Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, June 8, 2011

TQ Kawan2 Mama Yang Sudi Melawat Ziqry

As Salam,

Tq n3 buat kawan2 mama yang sudi melawat sweetmama & baby Ziqry pada hari pertama sweetmama di wad. Mereka ialah rakan2 sekerja sweetmama.

setelah selesai  urusan sweetmama dipindahkan ke wad biasa..Papa dtg melawat dan perkara pertama sekali papa bgtau yg dia dh maklumkan mama dh selamat bersalin dkt ummi & mak serta kawan2 yg dia kenal. Mama pun tanye..kawan opis mama..? Handphone mama, papa yg pegang time tu. Papa pun bgtau..dia cuma kenal Hairani jerk..jadi dia sms la Hairani..dan kebetulan my bos (Pn. Aishah)  sms sbb sepatutnya hari tu sweetmama ada keje audit..kiranya x sempat abiskan keje audit la dan papa sempatla maklumkan kat my bos yg mama dh selamat bersalin.

Selepas itu, baru la mama sms pada kwn2 mama yg lain. Anyway rasanye belum terlewat nak ucapkan terima kasih kan...terima kasih sbb sudi datang...:))

Jangan mara ek..sbb tepek gmbr korang kat blog ni..huhu..
semua pic ni papa yang tolong amikkan..., 
mama yg paksa papa amikkan..so gmbr pun main candid jerk la ye..
gmbr paling serabai sekali..mstila org yg tgh berpantang...mama la..sape lg

yang sibuk dok amik gmbr baby ziqry tu la Hairani..(kalau dia baca ni..msti dia mara..sbb bg glamer nama dia..huhu)



Hari pertama..excited la cite  pengalaman bersalin..
tgk la muka diorang pun excited jerk dgr sweetmama nye pengalaman...hehehe...
Kalau diiukutkan..x abis2 cerita pasal pengalaman bersalin ni dr mengandung smpai la dh selamat bersalin..agaknye kalau masuk keje nnti pun..
msti x abis citer pasal pengalaman bersalin ni kan..hehehehe..
soalan2 yg biasa ditanye..sakit x..?, byk x kena jahit..? mane lagi ok..czer ke normal..?

jawapan sweetmama..sakit mmg la sakit..tp kali ni sakitnye xde la lama sgt..mmg byk kena jahit..dlm & pjg sbb vacum..w/pun sakit tp sweetmama prefer normal dr czer walaupun hakikatnya sweetmama agak terperanjat gak knape la sweetmama rasa sakitnya same jerk mcm czer..sbb susah sgt nak bangun sndiri..sakit pulak tu bila duduk..
Time ni mmg sweetmama susah nak bangun sndiri..nak duduk kena papa yg tolong..
jeles tgk org sebelah hari pertama masuk dh boleh duduk..bersimpuh lagi tu..
opss..tgk tu kalau citer bab pengalaman bersalin ni mmg x sudah ler..

Anyway Thanks uols
Kedatangan anda membuatkan kami gembira..^_^..


 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^..
 

9 comments:

  1. kan,kan..kalu bersalin normal,sakit dia skjap jek.dlm hari ke 5, 6 dah ok dah.tp,brgantung gakla byk jahitan tak.kalu c-sect tu,uwaa..berminggu2 rs sakitnya.

    ReplyDelete
  2. bestkan ada kawan2 datang melawat, kita mcm tak sabar nak jumpa eija. hehehe, mesti baby ziQri dapat hadiah banyak.

    ReplyDelete
  3. wahh ramei nye yg terjah ...
    minggu we ols plak terjah yee

    ReplyDelete
  4. alaaa muka i tak nampakkkk tak aci nih...

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah...n tahniah....mama dah slamat melahirkan.....klu citer bab bersalin nie memang takkan sudah....mengerikan...

    ReplyDelete
  6. @Kamalia: yup btol tu...eija ni maybe sbb kena jahit byk..itu yg terasa sakitnye ..tp btol tu hari ke-6 tu dh boleh duduk..lg 1 yg best normal ni bole urut perut betulkan peranakan,berbengkung & bertungku..cepat sikit slim..ngeh2..
    masa czer dulu time dia suruh bangun & jalan jerk..adess..rasa mcm nak gugur isi perut time tu..

    @Cha: mmg srnok bila ada kwn2 sudi dtg melawat, iye la bosan sbnrnye dok wad ni..eija siap pesan ngan asben..jgn dtg lewat time waktu melawat tau.hehehe..iye la kenala fully utilize waktu melawat yg skjp tu kan...
    xde la byk, tp adalah collection sikit utk ziqry. Masa Zaquan dulu ye..mmg byk hadiah..iyela anak pertama kan..
    kita jupe hari sabtu ni ye cha..:)

    @eima: insyaallah time eima nnti ok..eija dulu masa dgr cite kwn2 pun..mmg selalu jgk ckp seramnye...tp dlm masa yg sama byk2 berdoa moga segalanya berjalan dgn lancar.

    @Fazilzura: ok..kita jumpe hari sabtu ni ye..

    @Mama Tun Nur Safiya: huhu..biasala papa kerry malu2 nak amik gmbr..

    ReplyDelete
  7. @Zaidah: Thanks Zaidah...
    hehehe..btol tu rasanye mmg x sudah...sbb masing2nye pengalaman kan..sakit nak bersalin tu dh tentu2la kan + nasib2 jugak kan..dpt doktor yg ok..ok la..,tp kalau dpt layanan & doktor yg x ok tu yg buat susah jdnye..tp alhamdullillah eija rasa hospital serdang ni layanan & doktor nye ok..:)

    ReplyDelete
  8. membaca seluruh blog, cukup bagus

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails