Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, June 17, 2011

ZaQuaN 3rd Birthday | Sambutan Hari Lahir Zaquan pada 11.06.11

As Salam,

Hari Lahir Zaquan yg ketiga tahun adalah pada 06.06.11
tetapi memandangkan kebetulan pada 11.06.11 adalah hari majlis akad nikah Mak Yang Zaquan
jadi sweetmama amik kesempatan untuk wat smbutan hari lahir untuk Zaquan selepas selesai majlis akad nikah tersebut..

bukannye ape..sweetmama mmg x sempat rasanye kalau nak organize b'day party untuk zaquan dlm keadaan sweetmama tgh berpantang ni..lagipun jimat sikit duit..makanan dh tentu2 sponser dr mjlis akad nikah..hehehe
mama cuma kuar duit untuk kek b'day jerk.. 

opss..akceli xde la sambutan sgt pun..lebih kepada sesi potong kek untuk Zaquan

kali ni sweetmama tukar selera..2 thn sblm ni b'day kek zaquan msti kek angka dan sweetmama tempah dkt kedai uncle berdekatan rumah sweetmama
Kali ni lebih simple..tp rasa keknye sedap tau..Kek Coklat Hazelnut + candles Happy B'day..beli asing
suggest dr adik sweetmama  sbb dia mmg selalu beli kek kat Moon Cherry,KL ni setiap kali untuk sambutan Hari Guru kat sekolah dia
lgpun adik sweetmama ni yg tolong hantar dan amik kek nye nnti..

Oh Yeah..Kek B'day Boy...dh siap
Candle dah letak..Cantik tak..?
Warna Warni gitew...

cerita pasal candle happy b'day warna warni tu...
sblm sweetmama cucuk dkt kek..candles tu dh menarik minat b'day boy
see..abis dibuat main candles tu..siap ada yg patah..sib baik bole smbung balik..huhu

Ok..Ok..b'day boy x sabar nak potong kek sbnrnya
tp mama dia kalut jerk time tu..
x sempat rasanye nak kumpul budak2..
iye la sbnrnya time ni ada yg masih sibuk makan lagi..
tp sbb b'day boy dh x sabar dan atok & nenek Zaquan pun dh nak balik ada kenduri lain..
jd sesi potong kek pun dipercepatkan

Gambar semua candid aje..
ralat rasanye x sempat nak btol2 bergambar, gmbr kami empat beranak xde yg proper pun
walhal cameraman pengantin mmg dh offer utk amik gmbr
adess..smpai skrg terasa ruginye x sempt bergmbr2
sbb lepas potong kek tu sweetmama sibuk layan tetamu..kebetulan my friend br smpai
mama pun sibuk ngan baby lg..
papa pulak x berapa nak sihat ..

papehal pun layan kan aje gmbr candid dr camera sweetmama ni ye..
 Wif Mama
 Wif Pengantin

Anak manja papa tetap nak juga papa potong kek sama2.

 Atok n nenek Zaquan..baru perasan atok n nenek pakai bj kaler pepel la..kena pulak ngan tema pengantin.

perasan tak..gmbr sweetmama sumenya x pndang camera..tu yg rasa ralat..

Selesai sudah sesi potong kek Zaquan
walaupun agak kelam kabut..tp yg penting sweetmama dpt buat zaquan happy
jom skodeng pic disebalik majlis pulak

Pagi lagi Baby Ziqry dh bersiap nak smbut besday abg zaquan
dh pakai cantik2..:)

 Adik dh siap..abg pun dh siap...abg sibuk berckp..baju adik ada kasut..jeles la tu sbnrnya.

x la..abg x jeles..abg sayang adik..
kalau mcm ni selalu kan elok..
dh besar nnti jgn buli adik pulak ye..

Papa pun sayang adik Ziqry..
nmpk kan muka papa mcm x sihat jerk time ni..

 our family..
masa ni awal lg..kunun nnti la amik gmbr berempat kat pelamin
pastu terus sibuk ngan urusan majlis..

sekian..catatan mama besday boy
oh ye..sblm tu abg ada potong kek b'day gak masa 06.06.11
tp mama xde..nnti mama story next n3..
harap kwn2 mama x bosan baca ye..
terima kasih kerana sudi baca ...:))


 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^.
.

11 comments:

  1. sweet se'sweet' org yg bercerita. terbayang kekelam kabutan eija time tu, itu blm lagi kalau kita betl2 terjah, mesti tak puas eija nak bercerita, sibuk melayan tetamu. insya-Allah hujung minggu ni kita cuba curi masa tgk baby eija ye. nanti kita beritahu dulu supaya eija tak terkejut.

    ReplyDelete
  2. hehehe...dulu ber3 skrg dah ber4...bestnya~


    psttt: kak siti, kurus ar!

    ReplyDelete
  3. meriah bila berempat :) hepi belated besday ya :)

    ReplyDelete
  4. meriah besday zaquan sbb buat sekali majlis kenduri...hepi belated besday buat zaquan

    ReplyDelete
  5. alahai, huhuhu sowe yek , weols x dpt terjah siang, mlm b4 dh terjah heheheheh... hrp2 abg zaquan & adik suke hadiah dr untie..

    * ko yg banak, tp en somi hang nye muke yg sembab ,sian ..nmpak susut dh

    ReplyDelete
  6. Zaquan, happy belated birthday. Kita sambut birthday sama-sama lah. 6 Jun.. :)

    ReplyDelete
  7. hee suka gmabr last- gmbar family tuh huhu

    eija - ada info pasal melaka wonderland tak..

    ReplyDelete
  8. besdqy boy dah besar..
    chumel jek 2beradik baju sama..hehe

    ReplyDelete
  9. @Cha: hehehe..cha..itula..dh la eija ni mmg jenis kalut sikit..,ok..x sabar nak jumpe cha pulak lepas ni..:)

    @pn capa: mmg best..bole la pn capa tambah lagi 1 ahli lepas ni..

    opss..kurus ke..xde la..time tempoh pantang ni nmpkla kurus sikit ..lepas ni dh merdeka..mau naik balik berat badan ni..x sabar nak makan fast food ngan teh tarik ni..ngeh2..

    @AyuArjunaBigossh: thanks sis..hehe..mmg terasa meriah..bertambah ahli keluarga..bertambah rezeki kan..

    @SyilaSyira: thanks Syila..xdela meriah manepun..menumpang majlis mak yang dia jerk..jnji dpt buat anak happy kan..:)

    @Fazilzura: ala xpe..dpt dtg melawat mlm pun kami dh berbesar hati..:)

    semestinya zaquan n ziqry suka hadiah drpd aunty zura..nnti mama wat pasal hadiah tu..thanks ye aunty zura...hehe

    yup itu la..mmg laki aku dh kurus pun..,hhahaa..ramai yg ckp aku ni mcm bkn dlm pantang jerk..sihat walafiat jln pun laju ...huhu

    @Liza: thanks aunty liza..ohh sama besday rupanya kita ..:)

    @amiey lee: hehe...thanks amiey..mmg itupun gmbar pertama kami berempat..

    @eT: hehe itula ..3 thn dah..
    eija x rncang pun nak pakaikan mereka kaler bj sama..sbbnya zaquan papa dia yg uruskan..eija cuma pesan kat papa dia jgn lupa bw baju elok sikit utk zaquan pakai time bday..heehe..

    ReplyDelete
  10. birthday boy hensem :)
    nampak muka matang je dah ada adik :)

    sebaya dengan nabil anak saya.birthday jun juga.hihi.

    Happy 3rd Birthday Zaquan :)

    ReplyDelete
  11. @aNiM: hehe.thanks anim..:)
    mmg sejak dh ada adik ni..nmpk zaquan dh besar sgt..selama ni kita dok tatang dia jerk..bila dh ada baby terasa abg zaquan dh besar rupanye..

    itula ada baca kat blog anim..senang la kan dua2 anak bulan JUN..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails