Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, June 17, 2011

Majlis Akad Nikah 11.06.11

As Salam

Alhamdullillah Majlis Akad Nikah Adik Perempuan Bongsu Sweetmama telah selamat diadakan pada 11.6.11 walaupun terdapat pelbagai rintangan dan dugaan bakal pengantin spt yg sweetmama story dlm n3 sblm ni disini.

Majlis sepatutnya berlangsung jam 11 pagi..tp disebabkan caterer pukul 11.00 pagi baru nak sampai jd kami terpaksa la bgtau rombongan lelaki supaya lmbt sikit dtg. Tok kadi dh tentu2 tak sampai lg sbb dia pesan pastikan pengantin lelaki sampai dulu br call dia supaya datang.adeiii..dpt pulak tok kadi yg cerewet cenggini...

Kebetulan my mum amik caterer yg x sediakan pelayan..just amik pakej makanan jerk..iyela igtkan dh bgtau majlis nya start kol 11 pagi..dtgla awal..ni kol 11 pagi br nak hntar makanan..dh la pukul 11 pagi tu pun tetamu dh mula datang..,jadinya kami adik beradik la kelam kabut mengatur dan menyediakan makanan..sedang sibuk susun makanan..tiba2 dtg satu lagi caterer(pakej utk 26.6.11) bgtau dia ada bw makanan untuk majlis ini juga..adeii..terlebih2 makanan dibuatnya..kiranya majlis hari tu 2 caterer..sib baik dua2 masakan pun sedap..hehehe..(langgar pantang sikit..)

tapi xpela the moral of story lepas ni kalau nak pilih caterer..pilih caterer yg boleh bg pakej lengkap.

Disebabkan kami tuan rumah sibuk diluar..smpaikan agenda dalam rumah...sesi akad nikah..x sempat pun kami nak rakam lebih2..tinjau2 jerk la dr luar..dalam rumah dh penuh dgn tetamu..yg paling sedih tu mmg kami sekeluarga x sempat bergambar ngan pengantin..sib baik minggu depan ada satu lagi majlis (kenduri dan persandingan sebelah perempuan) tp pengantin puas la bergmbar dgn keluarga sebelah lelaki.

Jadi layan kan jerk la antara gmbar yg sempat sweetmama snap..

Pelamin Akad Nikah...tema Purple Putih..sbb pengantin pun pakai tema baju kaler  purple putih..
pelamin ni sweetmama sempat snap sbb dh pasang 2 hari awal..hehehe

Ini la Pengantin Perempuan...ini pun pic candid

Debaran menanti saat diijab kabulkan..
candid dr luar pintu umah..huhu

9 dulung hantaran daripada pihak lelaki kepada perempuan

Dibalas 11 dulang hantaran oleh pihak perempuan
(pic kek x sempat nak snap)

Pengantin bersama keluarga sebelah lelaki...(yg pakai tema purple)

selesai sudah majlis akad nikah Mak Yang Zaquan & Ziqry ni..lepas ni kita tgk sesi potong kek b'day zaquan slps selesai majlis akad nikah... ermmm..tp sama juga x sempat rakam pic b'day ..candid pic jerk byk..


 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^.
.

5 comments:

  1. selesai dah semuanya...skrg zaquan ada pak yang :)

    ReplyDelete
  2. mmg buat majlis akad nikah je dulu ye eija. mesti nakkan tarikh tu kan. hiii.

    ReplyDelete
  3. @Huda: hehe..thanks huda..:)

    @Pn.Capa: alhamdullillah..btol tu dh ada Pak Yang...tp dia still panggil ngan nama Cik Assad..

    @lydzar: hehe..thanks lydzar..:)

    @Cha: haah..kenduri nya next week..kira 2 minggu dr tarikh akad nikah..ntahla..katanye x sempat nak uruskan semua sekali..kami ikut jerk kehendak pengantin..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails