Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, November 26, 2012

Alhamdullillah Rezeki Musim Buah!

As Salam,

N3 lepas Mama ada citer yg Zaquan & Ziqry ikut Atok n Neneknya g balik ke kampung n dalam masa yg sama Zaquan ikut Atok g kebun..

Alhamdullillah, rezeki musim buah ni, puas makan buah2an..paling puas dapat makan durian dari kebun la.., ada rezeki lebih, Atok n Nenek Zaquan n Ziqry siap suruh bawa balik umah parents Mama..sama² merasa..Terima kasih Mak & Ayah..Moga terus dilimpahi rezeki..

So Weekend lepas hari Sabtu kami balik rumah parents Mama hantar buah2an yg Mak & Ayah kirim, tak sangka pulak Adik Mama nak buat sambutan sempena 1st Solid Food anak dia yg kembar tu..rezeki lagi..ada makan2.., anak² Mama pun skrg suka/syg baby tau..skrg ni kalau kata nak balik umah Wan Ummi bkn main suka lg sbb dpt jumpa baby..

Macam2 buah ada..Durian, Rambutan & Langsat..Ubat demam & batuk ni..:P


Ada durian free ni yg wat mama excited nak buat Durian Crepe sendiri..menjadi tau 1st trial Mama wat Durian Crepe..(Nnti mama up N3 nya di N3 lain)

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

14 comments:

  1. alhamdulillah.. murah rezeki, kat sini pun ada doyan ni... ingat ujung mmgu ni nak wat gak durian crepe, sbb time tu dah habis pantang.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah kan sebelah utara agaknye lg mewah ngan durian,
      oh iye ke buat jgn x buat..:)

      Delete
  2. memang tgh musim buah skrg nie...kitorang pun bawa balik rambutan ke JB...durian memang x bawa sebab Mr. Hubby tak mau kete berbau...hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehhe..kalau ikutkan mmg x thn la bau durian dlm kereta, tp kami ni kg dekat2 jerk..20 minit perjalanan je..boleh la kalau nak angkut durian bawa balik..

      Delete
  3. Kakak kalau makan buah tak kiralah eija demam ke batuk ke tala juga. Langsat kakak sukalah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..sama la jgk dgn eija ni k.zakie,
      pantang tgk benda ada depan mata..tala je semua..lg2 durian mmg eija ni hantu durian..hehe

      Delete
  4. sedapnye tgh buah² tu..teringat dusun abah...nak balik terjah kmpg la nnti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. buah2an kg mmg sedap semuanya..
      untungla mereka yg ada dusun ni kan..

      Delete
  5. Alhamdulillah murah rezeki dpt mkn mcm2 buah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah syukur alhamdullillah, x payah susah² nak beli..hehe

      Delete
  6. Amboi,sedapnye kak..buah durian tu!

    ReplyDelete
  7. wahh ade pokok durian ke kat kebun, terujanya....

    rumah mak metua pun ade.. tp x sempat kutip dah org lain yg kutip dulu huhuhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye mcm2 pokok buah2an ada :)

      ohh biasalah tu mmg terjadi pd semua org yg ada dusun, ada je mereka yg x tau malu n x rasa bersalah g kutip buah durian org pastu mkn jd isi perut/jual amik hasil..kebun family mertua pun ada kes sebegitu..,kebun mak eija tu lg la..sbb xde sape yg nak pegi amik/jaga.

      Delete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails