Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, June 27, 2014

Alhamdullillah..Finally The Power Of Dream!

Salam Jumaat,

Lagi 2 hari kita akan menyambut bulan yang penuh berkah, bulan Ramadhan Al Mubarak, selamat menyambut puasa buat semua umat Islam.

Citer xde kaitan dgn bulan puasa..hehe, cuma nak simpan citer ni dlm my blog, Alhamdullillah, finally Mama dapat baby baru, baby H..hehe.., ye² je, baby baru tu New Car la..Honda City, Yeay finally Mama miliki kereta sendiri..^_^..

Xdelah nak bangga sgt pun, sbb ni pun sbnrnya buat menambah hutang je, bkn beli cash pun, hutang.., bulan depan dh start bayar..terasa weiii..duit semakin menipis..huhu. Almaklumlah sebelum ni xpernah ada komitmen bayau kereta. Dah 2 minggu pun kereta ni berada di atas jalan. (hari keluar kereta - 14/06/2014 (Sabtu) )

Last minute sbnrnya Mr. Papa offer nak jual kereta Waja dia n beli kereta Honda City ni, ni pun memikirkan usia kereta Waja yg kami pakai tu dh 13 tahun dan kami plk duduk berjauhan skrg ni ditambah dengan kereta Waja tu mmg dah asik buat hal je, Mr. Papa risau jgk sbb skrg Mama yg guna kereta, papehal jd Mr. Papa xde, susah jgk.., mmg keputusan nak beli kereta baru ni on the sport je sama² setuju, 2-3 hari bincang nak tukar kereta, minggu depan nye terus booking, alhamdullillah sebulan booking terus dapat. Lagipun berminat dengan Honda City ni sbb now kan Honda City harganya dah turun, so mampu milik la, Duit jual kereta Waja tu Mr. Papa bg Mama buat Down payment kereta Honda City ni. Kami pilih Honda City S+ je (RM78,800), nak amik yg yg full spec. x mampu..huhu

Alang² beli kereta baru, kami pun try la beli no. plat, tp sabar je la, 3 nombor pilihan pertama Mama dh abis org booking, no KL kan cepat betul jalan, ikutkan pilihan Mama nak nombor 1) 5171 (siti), 2) 7113 (no lama kereta Waja) dan 1107 (bday Mama). Ermmm tp dapat no. yg skrg ni pun ok gak 3006 (tarikh nikah kami), alhamdullillah 30.06.14 ni genap 7 tahun usia perkahwinan kami, jatuh bulan puasa, hari kedua berpuasa, xde sambut² la nampaknya..huhu.

Honda..The Power Of Dream
Honda City S+
Colour : Metal Metallic


Pic kami wif our new car


Hari pertama bawa ke opis, Baby H dah jejak Alamanda, bawa geng opismate berjalan..


Waja dalam Kenangan, byk berjasa ni.
Time ni tgh nego nak jual dkt used car. Tq FIL n MIL yg byk membantu dalam urusan nak let go kereta ni, yelah Mr. Papa dh jauh n hujung minggu bz dgn kelas.
pic ni pun MIL yg snap tau..


p/s: n3 auto publish, pn. blog hari ni amik cuti rehat nak bersesak2 ke Soga S Card Members Day..^_~..

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy² gambar² peribadi di dalam blog ini okey!!!

8 comments:

  1. syoknya...mesti rs lbh konfiden bw keta Honda kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, konfident sbb bawa kereta baru bkn sebab jenama, jenama kereta apa pun kalau baru confirm sedap n confident bawa kan..

      Delete
  2. tahniah .. merasa jgk bwk honda, klu x hutang x merasa kak ....

    amboi sakan yer.. cuti nak shopping kat sogo kikikiki .. blh beli baju raya .. nanti x payah nak berasak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq yana, yup betul tu kalau x hutang x merasa plak kan..

      kalau nak shopping dkt sogo mmg kena amik cuti, alhamdullillah, boleh dikatakan selesai jgk shopping baja raya 4 beranak, baju melayu je belum shopping lg..

      Delete
  3. wahh beraya ngan kereta baru la ... kemain ....syok2

    betui2 klu kereta waja tu buat hal ssh jg ...baik ade keta baru rasa selamat dr kerosakan ....

    suka budak be2 tu kan dpt naik keta baru

    ReplyDelete
    Replies
    1. mestilah syok pdhal kg sejengkal je..hehe

      mmg pun bdk ber -2 tu pun dah pandai tahu ttg kereta, beza kereta baru dgn lama, mmg bdk ber-2 tu pun plg happy dpt naik kereta baru, sampai papa dia kecik hati anak² dia panggil kereta waja tu kereta buruk papa, hari tu atok dia yg uruskan tolong jual dkt used car, bila kereta waja tu dh xde, anak² dok ckp dkt papa 'kereta buruk papa dah xde, atok dh jual'.. huhu..

      Delete
  4. aku pun simpan gmba kenanan ngn WIRA SE aku , rindu ooo .. baru jual kt adik ipor x smp 2bln ilanggggggggggggggg... smp trmimpi2 aku .. aduyaiii ..

    wahhhhh lps ni kalau jmp mau aku trcrik2 , rupe nye dh bertukorrrrrrr... kitrg aritu ingt nak smbar honda jgk tpppp memandangkan pk balik kg jauh, tu yg ambik alza . beso skit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aduiyai, ye ke, mesti igt jual dkt adik ipar boleh la jgk tgk kereta lama tu kan, xpelah xde rezeki, yg penting kereta baru selamat, kami sambar honda sbb harga honda city ni turun sbb tu terpengaruh gak beli honda, ye lah kg ko jauh mmg sesuai sgt la pakai alza, kami ni kg sejengkal je..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails