Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, January 10, 2012

7.1.2012 | Alhamdullillah Selamat Sudah My Younger Bro bergelar Suami Orang. (Part 1)

As Salam,


7.1.2012 - lebih kurang  Jam 9.25mlm sah sudah adik lelaki sweetmama bergelar suami orang. Majlis Akad Nikah telah berlangsung di rumah Pengantin Perempuan di Shah Alam. Majlis bermula jam 8.30 malam. Sweetmama pernah wat n3 dia bertunang  -  1.1.11 - Selamat Bertunang My Younger Brother!


Alhamdullillah dengan sekali lafaz sah sudah adik lelaki sweetmama bergelar suami. Selamat menempuh fasa baru. Moga kekal bahagia selamanya ^_~ 



Adik lelaki sweetmama ni merupakan anak kelima drpd 6 adik beradik, sweetmama yg sulong. Dia yg kelima mmg agak manja dlm family, sbb tu nama panggilan kat umah pun cucu..stand for Cu, yg bongsu pada masa tu, sekali ada adik lagi daa..tp panggilan cu tu melekat. Zaquan panggil Ateh Cu. 

Selamat sudah akad nikah dilafazkan, majlis seterusnya adalah penyerahan mas kawin dan pemberian hadiah dr kedua2 belah pihak serta sesi membatalkan air sembahyang.


Penyerahan Mas Kawin Suami kepada Isteri.

 Sesi membatalkan air sembayang - menyarungkan pemberian hadiah Gelang Tangan & Rantai Leher Suami kepada Isteri

 Isteri pula menyarungkan hadiah pemberian Cincin kepada Suami

Tangan Suami dicium tanda setia

 Ciuman kasih Suami kepada Isteri

 Pasangan Pengantin bersama kedua Ibu Bapa Pengantin Lelaki

 Pasangan Pengantin bersama kami adik beradik.
Sedey pulak..x cukup korum, Adik ketiga sweetmama x dapat bersama kami berkongsi kegembiraan adik lelaki kami kawin sebab dia kena tahan wad alahan mengandung yang teruk.

Pose bebas kami sefamily
time ni bateri dslr sweetmama dh kong, akceli byk lagi gmbr2 kami sefamily, gmbr papa pun ada sbnrnya..tp x sempat nak rakam, tp ada byk dlm camera photographer..sweetmama dh tgk sikit2 gmbr yg photographer dh tag kat FB adik sweetmama..wah mmg cantik la hasil dia..sweetmama ni mmg main amik jerk, x pandai lgsung pun nak main dgn dslr, so ini jerk la hasilnye..jnji ado...huhu


p/s: tarikh akad nikah adik lelaki sweetmama ni sama dgn tarikh hari lahir adik lelaki sweetmama yg ke-4, kiranya senang la dia nak igt tarikh anniversary dia sama ngan tarikh besday abg dia...^_^..

  

Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

15 comments:

  1. congrats...sweetnyalah. nor mmg suka tgk bj nikah color putih...suci gitu

    ReplyDelete
  2. cantik pelamin dia ;) sweet and suci...

    ReplyDelete
  3. tahniah buat adik eija.semoga berahagia hingga ke syurga..

    ReplyDelete
  4. tahniah.. meriahnya sungguh majlisnya

    ReplyDelete
  5. @fieda: terima kasih

    @noor: terima kasih, hehehe..itu la kan putih melambangkan kesucian..
    tp eija dulu masa nikah pilih colour cream..

    @Lifesaver Hamzah: thanks capa, sweet& suci bertemakan putih

    @Kamalia: Amin. Terima Kasih Lia.

    @Nida: terima kasih kak Nida..pengantin perempuan anak sulong..mmg meriah.

    ReplyDelete
  6. Tahniah!!! Moga kekal bahagia hingga ke syurga!!! ;) cantek sama padan.. ;D

    ReplyDelete
  7. tahniah buat adik sweet mama dan pasangannya.. moga kekal bahagia hingga ke akhir hayat ye...

    suka tgk gmbr family sweet mama ... ceria sangat!

    ReplyDelete
  8. tahniah.. dapat adik ipar baru.. :-) smg adik awk bahagia n kekal hingga akhir hayat..

    ReplyDelete
  9. Wah taniah dan selamat pengantin baru..

    ReplyDelete
  10. tahniah buat eija sekeluarga, tambah keluarga baru.. meriah utk bergosip² hihihihi.... semoga mereka kekal hingga keakhir hayat...

    ReplyDelete
  11. @Salina@IbuAqil: AMIN..Terima Kasih Sis..^_^..

    @Izan Ishak: terima kasih Izan, hehehe..mstilah ceria tumpang happy dihari bahagia dia..

    @IntaNBerlian: terima kasih..insyaallah..AMIN.

    @Zie: Terima Kasih Zie..:))

    @Masya: Terima Kasih Masya..AMIN.

    ReplyDelete
  12. @e_da: pengantin..wajib pilih tudung yg cantik, menambahkan lg seri pengantin.

    ReplyDelete
  13. Tahniah & Selamat Pengantin Baru :)

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails