Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, January 23, 2012

Kami ke Genting lagi untuk Cuti2 Malaysia 2012

As Salam,

5 hari x berupade blog, sweetmama dah bercuti awal untuk percutian pertama kami di thn 2012, sweetmama amik cuti 2 hari awal bersambung ngan hari cuti hujung minggu dan seterusnya cuti umum CNY. Kami bercuti2 Malaysia ke Genting lagi, kami  pergi sblm CNY utk elak jammed, sib baik kami g awal, hari kami balik tu ari Sabtu (21hb) jalan jammed giless dr MRR2 yang nak ke Lebuhraya Karak..Sape yg naik Genting time Hujung minggu n cuti CNY compom tersekat ngan jammed & org yg ramai kat atas genting nun...

Happy CNY kpd mereka yg menyambutnya n Happy Holidays kepada semua, kami dh selamat berholiday, kepada mereka yg masih lagi dalam mood holiday,  yg kg jauh2 tu ramai yg amik cuti bersambung2..moga perjalanan korang selamat pergi& balik.  

Alhamdullillah sweetmama dah selamat pergi & balik dari bercuti di GENTING HIGHLAND pada 19 hingga 21 Jan 2012. Wow baru balik dari tempat sejuk (CAMERON HIGHLAND) untuk percutian akhir Tahun 2011, percutian pertama untuk tahun 2012 ke tempat sejuk lagi & lebih2 lagi ianya Kota Keriangan untuk seisi keluarga , Tahun lepas pun percutian pertama kami ke GENTING HIGHLAND juga (20 - 21 Jan 2011), tp tahun lepas kami bertiga, tahun ni berempat ..^_^..Seronok berganda2 dapat bawa ahli baru, untung Ziqry usia 8 bulan dh jejak GH.

Zaquan 1st time jejak GH pada usia 2 tahun iaitu masa kami g bercuti2 Malaysia di Genting thn 2010 (4 hingga 5 Ogos 2010). Kiranya ini merupakan kali ketiga Zaquan Had Fun@Genting

Pic kenangan masa percutian GH Tahun 2011
Dulu Bertiga

Kini Berempat
Pic kami 1 family guna self timer
 Adeii, pic x jadi, adik x pndang kamera sibuk bergurau ngan papa

Harus amik sekali lagi, pic kami berempat sbg kenangan
hehehe..adik tetap x pndang kamera, happy sungguh dia sibuk nak merangak
 hehehe, sib baik pic still cun w/pun adik x pndang, x larat nak set timer adik tgh melasak sgt..

Pose Comei Ziqry@Adik

Pose Happy anak2 bersama Papa,
Papa nak senyum pun cover2
 sbb dalam masa yg sama sibuk nak control Ziqry dr jatuh katil
Ziqry sbrnya nak terkam kamera Mama

Pose Happy Mama bersama Anak2 yg juga tersgt Happy
Time ni masing2 dh sibuk nak g jalan2 keluar, xkan nak dok bilik jerk kan..

Puas dah kami posing2 dlm bilik, kami sampai tepat jam 1.30 tengahari, orang x ramai pun , kami terus guna mesin check-in kaunter dan terus dapat no. bilik, sampai pun bilik dh siap berkemas, rehat skjp posing2 pastu  terus ke Agenda Utama, beg pakaian pun papa kata lepas main baru amik..hehehee

Alhamdullillah kami seronok sgt dapat main 'ALL PARK' walaupun cuaca tak berapa mengizinkan sbb hujan,  tp keseluruhannya percutian kami pada awal tahun ni berjalan dengan lancar dan menggembirakan. Puasla Zaquan 3-4 kali round main permainan yg ada. Ziqry w/pun x paham & x pandai pun nak main sendiri, tp sgt behave spjg percutian, srnok agaknye dok tempat sejukkk..insyallah bulan depan kami ke tempat sejuk lagi..family trip..

p/s: memandangkan kami dh berholiday sblm cuti CNY, so Cuti CNY ni kami dok umah jerk n hari ni nak singgah umah my mum kat cheras...^_^..

p/s: hopefully dpt abiskan story ttg percutian Genting 2012 kami sbbnya sweetmama selalu jerk citer x abis, bersambung2 tp tergantung camtu jerk..hahahhaa..bila dh lambat sgt update blog, nak story citer yg bersambung pun dh jd basi, itu yg wat bertambah malas selalunya...chaiyok2 sweetmama moga thn ni semakin rajin mengupdate blog ye...huhu

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

4 comments:

  1. Bestnye bercuti!!yayansmum teringin gk nak g bercuti...tp, masa tak mengizinkan lagi...huhu

    ReplyDelete
  2. sungguh lama ayu tak singgah blog eija.
    sejak kehilangan arwah..ayu dah kurang berBW
    sbb tu, ayu gubar semua bloglist. kalau eija berminat join ya...

    eija.. bestnya kalian dapat jalan2... ayu tak pernah kesana lagi..

    dan suka layan gambar2 percutian kalian...sweet

    ReplyDelete
  3. lama tak pergi ke genting, kali pertama dan terkhir masa baru kawin hihihihi.. tu pun sbb dapat hadiah pakej siap hotel dr kwn... semua free...

    ReplyDelete
  4. @YaYansMuM: hehe..mmg best, xpe lepas ni YaYansMuM cari masa untuk bercuti pulak ye..

    @Citarasa Rinduan: ok, eija nak joint juga, msti la nak masuk dlm bloglist ayu.

    thanks ayu, insyaallah mana tau lepas ni rezeki ayu bawa umai ke Genting pulak, msti Umai srnok..

    @Masya: Oh srnoknye dpt hadiah dr kawan pakage free semua tu,
    kami ni mmg suka ke Genting, even masa ngandung kan Zaquan & Ziqry pun masih sempat lg naik ke Genting..:)

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails