Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, January 12, 2012

7.1.2012 | Hari Pernikahan Adik (Part 3) | Hantaran Kedua2 Belah Pihak

As Salam,

Menarik la pulak konsep yg Adik Sweetmama pakai ni, dia paksa kawan2 baik dia yg bawa kesemua dulang hantaran (kami adik beradik/sedara mara rilex  x bawa pape). pastu kawan2 dia sume kena ikut tema yg Pengantin tetapkan berbaju melayu lengkap kaler Hitam (Adik sweetmama sponser Samping jerk.., baju budget sndiri..hehe). Kawan2 baik pengantin perempuan pun pakai tema hitam. Pasangan Pengantin tema Putih..So dayang2 tema Hitam (kalau lelaki nak panggil ape ek..). Kesimpulannya tema diorang malam nikah tu Hitam Putih. Tapi Tema Hantaran x dela ikut tema Hitam Putih..Kalau sume nak ikut tema yg sama..x menyerlah la pulak kan..

Inila Kawan2 adik yg mmg happening n sporting..
mmg mmberi komitmen yg bagus..dtg pun awal ikut rombongan kami..
seawal jam 6 petang dh bertolak dr Cheras ke Shah Alam.
 disebabkan bateri DSLR sweetmama kong, x sempat nak amik pic pengantin bergmbar ngan dayang2/kawan2 mereka yg bawa hantaran ni. pic masa awal2 sampai ni jerk yg sempat snap.

Ini Hantaran Kami Pihak Lelaki Kepada Pihak Perempuan. 
Tema ..Rose..Kaler Purple, tp bunga plastik jerk..hehe..
7 Dulang Hantaran

Mas Kawin & Pemberian Hadiah (Gealng Tangan+Rantai Leher)


Berbalas 9 Dulang Hantaran
Hantaran Sebelah Perempuan Kepada Sebelah Kami Pihak Lelaki. 
Tema Fresh Flowers..Rose.


x sempat nak amik satu persatu gmbr, 
tp 1 yg buat sweetmama berkenan..
Hantaran Macaron 


Sekarang ni kan musin orang minat sgt makan Macaron ni.., Byk yg jual Online
Tp ntah la setakat ni baru 2 kali sweetmama rasa Macaron. Yang pertama makan sbb asik dok baca org citer sedap sgt Macaron ni sweetmama pun try la beli n makan tp 1st time makan x kena langsung ngan tekak sweetmama..SO SWEET, 1 pun x bleh nak abis, dh ler beli 1 biji RM2.50.

Kiranya bila tgk hantaran Macaron ni, terus rasa mcm nak makan sgt nak rasa sedap tak, Akceli bukan x sedap maybe sweetmama ni x thn manis kot, sbb kali ni sweetmama rasa dia sedap sikit dr yg sweetmama beli. Lebih2 lagi flavour Coklat.

Kawan2 suka ke makan Macaron ni?

Selesai sudah story majlis pernikahan, nnti kita sambung story Majlis Kenduri kahwinnye pulak..^_~..



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

11 comments:

  1. menarik macaron tue..suka tengok warna dia..xpernah makan lagi macaron..sedap tak?

    ReplyDelete
  2. Musim hantaran guna warna purple/pink/merah sekarang nie kakak lihat. Bunga fresh tu yg mahal...

    ReplyDelete
  3. kalau lelaki dia tak panggil dayang2. dia panggil dayung2..hehehe

    ReplyDelete
  4. cantik sampin tu..
    tak pernah pun makan macarons dan tak berminat nak mencuba..sbb maniskan..

    ReplyDelete
  5. salam,

    Hitam tu kan kah menawan....he.he....

    Kak Ros pun tak pernah makan Macaron ni...kalau dok kat depan ni,mau jugak la Kak Ros merasanya.....

    ReplyDelete
  6. mmg spesel hantaran macaron tu..

    ReplyDelete
  7. Salam perkenalan...cantiknye hantaran2 tue...(^_^)

    ReplyDelete
  8. @alfiah @dim: brntuknya yg cute & warnanya yg menarik mmg buat org tertawan, mcm yg eija citer la, bukan x sedap, cuma x masuk dgn selera eija sbb rasa dia sgt manis

    KakZakie: yup btol tu fresh flwers tu yg wat mahal

    @Lifesaver Hamzah: hahahaha..Dayung2 ek..

    @Kamalia: hehehe..sedondon sume samping diarg..
    yup x thn sbb rasa dia manis sgt, tp agaknye kalau wat sndiri, leh la kurangkan gula dia

    @Ros: heheh..btol2..Hitam Itu Menawan
    mcm tu la perasaan eija masa tgk Macaron ni depan mata, rasa cam nak amik jerk sebiji time tu...hahaha

    @Baby(Mama Amana&Arief): dulu eija teringin , tp skrg ni copom mmg x leh nak amsuk dgn tekak ni, manis sgt.

    @fieda: special kan..trend org skrg kot..kita dulu manisan mcm wajik/halwa jerk kan, berubah ikut zaman & musim..

    @YaYansMum: Salam Perkenalan..:)
    terima kasih..:))

    @

    ReplyDelete
  9. xpnh makan macaron lg. teringin gak nk rasa

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails