Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, November 14, 2012

Family Trip@Genting Highland 2012| Pulun Indoor Games di Malam Hari & Hirup Udara Sejuk Malam!

As Salam,

Masa N3 permulaan Mama ada cerita yg Adik Ziqry sempat main 1 permainan jerk kan, Adik kan Mama kata jgn risau byk waktu untuk kita pulun main, petangnya pun kami dah tunaikan permintaan mereka mandi di pool, mlm hari x kan tido dlm bilik jerk kan..

Yeay adik nak main lagi..Atok dah belanja annual pass..mestilah fully utilize..


Chu..Chu..Chu..Chu..kita naik train dulu..lama jgk train ni berpusing, rasanya ada 5 pusingan kot. Zaquan excited mula2 naik dok depan sekali dh mcm pemandu train, Papa temankan Adik Ziqry main, Org dewasa yg temankan anak2 nya naik train ni x dikenakan bayaran pun.


Kali ni Mama nmpak Papa bersungguh puaskan hati anak2 bermain, Papa sendiri yg bawa kami semua ke tempat permainan n belikan tiket, Mama ikut jerk. Maybe sbb Atok Zaquan n Ziqry dah belanja wat annual pass itu yg Papa rasa rugi lah kalau x main, xpelah kalau kami kena kuarkan belanja sikit untuk beli tiket kami pun. Family membes yang lain time ni berpecah kalau x silap diaorg cuci2 mata kat kedai2 yg ada dalam bangunan ni. Tapi Atok Zaquan n Ziqry ada join kami sepanjang kami beratur n temankan anak2 main. (Atok rajin melayan cucu2nya)

Ini lah mainan (Rio Float) yg Ziqry dok tunjuk2 masa mula2 kami sampai..akhirnya malam hari baru dapat adik naik ye.., Mainan yg ini kami beli dua tiket dewasa, harga tiket RM8.00 seorang. Seronok masing2..siap berdiri..mula2 jerk duduk..pastu teruja pandang bawah..


Dapat bawa diorang main 2 mainan diatas pun dah cukup puas dah bg mereka, jnji dapat main, tp Zaquan mana leh lupa mainan Bumber Cars dia, wajib ulang main, siangnya dah main, malam hari main lagi, kali ni Atok yg bawa Zaquan n Dania g main Bumber Car, kami family members yg lain amik angin sejuk di luar pulak. Cuaca malam tu mmg sejuk betul...amik peluang hirup udara sejuk dan bergambar²..

Sejukkknyaa..


Pic kami bertiga..Zaquan xde sbb main Bumper Cars


Papa n Adik
Adik nak bebas sbnrnya..

Tamat sudah aktiviti Day 1 kami..masa untuk balik bilik..mau tido..esok nak main All Park..^_^..

p/s: hari ni semua N3 Auto Publish sbb mama minggu ni bz nak siapkan report baru balik audit/outstation Kuching, Sarawak. BW pun x sempat lg ni..hari ni kul 12 tgh nak g register taska n nursery Zaquan & Ziqry utk next year..Ada masa nnti Mama BW ye..tq kpd yg sudi singgah sini :))

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

6 comments:

  1. seronoknya holiday, tak sabar nak tunggu cuti raya cina ni...heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup mmg seronok..
      oh iye ke nak g holiday time cuti raya cina next year ye..

      Delete
  2. slalu pi GH tp jrg main games bagi tu sbb anak2 pun jenis cam aku tak suka theme park,..... tp budak2 jenis uska main kite rasa berbaloi utk kuarkan duit ...fahim jenis xsuka

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh fahim x suka main theme park, bagusnya xde lah dia salak2 nak main kan, mcm kami ni dua2 jenis suka main theme park, anak2 eija tu tgk mainan token kat shopping complex pun dh melalak nak main..

      Delete
  3. seronoknya diorang nie.. dania pon langsung tak main ngan kitorg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kan..mmg srnok betul diorg,
      iyelah dia dah dpt geng, lg pun time diorg main mainan mmg xde gaduh2 pun itu yg srnok jerk diorg nak main bersama..

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails