Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Saturday, November 17, 2012

Aktiviti Hari Ini!

As Salam & Selamat Petang semua,

Hari ni Mama duk umah jerk, sbbnya cuti umum Hari Deepavali & Awal Muharam yg lepas Papa dah bawa kami keluar jalan2..so weekend ni kita duk umah masak dan layan DVD aje ye..

Alhamdullillah, kenyang sudah, ini menu simple lunch tadi, Mama masak Ikan Terubok Masin..goreng aje pastu tabur bawang besar & Cili api, Sambal Sardin (Zaquan yg request..penggemar sambal sardin dia skrg ni) n telor dadar..menu simple tp menyelerakan.


Akceli dah seminggu dah Mama balik dari Outstation dari Kuching, Sarawak tp baru hari ni berkesempatan nak goreng ikan terubok masin tu, ari tu masa outsation di Kuching ada Mama beli Ikan Terubok Masin ni buat buah tangan family dan utk diri sendiri..hehe.., kalau dah sampai Kuching, Sarawak mmg mesti beli Terubok Ikan Masin ni selain daripada Kek Lapis yg mmg terkenal di Kuching, Sarawak ni kan..

Selesai makan td, Anak2 dok layan DVD movie Rio, x jemu2 Zaquan layan movie Rio ni, minggu lepas baru beli DVD Madagascar3, mmg dia dok layan Madagascar3 tu seminggu, now tukar Rio pulak. Mama nak layan citer Hindustan Mann di Tv3 hari ni pun x dapat..huhu

Adik Ziqry dah mula pandai layan TV/DVD gak tau skrg ni..n dah pandai main bedak tabur atas rak TV, adeii adik menambah habuk yg sedia ada di Rak TV aje..


Now, Mama sempat la online skjp sbb Abg Zaquan leka tgk Movie Rio n Adik Ziqry pulak lepas Mama bg Susu terus tido..., Papa pulak kuar ngan kawan dia hari ni..

Adik sudah lena..Zzzzzzz..


Ok bye kawan2..selamat berhujung minggu..:))

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

8 comments:

  1. amboiii meriahnye hiasan ikan terubuk tu yer..menyelerakannn

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..meriah dgn cili api..
      ikan masin mmg pembuka selera..:)

      Delete
  2. Replies
    1. betul tu, selalu hari bekerja mmg x sempat masak di rumah..selalu mkn kat luar pun naik jemu smpai x tahu dh nak makan ape..,
      bila masak sendiri w/pun simple lg puashati...:)

      Delete
  3. aktiviti bersantai dirumah kadang2 lebih best dari keluar berjalan kan...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup betul tu, kalau berjalan byk duit syok la..hehe

      Delete
  4. samelah kat rumah suami ade kelas, eh-eh same menu saambal sardin hahahahaha... amir yg nak padehal dah makan nasi dgn sup ayam dia bukak laci dabur jumpa sardin soh masak pulak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ye ke sama betul la mcm Zaquan, skrg ni dah pandai cek laci dapur tgk stok sardin ada ke tak, kalau dia buka nmpk ada sardin, mmg dia paksa suruh masak sardin..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails