Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Friday, January 27, 2012

Holiday Genting 2012 | 1st Day - First World Indoor Theme Park Buat Zaquan

As Salam,

Masa untuk bermain Indoor Theme Park, Zaquan dh excited sgt ni, kalau ikutkan sepanjang pejalanan dlm kereta dia excited nak g Genting mulut sibuk bercerita mengimbas memori dia bermain, kuat btol memori dia, dia igt lagi sume mainan yg dia pernah main, yg kelakarnya mlm sebelum pegi masa nak sambut B'day nenek dia, Papa call suruh siap, dia ye2 suruh mama siapkan dia siap dia suruh pakaikan sweater & stokin, penatla mama & papa explain sweater ngan stokin tu untuk esok bkn malam ni..hahaha..


Jom Tengok Harga Tiket
Papa ada kad Genting Resort World, 
So beli semua jenis tiket dapat 10% diskaun



Untuk hari Pertama ni kami belikan untuk Zaquan sahaja Indoor Theme Park, bg Zaquan main sepuasnya2, Untuk kami semua, esok Papa belikan untuk main ALL PARK.

Srnoknye Abg, Papa dah belikan Tiket
Senyum pun lebar jerk

Yeay abg dh ada Wristband

Mainan pertama yg diterjah dan yang dimain berulang2, 
RIDE DE PARIS
rasanya lebih dari 10 kali ulang main..

Abg naik kereta pusing2 Paris dulu ye :P


Mood nak berposing
time ni ada photographer yg suruh zaquan pose, skrg ni dkt mana2 sudut pun ada Digi Photo, kalau berkenan gmbar dia beli la RM30. Tp Mama x beli pun, cukup lah dh ada sekeping gmbr kami 1 family@Cable Car Genting beli thn 2011.

Amboi bkn main lagi dia dgn org lain sporting jerk dia nak bergmbar

Adik tgk jerk la Abg main dulu ye,
kita main esok, nnti bila adik dah besar dh pandai jalan & main sndiri, 
kita pegi lagi..heheh


Zaquan sampai x nk main permainan lain, dulu masa kecik dia suka main kuda, sampai g Jusco pun sibuk nak main kuda, La ni dh besar x pndang dh Kuda.

Dah lebih 10 kali ulang main Ride De Paris ni, Papa ajak kami g naik atas ke Vision City Video Games Park. Sweetmama ok jerk gian nak main Spin Lucky Draw, tp frustnya Games Park tu tutup. Keseluruhan Vision City Video Games Park tu tutup ada renovation. Nak sedap kan hati, Papa ckp diorg msti sibuk nak kemaskini hadiah lucky draw untuk CNY kot, esok msti dia dh buka...huhu

Hajat papa & Zaquan nak main video games pun x tercapai..Diorg berdua tu mmg hantu games..

Frust Video Games Park tutup kami jalan2 semula keluar 
 Jalan ikut jalan luar, cuaca sejuk best jalan2 keluar




Zaquan dh pandang2 keluar, tgk Outdoor Theme Park
Masa ni dia dh nampk air, sibuk salak mama &papa nak mandi..
Mama dh spare baju mandi dia, tp Papa kata nnti dulu la, 
esok2 br bawa dia mandi..

Bila dah bawa jalan2 keluar Theme Park ni , Zaquan nangis nak main pulak,
terpaksa la kami tipu ckp theme park tutup, nmpk x pagar tutup..huhu
Lagipun esok papa nak belikan tiket ALL PARK, sabar la skjp Zaquan, nnti kita sambung main Indoor Park lagi.

Ziqry pulak terus tertido bila jalan keluar kena udara sejuk..grrrr...



Bergmbar dgn Deco2 CNY

Masa untuk makan pulak, dah lewat petang pun, perut dh rasa lapor, so kami pun isi perut dulu, tp sblm isi perut sempat lg Zaquan ulang main Ride De Paris tu berkali2 lagi..Adik pun dh terjaga dari tido, sib baik sporting layan Abg dia main Ride De Paris

Adik yg sporting w/pun x dapat main, tgk jerk abg dia main


Lagi pose adik yg comel..♥♥♥



Selesai makan kami bawa Zaquan main JUNIOR BUMPER CAR pulak,
dua thn lepas pergi Zaquan nya kaki x sampai lagi nak tekan minyak, 
cian jerk dulu w/pun kaki x smpai nak tekan minyak, Zaquan nak main jugak, tp dgn bantuan pekerja yg jaga mainan ni la..
Skrg amek kaw..dh expert giless dia bawa..
ini pun mainan dia main berulang2 kali..


Haaa..saje langgar awek ye..


Orang x berapa ramai, itu yang Zaquan dapat main byk kali sampai letih kami menunggu, tapi x pe la jnji Zaquan happy.



Dah menghampiri 7 Malam, kami balik ke bilik dulu, nnti malam sambung main lagi...



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

8 comments:

  1. seronokkan kalau bwk bdk8 besar zaquan ni berjalan² mulut mesti becok banayak cerita... lagipun banyak permainan boleh main dah bsr..

    ReplyDelete
  2. Seronoknyaaaaaaa.... Nak naik Genting jugak main All Park huhuhu :)

    ReplyDelete
  3. Bestnya!!! Tdo hotel mana sis?!! ;)
    Happy weekend dear & TC!! ;)

    ReplyDelete
  4. @Masya: btol tu yana, Zaquan dah besar dh petah sgt bercakap, kadang2 apa yg dia ckp kita pun surprise..hehe
    yup puashati bawa dia berjalan kat genting kali ni sbb dia dh boleh main sndiri.

    @ADEEYA: hehehe..itula adeeya mmg srnok..nnti balik malaysia boleh naik Genting main ALL PARK..^_^..

    @Salina@IbuAqil: TQ Dear,
    Eija duduk Hotel First World jerk, promosi CNY bilik standard RM68 satu malam..:))

    ReplyDelete
  5. hooreyy tak saba..nmpak cuaca macam elok je heeeee

    ReplyDelete
  6. haha banyak kali ulang main tu..seronok sgt permainannya..
    hehe adik ziqry kena tgk abang main dulu nanti dah besar baru leh follow abg zaquan..

    ReplyDelete
  7. @amiey lee: hari 1st day kami smpai tu cuaca mmg ok, tp esoknya 2 hari hujan, tp sib baik kami smpat gak main outdoors theme park.
    hopefully hujung minggu ni amiey pegi cuaca ok la..had fun kat sana yaa..

    ReplyDelete
  8. @sue zainun: heheh..mmg dua permainan tu jerk pun yg zaquan bantai main berulang2, yg lain kalau nak main kena ada penagwasan org dewasa sekali. Nmpk sgt Zaquan ni mmg peminat kereta.
    hahaha..itu la diam2 Ziqry belajar dr Abg dia..silap2 lg lasak dr Abg dia nnti.

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails