Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, November 11, 2011

11.11.11 | Kenyang Perut Dgn Aktiviti Makan PotLuck

As Salam,

11.11.11 Sweetmama perasan ramai sungguh yang menghapdep status kat FB ttg no. cantik ni.., ada gak beberapa kawan blog yg update ttg no. cantik ni..
Kepada mereka yg menyambut hari lahir hari ni..no cantik dan jatuh pada hari baik bulan baik jumaat penghulu segala hari..^_^..Selamat hari lahir, yg bernikah..selamat melayari fasa baru..alam rumahtangga n yg sambut kelahiran cahaya mata ..moga kehadiran org baru mmberi sinar keceriaan kpd anda..(tahniah FBI HotFm baru saje menerima kelahiran puteranya pada pg td)

Mesti ramai orang yang pilih tarikh hari ni untuk bernikah.., mcm sweetmama dulu la kununnya nak angka 07.07.07 untuk nikah..tp lastnya dpt angka 07.07.07 tu untuk majlis kenduri kawin sebelah perempuan..xpela jnji dpt jugak tarikh cantik utk dikenang..hahahaa..terlari tajuk..

11.11.11 setengah hari ler x buat keje...dah ler waktu rehat panjang..aktiviti mengisi perut....so xdela tgh aktiviti g pasar tani depan opis ni..hari ni Seksyen sweetmama adakan potluck..dengan tema hari raya aidiladha...rasanya potluck terakhir untuk thn ni..

So mcm biasa x mo citer byk..layankan gmbar makanan yg ada hari ni..sumenya best2..mcm2 ado..sweetmama wat bubur jagung..bangun kol 5 pagi nak wat kan benda simple ni..adess sekali tawar ler pulak bubur jagung sweetmama ni..xpe la elok untuk kesihatan :p

 Menu Utama:-

bihun/mee sup tulang sponser by our KPP Pn.Aina
sup tulang dia mmg power..sedap..

Laksa
Sponser by Mummy's Angel
Sedap Mummy's Angel masak sendiri ni..
sibuk sgt sweetmama nak amik gmbar..
main amik jerk..tutup tupperware pun x buka..huhu

Nasi Ayam Sponser by Ana n the Geng Unit Pengurusan (ana yg pemenang utama Serbuan Pejabat Hotfm bersama Nesvita)

Satay pun ado..sponser by Cik Aida..

dh kata tema hari raya aidiladha..
x sah kalau xde ketupat rendang.., nasi impit pun ado..cuma xde dlm ini gmbr..huhu..
Ketupat Palas sponser by Cik Aida & Rendang sponser by Pn Sya




Desert
kuih muih, buah-buahan, bubur, cocktail & mcm2 lagi..
ini mana yg sempat sweetmama snap jerk..


Special..Carrot Cake ..Handmade by Shima@Mama Tun Nur Safiya
Akceli dia baru jerk smbut b'day pada 9 Nov 2011
Pada 9 Nov 2011 aritu dia siap bagi kek free kat kami..^_^..
Memang Sedap..Dia terima tempahan tau..
Sedap Secantik Rupanya

Ratna merasmikan sesi potong kek..
yang lain segan2 nak potong.
Mama Tun Nur Safiya  pun malu2 plak nak potong kek yang dia sndiri bawa

Yang ini la dia Mama Tun Nur Safiya
Safiya pun ada joint sekali
sangat bijak bercakap la safiya ni..

sekian..jumpa lagi di pot luck thn depan..
heheheh..xde muka tuan blog dlm n3 ni..kalau x asik nak enterframe jerk..

P/S: Salam Takziah kepada Pn Baizura@Mummy's Angel yang telah kehilangan bonda tercinta pada jam 11.30 pagi 11.11.11. Semoga roh arwah ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman..AMIN. Diharap Mummy's Angel tabah hadapi ujian ALLAH diatas kehilangan insan tersayang.

P/S: Entah knape ler blog sweetmama ari ni, dh try nak update n3 dr pg td..tp asik kuar mssg cannot save..dah lewat petang camni baru la dapat publish post..


Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

10 comments:

  1. kawan ibu lahir kan anak dia hari ni.. best sgt dia.. sbb due date 2 mggu lg.. hi3!!!!!

    ReplyDelete
  2. Wow :D dalam banyak2 kan makanan me berkenan kat desserts . huhuhu. *laparrr

    ReplyDelete
  3. best bpotluck gini... eratkn silaturahim... kt ofis lya pon skrang hmpir hari2... msing2 pakat bwk lauk msing2... jd skarang mmg jrg sgt kluar lunch... tp mmg meriah sgt.

    ReplyDelete
  4. @Salina@IbuAqil: wah bestnya dia..mestila srnok kan..tarikh lahir anak cantik + senang nak ingat..heheheh

    @ADEEYA: hehehe..pemanis mulut..mmg sedap..adeii eija yg tgk ni..rasa mcm nak makan cocktail lagi..

    @LYAfrina: btol tu mengeratkan silaturahim..wah setiap hari, kami 3 bulan sekali wat potluck..

    ReplyDelete
  5. seronokkan pot luck dengan kawan...ukhwah terbina terjalin mesra :)

    ReplyDelete
  6. klu pasal makan2 ni mmg best..sedap tgk sume makanan tu

    ReplyDelete
  7. @Dalila Hamid: ^_^ mmg sedap pun..

    @AyuArjuna BiGoshh: btol2.. lupa skjp urusan kerja..

    @Prince Halilintar: hehehe..btol tu..tgk gmbr jerk pun dh mmbuka selera kan..

    ReplyDelete
  8. eija..sedapnye..bnyak sungguh potluck tuh..ade ketupat palas lagi..wawawa..dari mengandung smpai dah brsalin xdapat mkn ketupat palas..

    ReplyDelete
  9. @Kamalia: hehehe...rasanya dlm byk2 potluck thn ni, ini paling byk menu..especially menu utama..lgpun sempena hari raya korban..so my bos mmg niat nak sedekah sekali..

    ala ciannya...ketupat palas ni mmg sedap sbb my bos import dr kedah..org selangor kureng sikit mkn ketupat palas.

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails