Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, January 25, 2012

19 Jan 2012: Happy 52nd B'day To My Mil

As Salam,

Baru berkesempatan nak update tentang sambutan bday My Mil. Gmbar baru transfer dari Notes ke Lappy. B'day My Mil@Nenek Zaquan&Ziqry thn ni kami sambut kat Restoran Impian Maju (tempat lepak family..heheh). Tahun lepas sambut bersekali dgn B'day My FIL di HR Steak House, Kg. Baru KL.  

Family sweetmama tiba tepat jam 12 malam walaupun rumah kami yg paling dekat sekali dgn impian maju sbbnya malam tu Papa ada main bowling ngan kawan2 opis dia, Mama pulak last minute br nak kemas beg nak g bercuti ke Genting esok pg nye (ikutkan My Fil offer nak jemput amik kat umah mlm tu awal sikit), Yang pasti kami sempat juga tiba tepat jam 12 malam untuk raikan My Mil pnyer b'day. Semua Adik Beradik Papa, Menantu & Cucu2 My Mil Ada time ni..

 Pic dr Galaxy Notes
malam x berapa clear ler..
abaikan tulisan mama yg x berseni lgsung..huhu

Happy B'day To My MIL
Moga Dipanjangkan Usia, Dilimpahi Rezeki..Alhamdullillah semakin kencang Bizness Mak Tahun Ni..Moga terus Suksess n Masyukk..hehehe dan yg penting dikurniakan kesihatan yang baik & moga sentiasa dibawah limpah rahmat dr NYA..AMIN.

Akceli masa kami sampai ni, adik baru bangun dr tido
so masa ni adik pun ala2 mamai gitew..


Abg yg Over...eceh mcm b'day dia pulak
Apadaa abg ni, Nenek pulak yg suap kek kat Abg, Patutnya Abg yg suap nenek tau, B'day Nenek..
Adik yg nakal dapat ciuman dr Nenek,

Nenek bgtau Adik skrg ni nakal sgt smpai nenek dh x larat nak jaga, Adik kuat nangis smpai teran2, smpai buaian pun boleh enjut sndiri...adik hentak2kan bdn, x sabar & akhirnya terjatuh..huhu

Ohhh..adik ngan nenek nakal ye, ngan mama pandai pulak dia cover...hehehe, sbb mama pnyer ubat untuk adik senang jerk kalau nangis sumbat susu badan, sbb tu bila dgn mama dia kurang nangis sbb asik ngemping jerk ngan mama pastu terus tido

Pesanan Untuk Adik: jgn susah2kan nenek ye, nnti nenek x nk bw jalan..hehe

Mama paham sgt sbrnye bkn senang nak jaga budak, letih... lebih2 lg kalau bdk yg jenis kuat meragam mcm Zaquan & Ziqry, Nenek nak jaga Zaquan & Ziqry pun dh cukup syukur sgt, bkn senang kita nak bg kepercayaan pd org lain yg jaga, thn depan nenek dh nak pencen jg budak2..adeii..pening2 nk cr pengasuh untuk anak2 akan dtg



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

13 comments:

  1. Wah...menantu yg baik nie...(^_^).Bab nak carik nanny mmg memeningkan..huhu

    ReplyDelete
  2. eija - yelakan susah nak cari org yang kita leh percaya nak jaga budak2...

    sekarang ni pun mak kita yang jaga... tapi kesian kat mak takut dia penat jaga budak2 aja

    ReplyDelete
  3. memang kelakar malam tue..
    dah macam besday cucu.. bukan besday nenek.. heheh..

    ReplyDelete
  4. Cucu pun nak join gak yer.....cute :-)

    ReplyDelete
  5. bestnyer MIL sporting gitu.... hepi besday untuk MIL...

    ReplyDelete
  6. happy belate birthday tuk MIL eija..
    alala,adik nak manja2 dengan nenek sbnarnya tu.

    ReplyDelete
  7. @YaYaNsMuM: eh xde la menantu terbaik, bkn senang nak dpt menantu terbaik ni, byk sgt kekurangan diri ni, btol tu memeningkan, lebih2 skrg ni mcm kes ada..

    @amiey lee: yup btol tu bertuah kalau mak ayah/family kita ada nak jaga, nak hantar kat nursery/rumah org lain risau gak dgn pelbagai kes skrg ni, kalau family yg jaga dh sah2 terjamin keselamatan anak kita.
    mmg kesian kat org tua kita nak jaga anak2 peel yg aktive bkn main ni..huhu..

    @Cute MuM: ehhehe..itula, atok & nenek layankan jerk, lg pun cucu2 yg terlebey srnok dpt tiup lilin n potong kek ni.

    @Ummi Dania Yasmine: Cucu2 nye yg over sbnrnya..hehee

    @Cho ZIla: terima kasih, My MIl mmg sporting abis..:))

    @Kamalia: terima kasih Lia, hehehe..itula mmg manja pun dia, namanye pun adik..:))

    ReplyDelete
  8. Beruntung Zaquan dan Zikry masih ada nenek... Kasih nenek tak sama dgn mama tau.

    Selamat ulangtahun kelahiran juga buat MIL ye...

    ReplyDelete
  9. @Kakzakie: mmg bertuah diorang ada nenek dua2 belah pihak yg nak jaga & manjakan mereka.
    btol tu kak kasih nenek mmg lain dgn mama, kadang2 nenek ni bila dh sygkan cucu syg ngalahkan mama dia, nakal2 pun cucu dia juga, bila lama x jupe msti rindu nnti.

    ReplyDelete
  10. seronok tgk nenek diraikan walaupun cucu2nya yg lebih happy...biasalah anak2 kecik kan eija...

    tapi betul juga.. pening kepala nak cari pengasuh /taska skrg ni... nak2 pula byk kes yg berlaku kan... syukurlah eija ada MIL yg masih muda n kuat lagi...

    ReplyDelete
  11. @Izan Ishak: btol tu smbut dgn makan2 camni pun dh srnok, yg penting anak2 igt b'day mak & ayah. Dapat makan2, cucu2 pun happy bila dilayan mcm kununya diorg pnyer bday..hehee

    mmg syukur sgt mil dh jaga anak2 eija, sedar x sedar dh nak masuk 4 thn Zaquan nenek dia jaga, mmg dijaga dgn baik :))

    ReplyDelete
  12. HAPPY BELATED BZDAY UNTUK mil eija.. hihi pandai adik cover dpn mama dia yer.. ;-)

    ReplyDelete
  13. @IntaNBerliaN: thanks ina :0)
    itu la kecik2 dh pandai..hehe
    ziqry ni anak manja mama, zaquan anak manja papa..:))

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails