Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, June 17, 2013

iPad 4 & Track Cars| Hadiah Hari Lahir Buat Zaquan Daripada Mr. Papa

As salam,

Seronoknya Abg Zaquan, dapat hadiah hari lahir yang ke 5 tahun sebuah gadget impian, huawrgggg..Mama pun x dapat hadiah hari lahir segempak ini daripada Mr. Papa tau..., bertuah anak² zaman sekarang ni, kita dulu nak dapat gadget² ni tunggu keje baru dapat, itu pun beli dgn hasil titik peluh sendiri..ehh bkn nak jeles dgn anak sendiri.. cuma ini lah realitinya anak zaman skrg ni kan. Sbg Ibu Bapa bknnya kami nak manjakan n lalaikan mereka dgn gadget² ni tp keadaan sekeliling pun memainkan peranan, kalau x bagi dia dok ngendeng orang punye n lps tu mulalah gaduh berebutkan yang org punye..lgpun zaman skrg ni bdk umur satu tahun pun dah pandai main gadget kan..xnak la nnti dia ketinggalan pulak, ini cuma pendapat Mama shj, maaf kalau ada yg tersinggung..hakikatnya mmg ada pro n cont gadget² ni pada anak², bkn shj pada anak² tp kita org tua ni jgk..ye..ehhh² suka nau intro lebey²..ni nak kupas isu pro n cont gadget ke nak citer pasal hadiah..hahaha..

Alright..xmo kupas isu..mau citer pasal hadiah saje..N3 sblm ni Mama ada tanye kan agak2nye hadiah ape la yg Zaquan dpt drpd Papa dia sampaikan x sabar2 nak tunggu Mama blk dari Oustation untuk beli, tau2 balik dr Outstation dah ada, Nad ada jawab Abg Zaquan dapat Track Hotwheels ke, pandai la Nad ni, mmg dh dekat² dah tu, Abg Zaquan dpt dua hadiah satu Hadiah Gadget Impian n satu lagi Track tp bkn track Hotwheels tp track Cars..:)

Ini lah hadiah gadget Impian Zaquan..iPad New..iPad 4..


Now Abg dah ada iPad sendiri,
xmo gaduh2 nak iPad orang lain lg ye..
Apalagi main games la..
Adik Ziqry pun dah pandai slide² iPad ni tau..

Alhamdullilah, ada rezeki lebih utk Abg terima hadiah ni drpd Papa, Papa dapat duit tanggung kerja...Terima Kasih Papa, Mama pun boleh la pinjam iPad Abg ni ye..


Rezeki Abg jgk, dapat tambah koleksi Track, ini hadiah sampingan daripada Papa sempena Bday Abg Zaquan, Tahun lepas Abg dapat Track Hotwheels, tahun ni Abg dapat Track Cars..^_^.., Dah agak dah setiap kali bday Abg mesti Papa akan singgah Toy's R Us sbbnya member kad Toy's R Us register atas nama Zaquan, so dapatla benefit discount voucher sempena hari lahir.

Track Cars


Ini la rupanya Track Cars nye setelah dipasang..


Adik amik kesempatan main dgn happynye hadiah bday Abg ni sbb Abg xde dirumah duk umah Atok time ni, time ni malamnya kami nak bertolak ke Langkawi..Zaquan sepanjang cuti sekolah duduk di rumah Atok n Neneknya..


Sekali dgn meter pun dia nak main di track ni..


Owh ye..Adik Ziqry pun dapat hadiah daripada Papa.., mana boleh Abg dapat Adik xdapat pape pun kan..Hadiah dari Papa untuk adik daripada icon Cars jg..'Meter'..


Abg n Adik dah dapat apa yg diidam n dikehendaki, xmo nakal² lg tau..iPad tu kongsi main sama², apa korang nak kalau ada rezeki lebih insyaallah Papa n Mama akan tunaikan, kalau xde tu paham² la ye anak², kita ni bukannya org senang, bkn senang nak jd senang..kena berusaha n berkerja keras, tgk Papa tu sampai sambung study utk masa depan yg lebih baik buat kita semua. Abg n Adik pun belajar pandai² tau nanti dah besar tolong Papa n Mama pulak. 

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

22 comments:

  1. saya pulak yg teruja tgk zaquan dapat ipad, napa muka suka mcm x suka jer zaquan tu.. kene paksa amik gambar eh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..tau xpe, Mama dia curi2 je amik gambar anak tgh main ipad, Zaquan ni kan ikut mood kalau mood x ok silap2 dia tutup muka bila suruh bergambar.., tp time over..over sgt plk bergambar...

      Delete
  2. Replies
    1. itulah Mama dia pun tumpang srnok..sbb boleh la Mama dia pun pinjam, puashati la ipad 4 ni gambar dia mmg clear..

      Delete
  3. bestlah tue abang apan.. kompom dah tak gaduh dengan eisya.. tapi susah gak sebab apa game apan ada, eisya pon nak.. dahlah kitorg lupa password itunes.. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup mmg dia suka la dh dpt ipad sendiri,
      masa g langkawi hari tu mmg xde gaduh pun dgn eisya nak berebut ipad, tp gaduh dgn adiknya la pulak, Adik Ziqry pun boleh thn dh skrg ni dh pandai ckp 'nak ipad'..n suka main games kereta..huhu

      Delete
  4. Lama tak singgah sini....
    Wah bestnye Zaquan dpt dua hadiah sekaligus...bestnye...lepas nih tak payah nak berebut iPad ngan org kan kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq singgah, sama la eija pun lama dh x singgah ke blog kawan2 ni..

      hehhe...betul tu itu antara kebaikannya ada ipad sendiri..

      Delete
  5. wahhh... auntie yg tgk pun teruja. bestnya zaquan dpt hadiah ipad tu. main sama2 dgn adik tau.. takmo gaduh2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mama dia pun teruja sama sbb x sangka Papa dia akan belikan dlm masa terdekat ni n hadiahkan sbg hadiah hari lahir.., itulah setiap anak tu pasti ada rezeki dia kan..

      kadang2 gaduh jgk berebutkan ipad tu izan.., tp sbnrnya adik dia nak main skjp je..

      Delete
  6. Wah! Dh dekat2 dh ek tekaan saya? Hehe
    Saya teringat kereta hotwheels yg elok tersusun kt almari kaca umah kak eija tu
    Tu yg terus teka track hotwheels hehe

    Apa2pun, bestnye hadiah zaquan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...itu koleksi mr. papa, tp skrg dh x terlarat nak buat koleksi..kalau still buat koleksi..2 almari kaca pun x cukup tau...

      itulah kan, hadiah alaf baru..

      Delete
  7. Beruntungnya Zakuan dapat idaman kalbu. Adik Ziqry pun dapat tumpang main sama. Kalau masa kita dulu ieja manalah nak jumpa hadian macam ini semua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kan mmg beruntung n bertuah anak2 zaman teknologi skrg ni..itu yg nak x nak hadiah pun mengikut peredaran zaman kan..

      betul tu kak.., hadiah dulu2 paling kuat kad n igt lg mug/piring/jam ada tulis happy bday..heheh..

      Delete
  8. fenomena budak kelas fahim skrg ni gile kan ninjajo tau ... tp tatau la zaquan minat tak ...fahim tu die bkn minat pun cite ninjajo tp minat nk beli menan nye

    syok tu dpt ipad ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. zaquan pun berjangkit jgk, tau2 balik bawa kad ninja,
      tp plg dia minat skrg ni power rangers ryukendo, dulu sblm sekolah x pernah tau pun power ranges, skrg ni asik2 ckp abg nak beli beg ryukendo la, mula2 dulu x faham ape lah rykendo tu tp nasib papa dia faham n explain ryukendo tu power rangers la..huhu..
      bila tanye mana abg tau ryukendo ni dia ckp kawan2 abg ada ryukendo..

      itulah mama nya pun boleh menumpang..

      Delete
  9. huihhh mahalnya hadiah hari jadi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kebetulan papa nya ada rezeki lebih, dapat la kami sama2 merasa hasilnya..hehe. kalau x, mmg cukup sekadar sambut makan2 je..

      Delete
  10. sama cam damia last year hadia ipad 3, this year hadiah besikal je kot....best abang dapat ipad ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..itulah org lain dah lama memiliki ipad, kami ni dh kira ketinggalan tp alhamdullillah merasa jg memiliki ipad.., Papa dia belikan jgk sbb sepupu2 dia semuanya ada, w/pun dia ada tab tp tu lah selalunya bergaduh nak kan ipad..

      basikal pun best, basikal zaquan dpt masa umur 2 thn makcik dia bg, now basakil dia tu pun tayar dh pecah..huhu, sibuk gak dia minta gantikan basikal tu...

      Delete
  11. PUYOHHH .. untie pun xdok tau abg long... cangih tuiii hadiah besdy tuk abg ..

    aku ni xleh le kasi akil , psl nnt 100x pngil nama dia pun dia x dgr...dak2 skng ni mmg melekat je ngn benda gadget2 skng ni.. smp penat nk kejor kan .. sume nye up to date..

    ReplyDelete
    Replies
    1. zura sama la Mama dia pun xde tau, Abg long pulak yg dpt iPad dulu..huhu

      hahaha..ye lah itu antara keburukannya, tp sbnrnya zura bila benda tu dah ada depan mata xde lah dia nak hadap sgt pun..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails