Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, June 22, 2011

Sejauh Mane Kejujuran Suami Kita?

As Salam,

huh..tajuk penuh tanda tanya? 
tetiba jerk rasa mcm nak bersoal pasal kejujuran sang suami..
sweetmama bkn nak kupas pun isu ni..kalau kupas confirm berjela..
tp saje jerk nak emo pepagi ni..
almaklumla..dlm tempoh berpantang..duduk berjauhan pulak tu dgn en suami..
mcm2 boleh berlaku...
story kisah ketidakjujuran sang suami ketika isterinya sedang berpantang mmg byk dah baca ...
moga2 x jadi kat diri sndiri..minta dijauhkan...boleh meroyan dibuatnya..

kejujuran, kesetiaan dan kepercayaan dalam sesebuah perhubungan itu sangat penting
dalam membina institusi keluarga bahagia.

Anda pasangan yg bagaimana?

sweetmama - cinta, kasih dan sayang terhadap pasangan tu melebih smpai terlalu cemburu dan kuat merajuk. Cukup pantang kalau diri ditipu..boleh angin satu badan dibuatnya..sekali kepercayaan dikhianati jgn harap nak percaya 100% lagi...nak tak nak sikap prasangka tu mesti ada.

sekian..n3 ringkas sweetmama..hehee
apa pendapat uols..?

mode: x sabar nak abis pantang..nak balik umah..nak berjimba2 ngan papa n zaquan..


   

9 comments:

  1. ni kes meroyan stage 2 kot?!
    haku pun time 1st time pantangkan setot dulu masuk meroyan stage 3.
    tpi laki aku blik kg seminggu sekali mesti ckp dah masuk meroyan stage 4.
    masuk pantang dak ar pun semkinggu sekali blik pun ade jugak tpi itulah yer..
    org tua2 ckp
    jdi isteri ni,doa mesti kuat.
    bila usaha dah kalah,mmg doa tulah senjata paling kuat.
    cemburu tu normal la kot?!
    huhuh..
    takperlah,nnti dah cukup 100 ari,lepaskanlah rindu dendam.
    selamat abis pantang!
    huhuhuuh..

    ReplyDelete
  2. berdoa selalu agar tak terjadi pada kita..n for wife amat penting air tangan kita n bukan air tangan mamak yerr hehehhehe

    ReplyDelete
  3. hehehe..sabar2,sikit je lg nak abih :) takat ni huda tgk hubby mmg jenis setia since kami berkawan lg..insyaAllah dipanjangkan jodoh kami :)

    ReplyDelete
  4. saya sokong!!! itu saja hujah saya..pagi2 hari ni otak lambat sikit nak keluarkan idea..hehe

    ReplyDelete
  5. hheee... eija memang kalau pompuan suma tak suka kena tipu.. kan... lagi yang menipu org yang paling disayang...

    hmm..duk berjauhan ni memang byk dugaan..kna trust and curiga at the same time...

    p/s : kta pun sama dlm dilema

    ReplyDelete
  6. emmm mmg topic ni agak HOT.. dan aku suke..

    betui2, pempuan bile sekali dh di tipu rs nye smp mati dia akan jd kurg cayo pd en somi, tui dakkk ? tp kdng2 bile isteri tu dh matang, dia akan sedaya uapaya tuk percaya even sikit tuk somi .. tu yg bile en somi ckp betui pun, cik isteri x bape nak cayo..

    so en somi JGN TIPU keyy

    ReplyDelete
  7. betul tu eija, bila sekali kantoi, mmg akan jadi berperasangka je. kita pun risau, time pantang nnt. eija dekat jugala. kita ni jauh. mmg apa2 pun boleh berlaku, cuma tawakal je la.

    ReplyDelete
  8. InsyaAllah xdakpape kalau masing2 saling percaya, yg penting jangan terlalu cemburu kan..

    ReplyDelete
  9. @Sidratul Muntaha: hahahah..ada stage meroyan rupanye ..
    akceli me xde la meroyan pun..sbb tu me ckp kat situ minta dijauhkan..
    tp ada gak la tension kadang2 bila part en suami dtg jenguk kita 2-3 kali jerk seminggu..kalau ikutkan jarak..hr2 pun boleh dtg..tp klau melepak ke lain bole pulak kan..itu yg wat terasa hati tu..huk2.
    yup..doa azimat yg paling mujarab..alhamdullillah kami bahagia jerk biasala sesekali terasa hati tu kan..
    hahhaaa..x terlintas pun isu 100 hari tu..
    anyway thanks diatas komen & nasihat... :)

    @Mama Tun Nur Safiya: hehehe..thanks shima..itu la yg teremo pagi ni..bkn masalah besar pun...tp iye la papa zaquan tu mmg suka lepak mamak pun..
    anak dh masuk 2 ni mmg berazam nak rajin masak lepas ni..hehe

    @Huda: yup beberapa hari jerk lagi..
    beruntung la dpt suami yg setia ni kan huda..moga kekal ke akhir hayat..AMIN

    @Puan Capa: terima kasih menyokong..ehh..apa yg pn. capa sokong sbnrnya ni..huhu..

    @amiey lee: itula amiey, bkn niat kita nak curiga jerk..tp sbb belajar melalui pengalaman kan..

    @Fazilzura: hahaha..zura aku sokong sgt ngan statement ko ni...

    @Cha: btol tu cha..doa byk2 dan berserah kpdnya.

    @Myra Jay: btol pasangan perlu saling mempercayai tp masalahnya timbul bila kepercayaan kita pernah dikhianati..disitula timbulnya susah nak percaya 100%...

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails