Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, January 25, 2012

Hasil Rembatan Shopping Minggu Yang Lalu

As Salam,

Sebelum ni sweetmama ada story ttg Papa bawa kami jalan2 n Soping2 sakan pada weekend 15 Jan 2012 Di N3 ini. So ini hasil rembatannya.. :-

Papa Punye:-
1) Perfume Paco Rabbane 1 Million
Wangiiii....mengancam btol bau dia
beli perfume ni pakej dia dpt key-chain 1 million..giless berat, iyola 1 million la katakan..

Nak tunggu mama dapat hadiah, x dapat2, nak tunggu mama belikan pun, poket mama tgh kering, akhirnya papa beli sendiri..huk2..

2) Baju Kerja, Baju Jalan, Stokin Kerja  n tet..(18sx xde dlm ini gmbar..)
Peminat Brand Renoma Tegar..
1 badan Renoma..
pilihan kaler papa thn 2012 ala2 jambu gitew..pink2 purple@kaler2 lembut
kalau x warna baju yg selalu papa pakai warna jersi MU kaler biru, merah , hitam..ulang2 kaler tu yo la dia pakai..

Mama Punye:-
1) Kasut Sukan Badminton

Yang ini beriye2 papa suruh mama wat pilihan, sbb papa serius nak belanja mama belikan kasut sukan baru untuk mama, iyela kasut sukan mama lama dh x berganti, yg ado tu pun beli masa kami bercinta, beli sepasang sama kaler, memandangkan sweetmama tgh gian main badminton skrg ni, dia suruh pilih ler kasut badminton..lgpun mama ada bg hint kalau ada duit lebih mama nk gnti kasut sukan..hehehe..sekali dpt free, tp mama xde la paw minta yg mahal, minta yg paling murah jerk..kalau paw dh lama mama minta kasut NIKE...hehehhe. papehal pun terima kasih papa belanja mama kasut ni...:))

2) Kasut & Beg Kerja Mama
Yang ini Mama Top- up duit mama sndiri..(tp papa top-up jgk sikit..heheheh..kasi genap..^_^..)
rasa mcm dh lame x gnti kasut keje, beg g audit pun asik guna beg free dapat g persidangan..hahah

Zaquan & Ziqry Punye:-
1) Seorang sepasang Sweater Baby Kiko & Seluar Jeans Cars Sedondon
Tujuan Papa Belikan sbb nak g bercuti Genting minggu berikutnya.. :)

2) Mainan Train Thomas & Friends

Kalau ikutkan mainan ni x masuk dlm list pun papa nak belikan,
tp Zaquan asik salak jerk nak, sampaikan dia dh tertido pastu bgn balik ingatkan Papa dia Abg nak Train
akhirnya papa tewas dgn asakan Zaquan..huk2

Kami Soping sakan time tu, tp nasib baik la anak2 x meragam, diorang bersilih2 ganti tido, n masa Papa sibuk soping barang Papa dua2 sekali tertido, mama pun kena la bertugas jaga diorang,
Dua2 tgh tido time ni
Abg konker Stroller, Adik Mama Pangku

Punye la Soping Sakan, Makan Tgh pun lewat petang baru dpt makan
mmg masing2 kelaparan time ni..Zaquan smpai bertambah2 nasi

Menu feberet kami masakan Grill Portuguise @Oasis Food Court MidValley
dh try kat Food Court lain tp x sama rasa mcm yg kat Oasis Mid Valley ni mmg mabeles...

Kami dpt makan dgn tenang sbb adik still beradu dgn lenanya.. :)

p/s: cuti CNY (24.1.2012)  jln2 Alamanda, last soping kata Papa...hehehe (Akhirnya dapat gak Papa Kasut Kerja Bonia gantikan kasut kerja yg dia guna selama ni kasut masa hantaran kawin mama bg kat papa thn 2007 (4 thn dah..) )



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

8 comments:

  1. wah bestnya shopping kasut ngan handbag

    ReplyDelete
  2. shopping sakan nie...seronok kan...

    ReplyDelete
  3. wahh shopping sakan betul² ni... mesti bestkan.. puashati semua dapat...

    ReplyDelete
  4. wee..best shopping sakan ye..
    balik nanti nak cuba gak grillportuguise tu..nmpk sodap..

    ReplyDelete
  5. wah.. bestnya.. terapi mental bershopping ni..hehe

    ReplyDelete
  6. Wahh syyioknyaaa bershopping :D hehehee

    ReplyDelete
  7. @Lelord: wee mmg best, lebih2 lagi dh lama x berganti, bila dpt yg baru, rasa srnok..:)

    @Lynn Hamzah: hehehe..mmg srnok..:D

    @Masya: Alhamdullillah, kebetulan en suami ada rezeki lebih, dia dh belanja shopping mmg srnok sgt..:0)

    @Kamalia: wee..mmg sakan n best..:)
    cuba la lia, compom sedap sbb eija dh try makan kat tempat lain sambal dia x sama mcm kat foodcourt midvalley ni, smbal dia tu yg wat rasanye sgt sedap..,tempat lain cair jerk...

    @Nida: hehee..btol tu Kak Nida, mmg terapi mental..hati pun puas dpt yg dihajati..:))

    ReplyDelete
  8. @ADEEYA: hehehe mmg syioookkk sgt..^_~,:D,:0), :)),^_^..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails