Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Tuesday, January 31, 2012

Holiday Genting 2012 | Day 2 - ALL PARK - Genting Outdoor Theme Park

As Salam,

Sambung story Holiday Genting 2012 lagi, lembap giless sweetmama nak habiskan n3 yg bersambung2 ni. Disebabkan byk gmbar yg sweetmama nak simpan dalam blog my memories ni itu yg sweetmama buat jgk n3 bersambung2..^_~.

Hari Kedua kami meneruskan aktiviti dengan bermain ALL PARK, 2 tahun lepas pegi, dua2 tahun pegi x dapat nak main Outdoor, kali pertama pegi beli online rasa dh klik outdoor, rupanye terbeli Indoor juga, ermmm..dua2 hari main Indoor gamaknya, kali kedua pulak hujan seharian, byk games yg tutup so xde rezeki kami nak main Outdoor.

Alhamdullillah kali ni dapat main ALL PARK, Indoor & Outdoor. :D

Kami terlewat jugak bangun, syok sgt tido sejuk2..
Masa dekat tiket tu dah pukul 11.23AM dh nak dekat tengahari..huk3..


Akceli cuaca tak berapa ok, mcm nak hujan, Nasib baik kami sempat main permainan Outdoor mana yg bersesuaian untuk family. (Family Rides)

1st Games kami main: Flying Jumbo

Papa duduk dengan Zaquan, Mama Pangku Ziqry

Papa snap pic kami dari atas, Pandai Ziqry Pandang Papa & Abg dia kat atas..hehehe

hahahaha, time ni Papa ckp tekan Button biru kat tgh tu nnti elephant kita akan naik tinggi, itu yg muka mama ala2 terkezut bila tekan dia naik tinggi. Patut la Zaquan bukan main syok lagi turun naik turun naik..:))


2nd Games: kami main Astro Fighter 

Ready to Fly..hehehe

Astro Fighter ni xde button utk turun naik, turun naik, tp mmg dia dh set naik selang seli, tinggi rendah tinggi rendah, kebetulan mama dapat kapalterbang yg tinggi, Zaquan dapat yg rendah sikit, itu yg dia asik pandang kebelakang tgk knape kapalterbang mama & adik tinggi..huhu, punyerla berani Zaquan dia siap berdiri naik Astro Fighter ni..


Lambai kat Papa & Abg dik, 
Adik layan terbang tinggi smpai terpejam mata..

3rd Games : Kami Main Tea Cup

Pusing jgn x pusing
beriye2 diorang ni main pusing2..

Adik kita x pyh main pusing2 sgt ye, nnti pening kepala..huhu

Lepas ni main ape pulak mama..:p

Selesai main 3 games Family Rides ni, giliran Mama & Papa pulak nak lepas gian main Games Thrill Rides..(Next N3)



Peringatan: Ini adalah blog peribadi....kisah sy dan keluarga sy..anda dilarang sama sekali untuk cuba copy2 gmbar2 peribadi di dalam blog ini okey!!!

12 comments:

  1. Haha..zaquan mmg nmpk seronok sungguh tu..
    Saya kot naik yg pusing2 tu mmg penim jadinya.

    ReplyDelete
  2. @Kamalia: hehehe, mmg dia srnok sgt, mmg pening pun tp saje naik jugak alang2 dh beli tiket outdoor, main sume mane yg boleh main..:))

    ReplyDelete
  3. cute jer kamoooo dlm kete tuh hihih...dh bthn2 xpegi genting tringin gek ke sana

    ReplyDelete
  4. Kakak tak boleh naik permainan ini semua tau eija. Macam pening bila dah turun. Masa anak dara dulu ok, sekarang dah tua agaknya hihi...

    ReplyDelete
  5. wah2 ko .. sakan kan ..

    au aritu pi x main pe3.. pak ajil terkejut tgk hrga tiket yg MAHA mahei ... aku no hal , jalan2 kt luor pun dh lotih ..

    ReplyDelete
  6. @noor: ^_^ terima kasih,
    ohh iye ke dh bertahun2 x pegi, kami pulak boleh dikatakan setiap thn pegi, selalunya kalau nak pegi pun time Genting buat promosi, murah sikit harga bilik dia..:D

    @KakZakie: hehee..iye la bila usia dh meningkat ni automatik kurang minat dgn permainan2 ni kan, masa utk anak2 ler pulak..tp eija ni perasan mcm muda remaja lagi..hehehe

    @fazilzura: huhu, itula kalau ikutkan harga tiketnya mmg naik setiap tahun, kalau nak naik genting mmg kena kumpul duit byk2 sikit sblm pegi baru puas dapat main...hehehe

    ReplyDelete
  7. nampak cam seronok..dulu pergi time xde anak lg..skrg ni anak dah 2,mesti kna bawak diorang pegi genting atleast sekali,kan?hehehe

    ReplyDelete
  8. @mummy2k: mmg sgt seronok, betol2 bawa la bg diorang merasa keseronokan Genting..hehehe

    ReplyDelete
  9. wah bestnya jeles sik tengok semua gambo2 yang bergumbira tu

    ReplyDelete
  10. @♥aNJe a.k.a. MaMa_Balqis♥ : hehe..mmg happy, ala anje pun dh bawa balqis g cuti2 genting thn lepas kan.., nnti kalau ada rezeki boleh la bawa Balqis pegi lg kan..:))

    ReplyDelete
  11. hee bestt je..tgk.. next time le plak layan outdoor...

    ReplyDelete
  12. @amiey lee: ^_^
    xpe la amiey ada rezeki nnti pegi lagi & main ALL PARK pulak ye..:))

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails