Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, January 3, 2012

Cuti Tahun Baru | Ke B'day Party Anak Opismate@Mc'D Subang Jaya

As Salam,

Hari ni hari pertama bekerja tahun 2012, sweetmama bznye.., menyelesaikan last report untuk thn 2011..huhu..sbb tu dah lewat petang baru berkesempatan nak update blog. 

Ramai gak kawan2 yg penuh dgn aktiviti percutian di thn baru, sweetmama tak kemana w/pun dapat cuti 3 hari, 2 hari dok umah jerk, semalam la baru terisi sikit cuti kami. Itupun,, sweetmama dh tanya awal2 apa planning papa sempena ngan cuti 3 hari new year ni, nak bawa kami jalan mane? tp papa kata nak kemana..duit pun xde nak bw g bercuti..adess..sedeynye..

Memandangkan papa kata x kemana dan kebetulan sweetmama dapat jemputan ke majlis hari jadi anak opismate sweetmama, mama pun ajak la papa kemajlis berkenaan. Papa pun setuju sbb mmg xde planning nak kemana.

Jadi pada 2/1/2012 kami ke Subang Jaya meraikan b'day party anak opismate sweetmama tu, dia buat di MC'D Subang Jaya. Kami sampai awal sebelum tuan rumah..hahaha..sbb pada mulanya igtkan wat kat Subang Parade..kalau smpai awal bleh jalan2 cuci2 mata kat dlm Subang Parade, tp rupanya wat kat MC'D SS15 Subang Jaya. Majlis start kol 3 - 4.30 petang. Kami smpai kol1.30tgh..dh smpai lepak terus makan kat MC'D tu, lgpun tank perut besar muat lg nak makan lg kol 3 nnti..heheee..

Masa majlis bermula jam 3 ptg, Papa dapat panggilan dari Ayah ajak kami joint g mandi laut kat PD. Srnok gak kalau terjah PD bawa Zaquan mandi manda, tp sblm My FIL call ajak g PD, sweetmama terlebih dahulu dh sms & comfomkn ngan member blogger nak dtg umah melawat baby dia..(N3 akan menyusul..^_~). So mmg comfom x sempat nak joint My FIL g PD, tp kami bgtau insyaallah kalau sempat kami menyusul...namun mmg xde rezeki nak joint g PD smpai umah pun dh kol 7 mlm. 

Jom layan pic kami di b'day party tersebut. pic x berapa memuaskan guna digital camera jerk, DSLR malas nak usung, dh ada malas nak usung pulak..huhu..sabr jerk la kan..

Happy 1st B'day Qaiser Aqilis..
EH..Ini Bkn Qaiser Aqilis, Ini Ziqry
Hahahha..mcm adik pulak yg b'day boy
adik dah x sabar ke sambut besday
besday adik lambat lg la..ada 5 bulan lagi..


Adik Pandang Per tu..
Cer teka..Cer Teka..

 Bkn main lagi Adik pandang
 Hehhee..nmpk dh kan
X lain x bukan..Balloon..
 Untuk tidak menghampakan Adik
Papa bg Adik Pegang Balloon yg kat atas..

Adeiii..ni dh mcm story Ziqry pulak..
Ok2..kita citer ttg Majlis B'day & B'day Boy

Ini dia B'day Boy..Qaiser Aqilis,
B'day Boy x pandai jalan lg
So mmg berkepit jerk la ngan Mummy dia

The Menu
Puas btol makan Mc'D semalam
Sambil menjamu selera acara games diadakan untuk kanak2

Srnok tgk Zaquan enjoy joint games yg diadakan,
b'day boy kecik lagi tgk jerk la kawan2 joint..hehhe
Zaquan dulu pun pernah joint celebrate b'day 2 pupu dia kat Mc'D 
tp time tu dia kecik lg x pndai nak main games, 
sekarang ni bkn main excited lg dia joint, 
see dia beratur baris hadapan lagi

2nd Games - Susun Cawan menjadi Piramid..

Walaupun kalah, tetap dpt hadiah, suka tgk Zaquan Happy

Selesai games, tibala acara yg dinanti2,
Sesi Potong Kek

Wah...Cantik Kek..B'day Boy
Bees..

 Jom nyanyi sama2 
♫ Happy B'day To U♪♪ Happy B'day To U♫ 
♫Happy B'day to Aqilis♪♪ Happy B'day To U♫


Fuhhh..

Hahhah..anak mama (Zaquan) yg excited..kat sebelah tu

Yeay dapat mamam kek
Kalau nak tau Zaquan ni mmg hantu kek
sbb tu dia yg excited lebih time nak potong kek
yg kelakarnya org lain nak mata bees, dia pun nak mata bees tu
tp bila masuk mulut dia x suka pun white coklat tu
sudahnya mama yg jd mangsa zaquan, dia paksa mama makan mata bees..huhu

Selesai sudah majlis
Wif Opismate
Dh nak balik baru sempat bergmbar bersama2.
sblm tu sibuk melayan kerenah anak2.
Ziqry dah lena tido pun time ni 
adeii..tembam giless sweetmama dlm pic ni..
nmpknye berat badan nak naik balik..harus jalankan misi diet sempena thn baru..:p, (sila jgn cakap jerk ye sweetmama..amaran utk diri sndiri..hahaha)



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

10 comments:

  1. abang yg tak malu, bagus dpt mcm zaquan. senang nak soh nyanyi atas pentas bila dah sekolah nanti. jadi berani.

    ReplyDelete
  2. Mama x tembam sgt lah.. Sweet je kita tgk.. Hik3!!!!

    ReplyDelete
  3. @Cha: hahaa cha, Zaquan tu ikut mood, kadang2 malu x bertempat gak, kadang2 over berani..tp kita sbg ibubapa mmg nak anak kita jd yg terbaik..hope dia dh besar nnti pandai bawa diri.

    @Salina@IbuAqil: adeii ibu Aqil..terima kasih diatas pujian, tp sesungguhnya mmg udah tembam sikit..huhu

    @Lifesaver Hamzah: hahaha, knape Uwais pandang dr jauh kek Aqilis tu..takut uwais terkam kek bees tu ye

    ReplyDelete
  4. mesti budak2 giler nk terkam kek tu...huhu

    ReplyDelete
  5. eT: yup btol tu, bdk2 sume dh geram tgk kek bees tu, lg2 warnanye yg sgt menarik perhatian bdk2.

    ReplyDelete
  6. Thanks for blogging bout our baby's birthday party... Thx also for coming.. Sorry curik sikit pic yer.... Tp I link to ur blog... He..He...

    ReplyDelete
  7. @♥aNJe a.k.a MaMa_Balqis♥ : cantik kan..♥♥♥bees♥♥♥

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails