Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Wednesday, April 6, 2011

Result Blood Sugar Profile (BSP) For 3rd Time!

As Salam,

Semalam sweetmama wat BSP utk kali ketiga..
walaupun result kali kedua tu okey..
tp still kena wat jgk lagi..
maybe utk pemantauan doktor sampai tarikh masa bersalin

Result BSP
8.00 pagi - 5.4
11.00 pagi - 5.1
3.00 ptg - 6.7 (border line..adess)
9.00 mlm - 5.7

Hari ni kol 2 petang ada appointment dengan kaunselor diebetic pulak..
hope sumenya ok..

p/s: pagi td meeting, smbung lagi petang ni..pastu smbung lagi keeseokkan hari nya..
motif cerita: adess..mmg x sempat nak blogwalking/update n3..huk2..


 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^..
 

9 comments:

  1. dah kali ke3..
    mesti penatkan..
    harap semua ok yer..

    ReplyDelete
  2. BZZZ kann jangan terbersalin awal dah la ekkk

    ReplyDelete
  3. hopefully sumenye ok2 je :)

    ReplyDelete
  4. take care dear...semoga semua ok..dan baik2 jer

    ReplyDelete
  5. x sanggupnyer nak buat bsp sampai bersalin....klu kat spital kena cucuk sendiri...tak sanggup...sabar ajelah mama....

    ReplyDelete
  6. byk kali test nih...sabar2..huhu

    ReplyDelete
  7. semputkan eija? eija, macam mana kalau taknak kena test banyak kali macam tu, kita dulu macam takde je. bukan macam memang takde pun. sebab eija citer dah banyak kali, seram pula kita.

    ReplyDelete
  8. @Cute MuM: ermm..mmg penat..anyway thanks..:)

    @Mama Tun Nur Safiya: hehe..tau x pe..bzzz giless, terbersalin awal pun ok gak..

    @Puan Capa: yup..sibuk bangat..3 hari berturut2 dh ni meeting x sudah2..

    @Huda & amiey lee: thanks..^_^..setakat ni masih ok lagi sumenya..

    @Zaidah: btol tu x sanggupnya nak berulang & menunggu turn cucuk time malam tu..
    sib baik bkn cucuk insulin..kalau insulin..mmg dia suruh cucuk sndiri..

    @eT: itu la..terasa byk kali..sbbnya selang 2 minggu nak kena cucuk..

    @Cha: eija ni kena BSP..sbb mmg compom ada kencing manis..selalunya minggu ke 24/28 doktor akan suruh buat MGTT/minum air gula bg mereka yg ada history keluarga kencing manis/mengandung anak pertama ada kencing manis..bila bacaan selepas minum air gula tu x ok..bacaan 7 keatas..maknanye ada kencing manis..so itu yg kena wat BSP pulak..nak x nak kena wat..doktor nak pantau..lgpun bahaya kan kalau ibu menagndung ada kencing manis ni..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails