Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, June 18, 2013

Cuti- Cuti Langkawi 2013 | Ehh..Papa n Mama pun Join & Alhamdullillah Kami Selamat Sampai Langkawi

As Salam,

Macam mane nak start story holiday ni ek..mood nak update ke laut sbnrnya..lebih² lagi byk benda nak update tp cerita lama² pastu ada pulak aktiviti or event baru..sudah nya yg mane tercicir tu terus keciciran..huhu..(ayat hanya Mama je paham kot..)

Cuti² Langkawi 2013 ni sbnrnya planning Atok n Neneknya (FIL n MIL) nak g berjalan bawa 2 orang cucunya Zaquan dan Dania Alisha n sambil mencari barang Catering, yelah nak shopping sudu²/senduk² dkt Langkawi kan murah. Lagipun Atok booking rumah peranginan DBKL diluluskan. Lama tu kami bercuti dari 9 Jun hingga 12 Jun 2013. 

Haaaaa bagaimana boleh terjebak pulak kami ni Papa n Mama pun menyelit sama joint cuti² Langkawi kali ni, kalau ikutkan Mama mmg x masuk pun dalam planning Mama nak ke Langkawi sbbnya Mama baru balik outstation di Terengganu ( 2 hingga 6 Jun 2013). 

Memang la sblm outstation ke Terengganu FIL n MIL ada bgtau diorang nak g Langkawi n maybe bawa Zaquan n Alisha n tanye jgk kalau ada sesiapa nak ikut, masa tu Mr. Papa pun paham n dh tau kemungkinan jawapan Mama susah sikit nak bercuti sbb baru balik oustation tp dalam masa yg sama Mr. Papa dok usik nnti Mama oustation kita ikut Atok n Nenek g Langkawi sbb Adik Ziqry x pernah sampai Langkawi lg..huhu. Dalam tempoh beberapa hari tu Mr Papa cakap lagi 'best jgk kalau ikut Ayah n Mak g Langkawi sbb Adik Ziqry x penah sampai Langkawi lagi'. Mama pun diam je la..

Hari pertama Mama sampai Terengganu, Mr. Papa call tanya nak ke pergi Langkawi sbb ayah tanya..kalau dah 2-3 kali tanye tu Mama paham la sbnrnya Mr. Papa mmg nak pergi..so jawapan Mama tunggu la esok Mama tanye bos boleh cuti ke tak n Mama tanye knape Papa nak pergi ke?..Jawapan Mr. Papa masih sama..'best jgk pergi sbb Adik x pernah pergi..' hakikatnya Adik Ziqry x tahu menahu pun pasal Langkawi tu kan...hahaa..

Esoknye Mama pun merayu ke Bos minta cuti, itupun dah nak balik baru bos approve cuti dgn syarat kena siapkan report dlm masa 1 hari..huhu. Akhirnya kami sama² buat keputusan utk joint percutian FIL & MIL ke Langkawi..hehe

Hakikatnya Mr. Papa beriye nak joint percutian ni sbb:-
  • pertamanya kesian pulak tgk Ayah drive kereta sorang²..8 jam tu perjalanan dari KL ke Perlis (kami pergi naik kereta), kalau kami joint at least boleh gilir² memandu;
  • Keduanya memang Mr. Papa berniat nak bawa kami 1 family bercuti ke Langkawi sbb kali terakhir dia pergi langkawi masa kami honeymoon (6 tahun yg lepas), kali ni pergi dapat bawa 1 family especially Adik Ziqry kali pertama jejak Langkawi, Zaquan kali kedua..(dua² ikut Atok bercuti)
  • Last but not least..owh baru tau Mr. Papa tgh berduit time tu sbb tu la beriye ajak g bercuti..Hhahaaa..(diam² je tau) shopping sakan Mr. Papa kat sana..huhu
Kami bertolak malam sabtu (8 Jun 2013)  lebih kurang jam 10.15 malam, yelah papehal pun kami kena bertolak slps Mr. Papa selesai kelas. Hari Sabtu tu Mr. Papa ada kelas seperti biasa sampai rumah dalam kul 8 malam. Seperti biasa sblm bertolak haruslah isi perut dulu..perjalanan jauh ni..apalagi pekena mamak impian la..

isi perut kenyang² dulu..


Sepanjang perjalanan pergi Zaquan dan Alisha memang xde masalah..diorang dah besar n faham bahasa n jenis senang tido dalam kereta especailly Zaquan kereta berjalan je mula la dia nak lena.., Ziqry je susah sikit nak tido dlm kerata n melasak..x senang tido dibuatnya kami semua..tp akhirnya dia tido jgk cuma kuat meragam..

Alhamdullillah kami selamat sampai jeti kuala perlis jam 6.30pagi dan menanti untuk menaiki feri jam 7 pagi. Harga Tiket feri dari Kuala Perlis ke Langkawi RM18.00 sehala.


Kemain lagi Zaquan kalau mood ok nak bergambar..posing over acting plk..


Gelagat kanak² riang dalam feri...
Igt kan kami pergi hari terakhir cuti sekolah org xde la ramai sekali full daa..
anak² duk atas pangku je..


Alhamdullillah juga kami selamat sampai Langkawi dalam pukul 8.30pagi n FIL sewa kereta Wira Aeroback je RM40 sehari...jadila untuk kami pergi balik pusing² pekan kuah tu sbbnya Rumah Peranginan DBKL tu terletak dkt pekan kuah jgk di Jalan Sri Lagenda 

x teringat pulak nak amik gambar rumah peranginan DBKL ni tp sempat amik gambar pintu n no. rumah je..hahaha..Cantik n Selasa sangat rumahnya..Ada 3 bilik dan dapur siap boleh masak..yg penting swimming pool pun ada..owh yg paling best sbb dekat sgt dgn tempat shopping...huahuaaa..


Kami sampai pagi so belum boleh masuk rumah lagi...jadi pagi tu lepas dapat kereta sewa , harusla isi perut dulu pastu baru leh cuci2 mata..hehe


x sangka hari pertama Mr. Papa dah teruja nak bawa anak² naik Cable Car..Ok..kalau Mama rajin..Mama update story percutian seterusnya di next N3...

P/s : kenapa rasa macam ayat tonggang terbalik je ni...nampak nau lemau nak menghapdet n3..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

12 comments:

  1. Replies
    1. Insyaallah, sbnrnya ada keje nak disiapkan tp menyambil2 tgk n update blog..heheh..

      Tq nad sudi baca blog k.eija yg x seberapa ni..:)

      Delete
  2. seronoknya g langkawi...mata saya nmpk coklat jer...hihihiihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihii..itu semestinya..coklat antara yg wajib beli kalau dh sampai langkawi..

      Delete
  3. bestnyaaaa akak jalan-jalan langkawiiii :)
    naik cabel car tak kakkk? :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best..:)
      naik..hari pertama dah naik..nasib baik sempat jgk kami naik sbb masa kami naik tu dah mula nak hujan n kabus tebal..

      Delete
  4. pi langkawi ek ... lama dah ai tak balik sana..rindu nk mkn2

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah, tp tu la x berkesempatan nak mkn laksa power,
      teringat2 wei laksa power..

      Delete
  5. Replies
    1. Salam perkenalan..
      tq sudi follow blog sweetmama :)

      Delete
  6. x apalah walau keciciran..hehehe..sambung2 citer..lagi2 pasal dania tomei dan 2 budak kecik encem tu..

    ReplyDelete
  7. kira tak rancanglah ni nak join, mesti banyak lagi nak ceritakan.. ayat tonggang langgang biaslaah tu.. kalau dah teruja sangat nak cerita...

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails