Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, June 24, 2011

Cermin Mata Ben10|Botol Susu Barney|Shower Bath Disney| Zaquan Dah Pandai Paw Mama

As Salam,

Hari Isnin - 20 Jun 2011 sweetmama telah pun melanggar pantang (hari ke 40 berpantang) dgn keluar berjimba2 ngan Zaquan ke Manjaku, Bangi. Tujuan utama sbb Ucu Apit Zaquan nak jumpa Zaquan, alang2 ada adik yg nak bw jumpe Zaquan..mama pun nak jgk jumpa Zaquan dan bole lah singgah Manjaku nak beli susu baby. (ermm..Ziqry dh x nak minum susu botol la..igtkan sbb susu..so sweetmama pun tukar la susu jenis lain..beli susu Enfalac A+ mcm Zaquan dulu..tp nmpknye dh tukar susu mahal pun..Ziqry x nak minum susu botol..kiranya skrg ni Ziqry fully breastfeeding...masalahnye kalau sweetmama naik keje nnti camne ..tentu susah..sbb dh try pam..susu x byk..huhu)

Berbalik kpd aktiviti berjimba2 kami, eh sbnrnya xde la berjimba2 pun..sbb mulanya mmg adik sweetmama yg beria2 nak bw zaquan jalan2..tp bila smpai umah my mil nak amik Zaquan, dia tido pulak..x sampai hati pulak nak kejut time tu sbb Zaquan mmg br tido..,kalau kejut dia..pastu dia x puas tido pun..meragam pulak nnti dia bila kami bw berjalan. Bila tgk jam dh nak petang..dh kol 4 ptg time tu..br sweetmama kejutkan Zaquan..sedar2 jerk dia tgk adik ada kat sebelah dia..hehe.., pastu terus my mil siapkan Zaquan yg mulanya agak bad mood jgk tp bila bgtau nak g jalan..baru ceria sikit muka dia..padahal mama bawa g Manjaku jerk..heheh

sweetmama sempat amik pic diorg lena tido..
yg eloknya baby ziqry pun sama tido..dr dlm kereta sampai la dlm rumah
ini 1st time baby Ziqry smpai umah nenek 
skrg ni nenek sibuk wat sample kuih raya..lailycookies homemade..
(sempat lagi nak promote..sila la order kpd sesapa yg berminat)

Sampai Manjaku..sib baik baik Zaquan ok jerk..xde la buat perangai minta dukung ke ape..
tapi yang parahnye dia dh pandai mengepaw mama dia..
adeii..disebabkan xnak dgr dia nangis..
terpaksa la sweetmama turutkan kehendak dia..

benda yang sweetmama x sangka dia boleh minta..
mula2 sekali dia capai Shower Bath Disney 
sbbnya pembungkusan shower bath Disney tu ada gmbar Mickey Mouse
ntah bila pulak si Zaquan ni minat Mickey Mouse..
sweetmama pun cakap ini sabun la..kan sabun Zaquan byk kat umah
tp dia nak juga..pandai pulak tu kata wangi..

pastu kes yg sama dia nak botol susu sbb botol susu tu ada gmbr Barney..
kuat btol kan pengaruh kartun pd kanak2 ni..
bila mama ckp x payah la beli..dia ckp abg nak..nak isi air panas (air masak)
hahaha..tergelak kjp sweetmama..sbb nya bkn ape..sweetmama selalu anggap Zaquan ni mcm baby jerk lagi..sbnrnya dia dh 3 tahun.., dh bijak, dh pandai memilih..huhu
sib baik botol susu barney tu free BPA lagipun murah jerk RM8.90
jadi sweetmama belikan juga la..


yang ini sweetmama x bole kata tidak bila dia nmpk cermin mata Ben10
Zaquan ni mmg peminat Ben10..
lagipun cermin mata dia yg dulu mcm dh kecik..kali ni nmpk besar dan lebih bergaya
sibuk dia suruh mama belikan cermin mata untuk adik sekali..
mama kata xpe adik punye pakai yg abg pnye dulu jerk..huhu

encem anak mama bergaya dgn cermin mata baru Ben10



 


 

6 comments:

  1. wah2 kemain lg si bujang mama ni

    ReplyDelete
  2. zakuan dah pandai demand ya..
    hehhe

    macam umai.. apa2 yang ada gamabr barney. mickey atau kartoon yang best2 semua dia nak

    eja..
    nanti syer entry fist time baby dirumah nenek ya...

    ReplyDelete
  3. pandai zaquan paw mama yer :)

    ReplyDelete
  4. Hehehe banyak nye pauu bagus lahh abg zaquan nii :D next time pau branded thing plak hahaha ;) gurauu comel zaquan :D

    ReplyDelete
  5. hehehe...yg eloknya tiga2 terlentang sama2..ziqry pun tido ;) sweet je..


    spek zaquan lawa!

    ReplyDelete
  6. zaQuan dah pandai demand. mujur la dia tak mengamuk kat kedai2 tu eija. kalau adik ipar kita, dia mengamuk berguling-guling nakkan barang2 yg dia sendiri dah ada. saje.

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails