Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, January 31, 2012

Holiday Genting 2012 | Day2 - Genting Outdoor Theme Park - Lepas Gian Kami Nak Main Spinner

As Salam, 

Tiba giliran Mama & Papa pulak nak lepaskan gian main. Yesss..Akhirnya dapat gak kami lepaskan gian main buaian Spinner ni. Time ni sbnrnya dah mula hujan gerimis. Nasib baik x tutup, masih boleh main. Kami bergilir2 main. Mama main dulu, Papa tgk kan anak2.

Peace!!!


Sempat lg ckp ngan Papa, Adeii mcm seram pulak, sbb dh lama x main


Get Ready


Wow..Seronoknye


Super Seronok



Giliran Papa pulak


Time papa main ni lagi la hujan dh mula renyai2 mcm nak lebat


Tapi lagi syok main..berangin 


Besh sangat2..


Zaquan sporting sangat bg peluang Mama & Papa main 
sbbnya Papa dah upah dia dgn nasi goreng & jagung.
Lagipun dh mula hujan itu yg lepak sekajap kat gerai makan ni..

Zaquan memerhati Mama main & Papa pulak tgh snap2 pic kami..


Adik pun lepak makan sama, tp adik mamam biskut baby bites adik jerk la ye..hehe
Pagi sebelum kuar dh bg Ziqry makan Nestum, so xde la dia meragam sgt..

Perut pun dah beralas, Papa & Mama pun dh dapat main spinner, Zaquan & Ziqry pun dah dapat main 3 permainan 'family rides', nak main pe lagi ni ek..kita sambung main mainan family rides lagi nak & nak jugak cuba nasib main permainan lucky draw yg kat outdoor ni..^_~..(sambung lagi..)

p/s: Akceli Spinner ni jerk satu2nya mainan dewasa yg kami main sbbnya nak main  permainan dewasa yg lain mama x berani nak main sorang2, kalau boleh nak main bersama..baru best ada teman peluk kan..hahahahaha..
Selebihnya mmg byk main permainan 'family riders' ..nama pun nak happykan anak2, Zaquan la yg paling srnok, semua permainan pun main berulang2 kali..



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

17 comments:

  1. cam best je main spinner tu eija. kalau izan kompom kecut perut siap2... hehe...

    ReplyDelete
  2. @Izan Ishak: Dari zaman anak dara lagi eija suka main permainan Spinner ni hehe, dlm byk2 permainan spinner ni yg eija selalu main berulang kali..

    ReplyDelete
  3. good boy zaquan..cam ni la sporting leh mama main lepaskan gian ekekeke...sweater dia cantek laaaaaaaa.... (^_^)

    ReplyDelete
  4. @...sWeeT uMi...: hahaha, mmg lepas gian kami.., cantek ke...sweeter baby kiko..:D

    ReplyDelete
  5. hohoho xpening ker naik mende tu?

    ReplyDelete
  6. huiiii gayatla buai tu. kita naik yg kat funfair je, gayat gila. naik buai ni, sah2 aku nangis. hahaaa.

    best eh dpt naik genting, kita ni bila nak sampai gaknya.

    ReplyDelete
  7. suami kt paling takut naik buaian tu.. pade hal xde papepun.. tp mmg gayat sikitlah klu x biaserkan.. hihihihi.... gilir² lah pulakkan.. lps anak² mak & ayah pulak lpskan gian hihihihihi

    ReplyDelete
  8. spinner mmg best..sy rasa dulu yg tu je pun plg berani sy naik..haha..dasar penakutkan..

    ReplyDelete
  9. @sue zainun: masa 1st time naik dulu pening jgk ler n terasa gak ler seram naiknye, tp bila dua tiga kali dh naik srnok pulak & nak ulang2 naik..heheh

    @cha: hahahaa..tips eija..jgn ler pandang bawah kalau takut gayat...hehehe, mula2 mmg seram gak nak naik, tp bila dh 2-3 kali main rasa mcm nak main lagi & lagi...hehhe

    insyaallah kalau ada rezeki nnti giliran cha g genting pasti tiba jua, dah dua tiga kali eija ckp ni dh kira doakan utk kawan2..moga ada rezeki cha bercuti ke genting bawa oni&aie had fun @ Genting..AMIN.

    ReplyDelete
  10. @Masya: hihi, itula dh ada anak ni kena la gilir2 main n kena la utamakan anak2 baru diri kita..

    @Kamalia: hahahah..sama la kita lia, eija ni pun penakut jgk xde la berani manepun, itu la spinner ni mmg best kan, lagi 1 mainan dewasa yg eija suka kat outdoor ni naik Roller Coaster Dragon, tp itula dh ada anak x dpt ler nak main roller coaster..asben boleh jerk jaga anak dia suruh kita main sndiri, nak main sorang2 tu yg x berani, x best ler nak jerit sorang2 n xde teman peluk kan..kih2..

    ReplyDelete
  11. wah.. mcm best je.. sy dah lama tak main.. last main sblm kawen..hihii

    ReplyDelete
  12. wahhhh...ni yg buat rasa nk gi genting ni. tp tula...anak2 kecik lg la. klu su pun takut nk naik thriller games sengsorang:P

    ReplyDelete
  13. @IntaNBerlian: mmg best, lepas ni boleh la ina pegi bawa anak pulak, msti alisha suka..

    @S.U.R.I.A.T.I: hahaha..tu la kan, nak gak bermanja2 ngan asben :P, kalau anak dh boleh berjalan n main sndiri boleh la bawa g genting..

    ReplyDelete
  14. erk, kalo kita tobat tak nak naik buai tu, gerun tol tengok

    ReplyDelete
  15. ♥aNJe a.k.a MaMa_Balqis♥: hahaha..cuba la main dulu anje, silap2 nnti gian nak naik lg mcm eija ni dulu x berani gak pada mulanya, haaa tp skrg ni spinner ni la paling eija suka main..♥

    ReplyDelete
  16. eija betul kan..masa kt indoor pun kta tak naik roller coaster, show 4d and bumper car tu..suh hubby naik pun hubby malas.. nak seronokkan sarah and ashraf jer...

    ReplyDelete
  17. @amiey lee: itu la amiey, niat nak naik roller coaster tp nak kena naik sorang, x nak ler, snggup lg x naik bg peluang kat anak2 ler main sepuas2nya..

    eija suka tgk show 4d tu sbnrnya, dulu masa thn 2010 pegi sekali ngan adik2 eija, so adala teman nak g tgk show tu, papa jaga zaquan.

    kali ni kami g kalau nak tgk kena slh seorang yg pegi, samada zaquan g tgk ngan papa, atau zaquan ngan eija, slh seorang kena jaga ziqry. sudahnye terus x tgk show 4d tu, masing2 kalau boleh x nk pegi sorang2..hehe

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails