Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Thursday, January 12, 2012

7.1.2012 | Hari Pernikahan Adik (Part 2) | Saat2 Terakhir Sebelum Bergelar Suami

As Salam,

N3 sebelum ni sweetmama story yg adik lelaki sweetmama telah selamat pun bergelar suami pada 7.1.2012 lebih kurang jam 9.25mlm. Kali ni nak sorot story saat2 terakhir sebelum bergelar suami. 

sumber *cilok dr fb adik..hehe

amboi kemain lagi siap ada bachelor party lagi..en suami baca status adik ipar dia ni siap ckp dulu dia x sempat pun berbachelor party..(iye ke..??)


yang ini pulak..rasanya sume bakal pengantin compom merasainya..x kira lelaki atau perempuan. Apa yg adik sweetmama ni lalui bebarapa jam sebelum berjabat tgn dgn tok kadi..rasa nervous..sweetmama pun rasa gak w/pun kita x berjabat tgn pun ngan dok kadi kan..tp debar nye saat nak bergelar isteri orang kan..



Sweetmama hari sabtu 7.1.2012 tu lepas makan tgh terus bermalam di rumah my mum. Family kami bertolak jam 6.00 petang dari Cheras ke Shah Alam dan berkumpul (menunggu sedara mara yg lain) di Masjid Shah Alam, sembahyang Maghrib di Masjid Shah Alam dulu sblm bertolak ke rumah pengantin perempuan. Rombongan kami perlu sampai pukul 8.30 malam.

Anak kesayangan ummi beberapa minit sebelum bergelar suami.
bergmbar depan masjid shah alam.
Kakak Pengantin pun x melepaskan peluang bergmbar bersama.
Mak Pengantin bz dok menjawab panggilan saudara mara yg jnji berkumpul di Masjid Shah Alam,
Kakak Pengantin sibuk suruh bergmbar bersama..
        Ateh Cu: Meh Zaquan Salam n Peluk Ateh Cu, Lepas ni Ateh Cu dh makin          
                     kurangla dpt jumpe Zaquan, Ateh Cu dh ada Aunty Amy..:P
        Zaquan: Okey..dgn senyuman manis..(Mood tgh Baik)

Pic Kami Anak Beranak..Malam tu kami merah menyala u...^_~..




Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

8 comments:

  1. debaran nak jadi suami org lebih terasa kan...

    wahhh... merah menyala sweetmama satu family...

    ReplyDelete
  2. KE before akad nikah tak gaya nervous pun. boleh plak pulun 2 pinggan bihun goreng sebelum tu..saya yg tak lalu makan..macam nak jabat tgn dgn naib kadi plak

    ReplyDelete
  3. @Izan Ishak: yup ..debaran suami lagi terasa sbb diorg kena pegang tangan to kadi, debar takut kena lafaz byk kali + kena soal ngan tok kadi byk2 pulak nnti..hehehe

    Tanggungjawab suami jg berat..dh jd Ketua Keluarga..yg perlu mendidik dan membentuk keluarga yg baik& bahagia.

    Hehehe..nasib baik malam hari, mmg sesuai ler pakai merah, kalau siang hari msti bertambah menyala2..

    ReplyDelete
  4. @Lifesaver Hamzah: Hahahah..Sabar jerk la..
    KE confident level tinggi la tu, x pun dh practise awal2/byk kali..hehe

    K.Ct pernah tanya Papakerry, dia mmg rasa debor saat2 untuk dinikahkan..
    K.Ct pun sama mmg terasa debor tu..

    ReplyDelete
  5. amboi merah menyala eija satu famili..dorang kena lafaz akad maunya tak nervous kan...

    ReplyDelete
  6. @fieda: hehehe..btol tu..

    sesekali merah menyala 1 family..:))

    ReplyDelete
  7. wahhh dh selamat aminnn..
    hee eh eija muka ikut mak kan

    ReplyDelete
  8. @amiey lee: alhamdullillah..
    hehehe..ya tepat sekali, mmg salin muka mak.. :0)

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails