Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, November 18, 2011

Happynya Dia Dapat Pakaian Baru

As Salam

Hari ni baru berkesempatan nak update blog ..x sempat nak update blog dua tiga hari ni sbb 3 hari g Audit kat Shah Alam, Selangor, balik opis pun dh lewat petang, kat umah pun sempat on FB untuk main games jerk..(penangan contest FB..w/pun tau jauh ketinggalan..tp sbb dh mula..kena la teruskan perjalanan..hehehe..)

Pagi td igt nak update ler blog yg makin hari makin lambat berupdate..tp pg td ada aktiviti bacaan yasin dan perhimpunan bulanan bhgn..itu pun dh amik masa setengah hari..tp yg bestnya ari ni makan free lagi..pagi n tgh...Alhamdullillah..moga murah rezeki mereka yg bersedekah.

Ada byk benda nak story, tp x tau nak story yg mane..sbb sume story dh byk yg lapuk..yelah asik kata nak update..tp asik x berkesempatan jerk nak update..(tp nnti nak jgk masuk story2 lapuk sweetmama tu especially story yg bersambung2 dulu..huk2..blog kita sukati kita la kan..)


Blog kawan2 pun sweetmama x sempat nak BW. Insyaallah ada masa sweetmama  BW blog kawan2 ye..^_~..

Kebetulan Sweetmama g Audit di Shah Alam berdekatan dgn kedai onlinebabywear. Sebelum ni beli online jerk...mmg geng2 opismate sweetmama suka beli online dkt onlinebabywear ni. kali ni terus g kedai dia jerk..ermm..kalau dh ada depan mata..mau x rambang mata..tgh2 bulan x gaji lg pun grab jugak..ala untuk anak2..kita kalau dh ada anak ni mmg akan lebihkan anak2 kan..

hari pertama g kedai baby tu..sweetmama beli cap untuk Ziqry, sweetmama ni mmg jenis pantang tgk cap..suka tgk kalau baby pakai cap. sekali bawa balik umah, Zaquan merajuk dia nak Cap jugak..kalau ikutkan mmg nak belikan sama, tp xde saiz untuk Zaquan yg macam Ziqry pnye Little Rookie Cap.

Esoknya singgah lagi kedai onlinebabywear ni...dan akhirnya tertewas juga kunun x nak beli pape..nak beli cap jerk..akhirnya ini la hasil rembatan sweetmama kat kedai onlinebabywear

Little Rookie baseball Cap (RM8.00) - Untuk Ziqry
Dr. Cap 'M' Casual Cap (RM10.00) - Untuk Zaquan

GAP Grey Shirt Set (RM25 1 set) - Sedondon untuk Zaquan dan Ziqry
Superman Bodysuit (RM26) - Untuk Ziqry

Jom kita tgk model2nya bergaya ngan baju baru..
*
*
*
*
*
*
*
*
Yo What's up-what's up..
Encem bergaya la anak mama


Zaquan la paling excited.., Ziqry kecik lg x tau ape..
Zaquan dh tau dah..bila mama suruh dia try baju baru, dia yg suruh mama amik gmbar
nanti mama boleh masuk contest..(ayat Zaquan tau)
sbb Zaquan ni susah nak minta dia bergmbar..jd if sweetmama nak pujuk dia bergmbar sweetmama selalu ckp ngan dia...Zaquan cepatla amik gmbar, mama nak masuk contest ni..
bila dgr dia ulang balik cakap mama ni..kelakar pun ada....

ini time dia sporting lar..sbb dpt baju baru..
sedondon plak tu ngan adik
"Manisnya Senyumanmu"

Hahahah..Abg Zaquan ni mmg lawak tau..Bodysuit Superman ni untuk Adik Ziqry..
Tapi dia yg sibuk nak pakai jugak..Dia sibuk nak rasmikan..
ini pun dia terasa gak..knpa x belikan abg baju Superman
dia cakap..abg pun babykan..
Adesss..kehilangan kata2 kjp..sib baik dia pun sblm ni mmg ada bj superhero Batman
story lanjut nnti sweetmama citer lain n3..
Layankan Sekeping Foto Zaquan ni dulu
Tapi mane bleh Abg jerk yang rasmikan Baju Superman..
kata Baju Adik, Adik mestilah try jugak..
*
*
*
*
*
*
*
*
My Superhero Kecik
Ala Tomei..Tomei..

P/S: Kelakar semalam bila naik kereta jerk Zaquan tanya hari ni mama beli ape.., amboi kalau hari2 beli baju ..mau bankrapsi mama nanti..huhu..
Tapi hari ni beli jugak baju untuk Zaquan, sbb teringat dia nak sgt baju BoboiBoy dgn Superman, xdpt bodysuit superman, dpt t-shirt Superman pun ok la jugak..(Beli kat pasar Tani jerk..). 



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

7 comments:

  1. kak eija, kedai nye kat area mane?
    kawan kak eija ek?
    promote la sket, hehe

    ReplyDelete
  2. hehhehehehe kemain lg yek bergaya....
    tp kan baju superman sedap2 jek kat badan dia..superman kan mmg pakai baju ketat :P

    ReplyDelete
  3. cute giler baju superman tu heeee

    ReplyDelete
  4. ensemlah hero2 ni bergaya ngan baju superman...elok jek ngan badan tu

    ReplyDelete
  5. @Nad@MamaZakwan: kedainya dkt bangunan KWSP Shah Alam, bersebelahan Agro Bank. X lah bukan kedai member k.eija..x pernah kenal pun.., tp kwn2 opis mmg suka shopping online kat online babywear ni..selalunya kami kongsi beli..sbb nak dpt free postage. Lgpun dh tau kualiti brg dia..mmg ok n murah sikit.

    @Lelord: hehehe..itula bila Zaquan pakai pun nmpk ngam jerk..tp bodysuit tu kan button kat bawah..takut dia la x selesa pakai..

    @amiey lee: hehehe..sbb cute la yg terbeli tu..

    @SyilaSyira: thanks syila, itula x sangka tau rupenya elok jerk kena kat dua2 hero, igtkan zaquan x muat sbb eija belikan saiz yg plg kecil utk Ziqry sbb cutting bodysuit mmg jenis besar sikit w/pun saiznya kecil, Ziqry pulak mmg chubby2 bdn nye..mmg kenala..

    ReplyDelete
  6. @Dalila hamid: hehehe..abg nak juga pakai walaupun cekci..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails