zaquan pulak mmg sangat rapat ngan Papa dia..anak manja Papa.

Akceli Hari ni (19 Nov 201) my encik suami ada tournament liga akhir bowling opis dia di Melaka dan friendly tournament dgn Bahagian lain kat sana...sakan kan opis dia wat tournament bowling smpai ke Melaka. Knape kami x ikut sekali ek..??? Sebabnya opis dia bkn wat tournament bowling jerk..tp pergi Melaka atas tiket kursus n ada dinner mlm ni serta bermalam di Permaisuri Hotel, kalau nak bw family kena la tanggung sendiri. En. suami pun g Melaka naik Bas Opis beramai2. Seawal jam 7.30 pagi lg Papa dah keluar naik moto g opis dulu (kereta mama nak guna), Now dh selamat smpai n slmat main bowling pun..keputusan n penyampaian hadiahnya diumumkan pd mlm dinner...(x pasti la dh selesai ke blom lg dinnernya ni....last papa call mlm td sblm dinner)

ini 1st time Papa pergi x bawa kami..selalunya kalau event opis yg jauh2 Papa msti bawa kami..ermm..iyela tgh2 bulan ni kan..masalah fulus la..huk3., tp xpelah sweetmama x ralat sgt..sbb kami pun baru jerk balik bercuti dr Melaka akhir September 2011.

Kiranya ini 1st time juga sweetmama dok umah sndiri..sib baik ada hero2 menemani, selalunya kalau Papa outstation/ada hal kami balik tido umah my mum, tp hari ni sweetmama x tido pun umah my mum, balik singgah jerk..Alhamdullillah sejak sweetmama dh berani memandu ni lepasla sweetmama nak balik umah my mum drive sndiri..(dh 3-4 kali dh pun balik sndiri drive). sweetmama spare gak td pakaian untuk bermalam, tp dh agak dh Zaquan msti boring, xde sape dh kat umah wan ummi...tu yg dia nangis nak balik umah kami + sejak langgan astro superpack ni Zaquan leka dgn channel Disney dia tu..alasan nak balik,  umah Wan Ummi x byk kartun..adeiii sabo jerkla..

Penat rasanya memandu sndirikan? hari ni mcm2 aktiviti kami buat dr pagi smpai ke petang walaupun papa xde sma joint.....kol 7 mlm baru smpai umah..niat mulanya nak g umah my mum jerk..tp demi Zaquan mama beranikan juga ke tempat favourite Zaquan..kemana..nnti update dlm n3 lain..(selalu jerk camtu kan..pastu berkurun br smbung update..kadang2 tergntung camtu jerk..:p)

Ohh..ye..bila Zaquan tanya camtu..Mama bgtau la dia..Papa x balik la ari ni, Papa g work..kita tido bertiga jerk hari ni...Zaquan kan ada Mama ngan Adik..Lagipun kan Pagi td Papa dh bgtau kat Abg kan..Papa g work..Kan Papa dh peluk cium Abg puas2 pagi td kan...Zaquan jawap..ohhh.iye la..Ok., Mama pun ok jom kita layan Idola Kecil4.

p/s: dah tertido pun hero2 ku.., itu yg lewat mlm br sweetmama amik kesempatan update n3..:)

hero2ku yg tido lasak. 


Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

8 comments:

  1. sure zaquan rapat sangat dgn papa dia..terus tanya walaupun baru sehari takde..

    ReplyDelete
  2. @YAYA AZURA: haah zaquan mmg rapat sgt dgn papa dia, even suapkan makan n pakaikan baju, zaquan lebih prefer papa yang wat..dia msti akan ckp.."abg nak papa yg wat" maybe sbb papa dia rajin melayan kerenah zaquan especially bila nak tido zaquan akan minta papa dia utk garu kan badan..baru dia leh tido.

    ReplyDelete
  3. alahai samala ngan sarah n ashraf..kalau ayah dia g outstation sibuk bertanya

    p/s: aduhai terperasan baju sikecik tu sama lagin ngan baju anak kita huhu

    ReplyDelete
  4. @amiey lee: hehehe..itula..bagus juga sbnrnya anak2 rapat ngan ayah dia kan..rasa ketanggungjawapan tu tinggi sikit..cuma part bila anak tanya tu yg rasa kesian..

    ohh iye ke..taste kita ni sama la amiey..:))

    ReplyDelete
  5. alala,sedihnye zaquan bila papa xde ye..biasala,bila ade yg rapat dgn papa,bila papa xde,mmg sedih dibuatnyekn..asyik tye je

    ReplyDelete
  6. @Kamalia: yup..btol tu..lg2 zaquan dh petah bercakap ni kan..byk kali dia tanya..
    kadang2 kita pun x sangka dia akan tanya or terpikir smpai thap itu..
    smlm hujan..papa dia x balik lg..dia boleh bgtau eija, "mama mcmmane papa nak balik umah ni, hari hujan..papa naik moto..kesian papa"

    ReplyDelete
  7. wohooo, itu ziqry sudah mengganas. cayalah. aie pun tido dah tak mau bantal. lepas nyusu tidokan elok je, bgn nak nyusu smula bantal tah ke mana. zaquan dh jd geng papa, bila kena tinggal terasa la dia.

    ReplyDelete
  8. @Cha: hehehe..itula cha, Ziqry tido lasak, kadang2 mcm org besar tido, kejap ngiring kiri ke kanan, kejap telentang..
    ermm btol tu zaquan tu mmg geng ngan papa dia..anak manja papa

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails