Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, November 21, 2011

Wow Terujanya Nak Dapat Twins ..^_^..

As Salam,

sweetmama nak dapat twins..eh2 excitednya... bkn sweetmama la yg nak dpt twins tp adik sweetmama..Zaquan n Ziqry bakal dapat sepupu kembar..

Alhamdullillah adik ketiga sweetmama yg berkahwin pada bulan Jun lepas (Majlis Akad Nikah 11.06.11) skrg ni dah mengandung. Yang membuatkan sweetmama teruja..adik sweetmama disahkan mengandung kembar 2. Kakaknya pulak yg teruja lebih..bkn ape.. sweetmama pun mmg nak sgt anak kembar...tp xde rezeki gen kembar tu nak lekat kat sweetmama....huk3..

Keluarga kami memang ada genetik kembar iaitu disebelah abah dimana dalam 15 orang adik berdik abah, abah ada seorang adik kembar perempuan. Kami panggil Mak Tam & Mak Anjang. Jadi memang x mustahil untuk cucu2 wan dapat anak kembar ..tak sangka dapat kat keluarga kami..kalau ikutkan mesti family Mak Tam ngan Mak Anjang yg kebarangkalian tinggi nak dpt kembar kan. 

Pengalaman sweetmama mengandung dua kali sebelum ni..masa awal2 kehamilan..dua2 kehamilan doktor suspect sweetmama ngandung kembar berdasarkan saiz perut..tp bila scan hampanya ..tp alhamdullillah bersyukur dikurniakan anak drpd xde.

Adik sweetmama mengalami alahan yg teruk sampai kena tahan wad..n keluar masuk Hospital..Kesian dia..tp nak wat camner kan..setiap orang akan alami pengalaman yang berbeza2 sepanjang mengandung n bersalin nanti. Dia siap jeles ngan mama n ckp bertuah la mama mengandung xde alahan..itula Alhamdullillah sweetmama mmg xde alahan langsung n x pernah rasa pun pengalaman alahan muntah2 ni..,tp dia x boleh nak makan, makan sikit muntah..itu yg kena tahan wad..masuk air..


Sweetmama doakan moga adik sweetmama ni dipermudahakan sepanjang mengandung n bersalin nanti..moga kandungan dia selamat ..AMIN..Insyaallah kalau ikut Due..15 Jun 2012..tarikh dekat2 Zaquan ..Kalau awal 10 hari dr tarikh due sama besday ngan Zaquan (06.06), Kalau awal 5 hari dr tarikh due, dapat la sama ngan tarikh anniversary perkahwinan dia(11.06)..papehal pun kami semua teruja nak tunggu kembar kuar..x kisah la biler..jnji selamat sumenya..^_^..


ini la Hasil Scan nya..
Nmpak Tak Kembar..Yang Doktor Tanda X tu..
kandungan baru berusia 2 bulan lebih..baru lg ni..so x jelas sgt..
Sbnrnya Sweetmama mmg fail bab tgk scan ni..
dulu masa scan my baby pun Papa yg nmpk ..
mama pulak 2-3 kali tgk baru nmpk..




Ini masa kami melawat Adik Sweetmama  di KPMC, Kajang pada 9 Nov 2011. Kami melawat adik sweetmama ni malam lepas balik dr keje jemput anak2 n terus ke KPMC, Kajang.
 Cian ibu mengandung..kena masuk air..smpai tangan n muka dh naik kembang dh sweetmama tgk..
Zaquan pulak yg makan roti Mak Yang..
Zaquan tgh tgk Tv sbnrnya time ni..itu yg muka memandang ke atas..

ni sblm balik..Sempat lagi Zaquan pekena Kerusi Urut
Sekarang ni Zaquan mmg pantang nampak Kerusi Urut ni..mesti dia paw kami nak urut..Wajib tau ..kalau x bagi..dia salak juga..kadang2 tu x cukup sekali..mesti nak kena 2 kali..kadang2 abis RM5 untuk urut dia sorang..
hahahah..See muka stim Zaquan sedap diurut oleh Kerusi Urut Ogawa



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

10 comments:

  1. Bestnya... kalau kakak pun suka. Kakak dulu pun sama idamkan nak anak kembar tapi tak dapat.

    Moga adik SM sabar. Nak dapat dua sekaligus Allah bagi kena ujilah sikit-sikit....

    ReplyDelete
  2. wah... tahniah ummul.. dah megandung.. kembar lagi tue.. harap kami pon dapat jugak.. hihi...

    ReplyDelete
  3. sonoknyer dpt twin...eT dulu masa mula kandungan ada 2...tp yg menjadi 1 jek...Alhamdulillah lekat jugak..hehe

    ReplyDelete
  4. wah besh nye nk dpt twin ... aku pun rela kalau dpt twin wakakaka.. pehtu aku kompom le benti keje jap , jaga twin

    ReplyDelete
  5. @KakZakie: terima kasih Kak Zakie..btol tu ujian Allah nak bg 2 sekaligus, rasanya mmg ramai yg berkeinginan nak baby kembar kan..

    @Cute MuM: hehehe..thanks, insyaallah mana tau kan, skrg ni xde gen kembar pun kalau rezeki Allah nak bg, mana tau kan..,kalau cute mum ngandung kembar..wah bergnda2 la sepupu Zaquan n Ziqry..hehhe

    @eT: oh iye ke..,boleh jd camtu ek, hopefully dapatla adik sweetmama ni kembar

    @Fazilzura: hehehe..kenala berkorban sikit ek..mental, fizikal dan wang ringgit..sumenya double..,tp setiap anak tu pasti ada rezekinya..

    ReplyDelete
  6. takleh dgr org dpt kembar ni... tumpang sama teruja.. dah lama impikan dpt kembar

    ReplyDelete
  7. rasa teruja dgr org mengandung kembar, bestnyaaa. rindu kat blog eija ni, cantiknyaaa header. suka-suka. eh! komen ke laut.

    tahniah buat adik eija, kjp je masa berlalu. tahniah juga la buat eija sbb ahli keluarga makin berkembang.

    ini, makyang yg sakit ke, zaquan ni???

    ReplyDelete
  8. Bestnyer dapat kembar..
    Tahniah untuk adik Sweetmama tu ye :-)

    ReplyDelete
  9. @e_da: btol tu ida, kita sama ikut teruja kan.

    @Cha: hehehe..thanks cha,
    sama la eija pun komen kelaut..,bkn komen jerk ke laut kadang2 bw pun kelaut..

    yup btol tu cha mmg teruja dgr mereka2 yg ngandung kembar ni kan..

    Zaquan ngada lebih..hehe

    @Myra Jay: thanks Myra :))

    ReplyDelete
  10. tahniah bakal dapat anak buah kembar, mesti meriah raya tahun ni....

    seronoknyalah baca kawan2 mengandung ni....

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails