Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, November 23, 2011

Photo Studio

As Salam,

Alhamdullillah tercapai juga impian sweetmama nak wat photo studio untuk family n Ziqry. Kebetulan ada rezeki lebih, dapat duit kutu, terus cepat2 buat photo studio. Photo Studio (Family & Ziqry) ni kami buat pada 7 Oktober 2011.
Kawan2 suka ke amik photo studio..sweetmama mmg suka...sbg kenangan. 

Kalau ade rezeki lebih lagi lepas ni nak wat photo Canvas pulak..tgk kat kawan2 yg dh buat, berkenan pulak.

Our Family Photo@Studio
Comel tak..^_~..
Size: 16R
Harga: RM180

ini pulak photo Ziqry@Studio
Ziqry berusia 5 bulan 5 hari
Size:11R
Harga: RM90.00



Photo Family@Studio tu Temanya bebas..heheh
ntah knape la time tu x terfikir nak pakai baju kaler same
Time ni  Zaquan sibuk nak pakai baju Ben10, skrg ni kalau keluar jerk msti nak pakai baju ben10..itu yg xde idea nak wat tema ape..

Akceli x berapa puas hati dgn hasil gmbr family studio ni..
kami nak buat kat kedai gmbr lain, tp x sangka pulak kedai gmbar yg selalu kami g buat gmbar studio kat Kajang tu (P-Art Studio) dah xde, dh pindah tempat lain kot,
tp disebabkan dh sampai Kajang time tu..kami pun buat jerk la kat Kedai yg berdekatan situ..
Hasilnya kureng sbb...bila dia tunjuk gmbar yg dh amik..adess..knape la dia x bgtau yg Zaquan senyum mcm tu, masa dia suruh pilih gmbar yg mana berkenan, dlm hati cakap sume x berkenan, tp kalau cancel mesti diorg marah, so proceed jerk la..Sib baik bila gmbar dh cuci 16R n diframekan..ok la juga.

Photo Ziqry@Studio tu sweetmama puas hati sbb sweetmama mmg kalau boleh nak amik gmbar studio masa Ziqry dh pandai meniarap
Sweetmama suka tgk baby meniarap
n Ziqry pun boleh bagi pose yg sweetmama nak n sporting bila bergmbar.

Zaquan dulu sweetmama amik photo studio lewat sikit masa dia dh berusia 10 bulan,
time tu dia dh pandai duduk n melasak..susah sgt nak suruh dia meniarap dgn baik..
tp pic Zaquan kami buat dgn P-ART, mmg puas hati sgt dgn hasilnya, sbb dia org amik gmbar byk kali n setiap kali amik tunjuk dulu kat kami smpai kami puashati

Photo Zaquan@Studio
Zaquan Berusia 10 Bulan

Now..Photo2 studio dh siap bergantung di ruang tamu makan rumah kami

sila abaikan meja yg bersepah itu...

pic family studio ni swetmama abadikan dalam header baru sweetmama ni,
header ni sweetmama belajar wat sndiri guna photoscape..:))



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

11 comments:

  1. Adik panda pulak pose senyum dia tu. Memikat macam boleh buat iklan tv kan.. sukalah kakak tengok:)

    ReplyDelete
  2. teringin nak buat jugak..i follow..

    ReplyDelete
  3. saya pun lama dah mikir nak wat photo studio family..tapi x kesampaian lagi..hehehe..almaklumlah..kesibukan ditambah dgn anak2 yg super duper aktif..haha~ pas tgk ur family pic tuh terus teruja nk wat sama..haha~! insyaAllah..will do it soon..

    ReplyDelete
  4. pandai ziqry senyum kat gmbr famili tu..
    comel sesangat!

    ReplyDelete
  5. Cantek lah mama.. Kami x merasa nak tangkap studio ni.. ;)

    ReplyDelete
  6. baguskan kalau suami punya minat yg sama, boleh jadi kenang2an. eija, ni jadi inspirasi kita nak buat jugala. nak letak kat dinding rumah, tapi nak tunggu rumah sendiri. hehe.

    eija buat header guna photoscape? pandainyaaa. kita tak reti2. kagum2.

    ReplyDelete
  7. lawo2... kalau dpt pakai bj sedondon pun ok ..

    haku pun suke gambo bby meniarap , tp x penah pun wat photoshoot tuk akil dulu , cume banyak sgt2 gambo gune kamera biasa je.. now plak banyak gambo dia senyum ..

    ReplyDelete
  8. Cantik!! :)

    Myra teringin gak nak buat photo studio ni tp tak tau bila berkesempatan..

    ReplyDelete
  9. @KakZakie:terima kasih kak, time ni mood adik nak senyum jerk, eija perasan anak eija yg sorang ni mmg suka menyengih..hehehe..:))

    @yanie anuar: thanks follow my blog..^_^..
    buat jgn x buat..skrg ada mcm2 cara nak abadikan photo family kan..

    @AyuArjunaBigoshh: thanks ..^_^..

    @IbuMZW@Farah Idayu: thanks farah, inyaallah moga tercapai gak impian farah nak wat family photo studio.

    @Nad@MamaZakwan: thanks Nad..^_^.. hehee..itula sib baik dia tgk mood nak senyum jerk..

    @Salina@IbuAqil: thanks IbuAqil..:))
    knape pulak x merasa? insyaallah mana tau kalau ade rezeki lebih buatla, xpun amik gmbar guna DSLR pastu cuci n framekan..comfirm cantik, sbb eija tgk pic2 kat blog IbuAqil pun cantik2 selalu.

    @Cha: buat jgn x buat cha.., kalau x nak wat kat studio pun cuci la gmbar family yg berkenan n framekan kan.
    hahahaha..eija wat header biasa jerkla cha, bacis jerk pun, senang jerk nak wat header yg mcm eija wat ni, yg penting kena download photoscape dulu..

    @Fazilzura: thanks zura, itula kalau sedondon lg lawa kan, ermmm tp dh wat pun.., selalunya nak pakai sedondon ni time raya jerk..hehehe

    @Myra Jay: Thanks Myra :)
    Insyaallah nnti bila ada masa buatla ye..

    @Dalila Hamid: thanks Dalila..:))

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails