Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, June 23, 2011

Nama adik Boy la

As Salam,

Dulu masa sweetmama preggykan Ziqry
selalu tanya dekat Zaquan..baby dlm perut mama ni Boy ke Girl?
Selalunya jawapan Zaquan..Boy n Gern..(hahaha..Zaquan pelat nak sebut girl)
igtkan masin la mulut  Zaquan..
mana la tau dpt baby kembar ke sbb perut mmg besar.. hehe..
tp bila scan ada seorang jerk..
sama kes masa preggykan Zaquan dulu..
awal2 kelahiran Doktor suspek kembar..sbb kes perut besar..
tp bila scan nmpk satu janin jerk..

Sekarang ni bila baby Ziqry dh selamat dilahirkan..
kami selalu tanya kat Zaquan..Siapa nama adik..?
Zaquan akan ckp..Nama Adik Boy la.., 
tp kami xnak biasakan Ziqry dipanggil dgn panggilan Boy..
jd kami selalu bgtau Zaquan nama Adik Ziqry, Muhammad Khair Ziqry...
lebih kurang mcm nama abg juga..Muhammad Khair Zaquan..
tp nama panggilan abg.. Zaquan, Adik..Ziqry..

Zaquan pun belajar sebut..nama adik Ziki..,
adess Ziqry jd Ziki sudahnya..
puasla mengajar dia sebut Ziqry..
tetap jd sebutan Ziki..bila tanya byk kali..
Zaquan cepat bosan dan bgtau.."Nama Adik Boy la"


buah hati mama ~Zaquan & Ziqry~
Zaquan w/pun cara agak kasar tp sgt sygkan Ziqry
kalau dulu bgn jerk tido Zaquan cr papa
skrg ni bgn jerk tido cr adik Ziqry dulu..
pastu siap smbung tido balik sblh Adik Ziqry


p/s: ye2 ajar zaquan panggil adik dia dgn nama Ziqry, tp kami semua dok panggil Ziqry dgn panggilan Adik..


 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^.
.

8 comments:

  1. husna panggil adik dia..adik lukman :) panjang kan :)

    ReplyDelete
  2. hahahaha, comel sungguh. ziki. mujur tak miki, lagi parah. zaquan dan pandai, oni belum lagi. bebey-bebey tak sudah. mesti dia sayang adik dia.

    ReplyDelete
  3. alah.. sweetnyee..

    ajar zaquan bahasakan dirinya along laa..ziqri angah.. hehe mana tahu dapat sorang lagi pompuan panggil adik plak..hihi.. jauh plak saya fikir..kihkih

    ReplyDelete
  4. alahai zaquan...adik ziqri jadi ziki...???hihi..xpalah..nanti bila dah besar betulla sebutannya itu...

    ReplyDelete
  5. alahai comel sgt adik ziqri... penat abg zaquan jaga adik ke sampai tertido tu~

    samalah ngan anak2 izan ni...melekat panggilan adik utk 3 org sekaligus.. camna tu?

    ReplyDelete
  6. @Huda: pandainya husna sebut nama penuh ye..
    Zaquan nak sebut nama dia sndiri pun pelat lagi..Zaquan..jd Apan..huhu

    @Cha: hehe..itula sib baik x miki ye..,x tau la panggian apa pulak nnti bila adik dia dh pndai cakap..
    nnti oni dh nak masuk usia 2 hn lebih..msti dh semakin petah berckp.

    @ibu qaleesya: hehe..masa mula2 dulu try jg panggil zaquan abg long..tp x lekat la..yg lekatnya apan..sib baik jg kadang2 dia bahasakan diri dia abg.
    itu la ziqry ni kami dh panggil adik..(mcm ni yg last pulak :P)
    maybe sbb zaquan bhskan diri dia abg..yg kedua ni automatik terbiasa panggil adik..kalau ada rezeki mmg nak 3 anak jerk..kalau rezeki ada lagi anak...panggil baby jerk la kot..dgn harapan girl la..

    @SyilaSyira: hehehe..itu la Zaquan ni eija tgk susah btol nak sebut huruf Q..nama dia pun dulu kami panggil baby Quan..tp dia sebut jd Apan.

    @Izan Ishak: hehe..xde la..dia kacau adik dia tido adala..bila adik dia jaga..boleh pulak dia smbung tido..
    anak Izan kembar..mmg msti diorang nak sama jerk sume dlm segala hal kan..

    ReplyDelete
  7. Hehee, tergeliat tu Zaquan nk sebut Ziqri.. tp klau Boy ke adik ke konpom laju je kan :)

    ReplyDelete
  8. zaquan is big enough...pandai dah syg adik...how sweet he is....

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails