Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, June 20, 2013

Cuti - Cuti Langkawi 2013 |1st Day ~ Cuci² Mata di Tempat Shopping & Terjah Cable Car

As salam,

Hari Pertama kami sampai pada 9 Jun 2013 (Ahad) selepas selamat dapat kereta sewa dan isi perut kami pun terus saje cuci2 mata di semua tempat shopping yg ada di Pekan Kuah tu tau, tempat pertama terjah Pekan Rabu..owh dah ada Pekan Rabu skrg ni dkt Langkawi, dekat Pekan Rabu ni MIL suka pergi kedai RAMS sbb selalunya kalau nak tgk koleksi KK Home Collection dekat RAMS ni yg murah sikit n dekat RAMS jgk ada pilihan cadar, comforter n langsir yg murah2..sampai Mama terjebak la beli Langsir..hehe

Dari pekan Rabu terus ke Pekan Kuah cuci mata di Kedai Haji Ismail Group pulak pastu ke Idaman Suri tp cuci2 mata je dulu untuk hari pertama ni, survey harga dulu n rakam semua dalam kepala harga2 yg dh disurvey tu..

Akhirnya kul 12.30 tgh baru dapat masuk rumah n sempat lg tu beli barang basah untuk masak makan tengahari..sampai2 rumah terus tolong MIL masak, Alhamdullillah kenyang n solat kul 3 petang terus Mr. Papa ajak g jalan², time ni baru perasan betula la Mr. Papa bersungguh nak bawa kitaorg berjalan..terus bawa kami ke Oriental Village ni tempat dimana terletaknya Cable Car. 

Selamat sampai Oriental Village
mata tertumpu sebelah kiri tu sbb kami baru tau dkt langkawi pun dah ada duck tour yg boleh keliling satu pulau darat dan laut yg mcm kat melaka tu..kalau x silap rate dia utk dewasa RM38 dan kanak² RM22 (lupa plk nak snap pic duck tour tu..)..


laju je pemandu pelancong ni bawa..x pandang org belakang dah..
Mr. Papa bknnye berminat nak cuci² mata dkt kedai² souveniars di kiri kanan yg ada..



tgk aksi si kecik sebelah kanan tu..time baik kemain berpimpin tangan


Ini la yg ingin dituju Langkawi Cable Car


Agak2nya boleh naik ke tak ni, tgk la keadaan cuaca x berapa nak baik, time ni tunggu masa je nak hujan n kabus pun dah mula tebal.., kalau cuaca hujan selalunya operasi untuk naik cable car diberhentikan seketika..


Mr. Papa dah teruja nak bawa kami semua naik cable Car especially si kecik Adik Ziqry yg x pernah lagi naik cable car even cable car di Genting Highland(GH) pun adik Ziqry x merasa naik lagi w/pun Ziqry dah sampai GH 2 kali. Akceli MIL x nak naik sbnrnya tp Mr Papa excited terus beli je tiket untuk kami semua..


Alhamdullillah dapat jgk kami naik w/pun masa kami naik ni cuaca dh mula hujan rintik² dan 2-3 kali jgk Cable Car berhenti lama sbb angin kuat.
Perjalanan menaiki Cable Car pun bermula....


W/pun cuaca x berapa baik n ala2 seram pulak naik cable car bila berbuai2 ditolak angin yg kuat tp anak² semua maintain je., x takut langsung..si kecik tu w/pun pertama kali naik kemain lasak lagi dalam Cable Car sampaikan Abgnya sendiri takut tgk gelagat adik dia x reti dok diam sampai dok usik bell yg ada dlm tu..


Atok n Kakak Eisya


Mr. Papa



Mama n Adik Ziqry

Mama ni beriye bawa kamera tp sbnrnya x byk amik gambar pun lagipun kalau nak tau sepanjang kami bercuti di Langkawi ni hujan je.., mmg x dpt la nak berphotoshoot sakan..



Yeay kita dah sampai atas, tp sayangnye hujan..x dapat la nak naik atas pelantar luar tu..


Xpela kita keluar skjp..bergambar..hehe


Atas ni je la yg mampu bergambar pun,
jadi la ada jgk gambar family drpd xde..





Mr Papa bersama kanak² riang..



xdpt nak bergambar² sakan diluar, nak minta anak² bergambar background cable car pun susah..masing² berani nak ke depan, kia yg risau dibuatnya..


Masa untuk turun pulak..
time turun Abg Zaquan dah start pening² dah tp Adik Ziqry maintain jgk lagi aktif..


Satu2nya pic kami berempat ..^_^..

Anyway Tq Papa, kami semua srnok berjalan..., Adik sgt suka naik Cable Car..


Adik Ziqry x cukup naik Cable Car nak naik paddle bot ni tp kami kejar masa nak balik sbb hujan mcm nak turun dgn lebatnya..


OTW nak ke tempat parking hujan turun selebat-lebatnya n kalau nak tau sbnrnya semasa otw nak pergi ke Oriental Village ni ada 2 eksiden berlaku, bila balik tgk kereta yg sblm ni eksiden sbb terbabas langgar divider teruk bhgn depan, bila otw balik dah dilanggar blkg pulak. Alhamdullillah perjalanan kami selamat pergi dan balik. sampai rumah lps Isyak Mama n Papa dah masuk tido awal, Mama kepenatan mcm org memandu plk, Mr Papa iyelah penat memandu, Mama penat sbb byk berjln cuci2 mata agaknye :p

Malam tu anak² sempat bergambar² lagi dgn Atok 
cilok pic dr FB Nenek Zaquan n Ziqry..hehe.


Esok bermulanya misi shopping..Mama xdelah nak shopping sakan sgt pun tp bila dah confirm nak g langkawi adalah targetnya yg igin dibeli..hihi..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

10 comments:

  1. selamba jer adik pakai baju singlet.. x sejuk.

    bestnya dah naik cable car kat langkawi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbnrnya k.eija x budget papa dia nak bawa g cable car hari pertama
      so lps atoknya mandikan diorang k.eija bg baju biasa je utk dipakaikan

      mmg sejuk sbnrnya, sbb time kami naik ni hujan n berangin, zaquan siap ckp 'mama lupa bawa baju sejuk abg ek..'

      mmg best..:)

      Delete
  2. aku balik kg ni mmg target nk naik duck tour ari tu dec lepas tu tak sempat naik sbb giliran pukul 1.30pm. kena tunggu 2 jam lagi ...ramai gile time tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh ye ke mesti besh..
      time kami pergi ni org xdela ramai sgt..
      cuma x masuk budget je nak naik duck tour ni..
      next time la kot if ada rezeki utk ke langkawi bersama family lg..hehe

      Delete
  3. wah.. jenjalan lagi. syoknya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jenjalan sblm puasa n raya..hihi
      lps raya nak berjalan lg..:))

      Delete
  4. Replies
    1. owh ye ke,
      kena cuba naik dulu kot, lps tu nnti berani la..

      eija dulu masa mula² nak naik cable car kat GH, mmg takut siap menjerit bila cable car tu terbuai sikit, tp skrg ok dah ..

      Delete
  5. hai.. salam kenal,
    follower no.384
    done follow sini,
    jom follow teman yea yunk..=)

    http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. slm kenal,
      tq follow..

      tp knape sy try pergi ke link yg diberi ni x boleh nak masuk ek..page not found

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails