Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, November 10, 2011

Rutin Check-up Bulanan Ziqry | Check-up 6 Bulan

As Salam,

Selang sehari jerk dari check up Ziqry di Hospital Serdang, hari ni pulak check-up bulanan Ziqry, Check-up Ziqry 6 bulan di Klinik Kesihatan, Bandar Baru Bangi. Kalau check-up di klinik sweetmama xde la amik cuti sbb selalunya xdela lama sgt ..Alhamdullilah hari ni dapat giliran cepat..orang kedua..so kol 9.15 pagi dh selesai n kol 9.45 pg pagi dh smpai opis.

Hasil Pemeriksaan:-

Berat: 7.65kg
Panjang: 65cm
ukur lilit kepala: 40 cm
Suntikan Imunisasi: Hepatitis B Dos ketiga

Perkembangan:-

i) Merangkak: 
Kalu sebelum ni Ziqry dh pandai meniarap dan berguling2..skrg dia mula nak belajar merangkak..tp dia mula dgn mengundur..susah btol dia nak kedepan..sesekali tu berjaya jugak la dia angkat punggung pastu kedepan..

ii) Dah Mula Makan
Minggu ni merupakan minggu pertama Ziqry belajar makan..tp sweetmama blom wat kan lagi dia bubur ..baru bg dia makan nestum dan biskut..minggu depan baru sweetmama start masak untuk Ziqry.., dah siap beli blendar baru khas untuk blend bubur dia jerk.., dah survey dh slow cooker untuk buat bubur adik..tinggal nak beli jerk..


iii) Muncung
Cukup pandai wat mulut muncung skrg ni..selain dr main air liur untuk menyembur..

iv) Main Jari-Jemari/Mencapai
Sekarang ni tangan dia laju jerk nak mencapai barang..sambil main2 jari jemari dia yg gebuss itu..Skrg ni rambut ngan speckmata mama mmg jdk mangsa Ziqry.

Next Check-up : 05/01/2012


p/s: nak letak gmbar, tp gambar sume ada dlm lappy..x cukup nak transfer dlm pen drive..My External Hardisk (EHD) dh rosak..huwaaa... :(





Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

2 comments:

  1. @Salina@IbuAqil: hehe..itula terasa cepat nya masa berlalu..anakku sudah 6 bulan..:D

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails