Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Monday, April 4, 2011

Sesi Nonton Wayang HOP @ Mid Valley

As Salam,

Citernya bermula begini ye..
minggu lepas - ari Jumaat Papa Zaquan telah mengoffer kpd sweetmama
nak tak kita g tgk wayang
dan sepantas kilat sweetmama bgtau..
eh..msti la nak..
kalau nak g, citer ape yg best kat wayang skrg ni..?

sweetmama pun bgtau la Papa Zaquan
yg ari tu cute mum g tgk wayang citer HOP
dan ada gak dok baca review dr blogger2 lain ttg citer HOP ni.
sumenye review yg citernya ok sgt , menghiburkan dan sesuai utk tontonan keluarga
so rasanye mmg sesuai sgt kalau kali ni kita g tgk wayang bw Zaquan

so, sambil bergayut tel dgn sweetmama,
Papa Zaquan menggodek website GSC
dh akhirnya Papa Zaquan bagitau..
ok..successfull booking ticket ..
citer HOP..hari Sabtu..pukul 1.15 ptg @ GSC Mid Valley

sweetmama pun letak tel dgn senyuman yang lebar..ehhehehe
akceli ni 1st time g tgk wayang bertiga..
akhirnya dpt gak la tgk wayang bertiga..
hobi kami suka tgk wayang dh lama berkubur sejak ada zaquan..
jdknye mstila happy sgt bila Papa Zaquan nak bw kami jln2 tgk wayang.


Sampai Mid Valley kol 12.15tgh..nak tgk wayang kol 1.15tgh
sib baik sempat amik ticket yg telah dibooked

Perut pun tgh lapar..x sempat sarap pun pagi tu 
jdnya lepas dapat tiket..terus g makan feberet food kami..gril portugese@Oasis Restoran
Zaquan jerk yg xde mood nak makan sbb asik dok igt bibit  (Rabbit)

mmg elok la timing..
selesai makan pun dh kol 1 tgh..
lepas beli pop corn..terus ajak zaquan bergmbr dulu kat sini..
tp zaquan takut..tgk la muka dia nak nangis..
kebetulan kan gelap jerk..suasana dia..
pastu zaquan ni penakut dgn patung2/maskot
mama dia jerk yg over senyum bila bab bergmbar..^_^
tak padan dgn berbadan dua..muka pun dh sembab giless..
due lagi 1 bulan 18 hari jerk lagi ni..

 ini muka budak yg dh x sabar nak tgk citer bibit dia..
time ni nmpk moody sikit..sbb dia dok tanye..xde pun bibit..
iye time ni iklan..citer blom start lagi..

Alhamdullillah..Zaquan sgt seronok tgk wayang
dan perangainya pun under control..
tak menangis langsung
cumanye terlalu excited asik bercerita jerk pulak..setiap kali ape yg rabbit tu cakap/buat..
dia msti bgtau kat kami..
"eh bibit  tu pandai cakap'
'bibit tu menari'
'bibit tu main ape'
dan byk la sumenya dia ckp balik kat kami..siap gelak2 mcm org besar..
yang kami pulak terpaksa ckp ngan dia..
dlm wayang x bole cakap kuat2..
zaquan tgk jerk ye..
tp iye la dia jenis bknnye phm bahasa sgt..
dia cakap jg..mmg suara dia jerk yg dgr..
tp xpela..sib baik bukan suara dia nangis/jerit..
so kami pun layan kan jerkla..

memang citer ni sesuai untuk tontonan keluarga..
sesuai utk kanak2..
lepas ni boleh la bw zaquan tgk wayang lagi..
tp kena g tgk wayang citer animasi/or citer yg dia minat..


P/S : Sebenarnya..pagi sabtu tu terima berita yang tak disangka..Pak Ucu Papa Zaquan telah kembali ke rahmatullah disebabkan sakit kanser paru2. Al-Fatihah..buat keluarga Mak Usu
Semoga Tabah hadapi dugaan dr Nya diatas kehilangan ketua keluarga dan insan yang paling disayangi. Lepas dapat berita pagi tu terus singgah rumah Mak Usu.
Jenazah selamat dikebumikan sebelum Zohor. Jadinya kami tak tunggu smpai dikebumikan..selepas selesai urusan Jenazah dibawa ke Surau..kami pun terus ke Agenda kami. Insyaallah..hari ni lepas keje..kami terus ke kenduri tahlil arwah.




 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^..
 

14 comments:

  1. Al-fatihah...

    zaquan cam dania jugak..takut ngan maskot..huhu

    ReplyDelete
  2. seronoknya tengok wayang.. kami tak penah lg bawak anak2 tgk wayang..yg sorang baru nk besar, tetiba ada baby..yg berdua dh pandai behave, tetiba ada baby lagi..camno nk pegi tu hiks!

    ReplyDelete
  3. nasib baik zaquan x jerit2 dlm panggung tu. hehe..

    Asyraf & Ayra, lum bersedia. sbb klau nk bawah Asyraf, harus bawak Ayra skali. Ayra ni bukannya suka tgk TV @ citer lama2 pun. lebih suka main. hehe..

    ReplyDelete
  4. yeaaaaaaayy!zakuan dah jadi big boy!boleh bawak tgk wayang.nnt jgn dia addict wayang sudah...asyik mintak nak tgk bibit dia.hehehe

    ReplyDelete
  5. beshhh tak?? kalau nak bwak safiya pun kocik laeeee

    ReplyDelete
  6. @eT: thanks eT
    hehe..ada kawan la dia.., tp itu la kelakar jerk kan bdk lelaki takut ngan maskot..

    @lydzar: hehe..xpe la rezeki tu..
    tp kalau kes camtu..kalau dh teringin sgt nak g tgk wayang..kena la tinggalkan anak2 skjp..g dating berdua jerk ngan asben.., x pun kena la tinggalkan baby..bw abg ngan kakak dia jerk..

    @ann@hati berbunga: hehe..eija pun ni zaquan dh nak masuk 3 tahun br berpeluang bw dia g tgk wayang dan pastikan kalau nak bw dia lps ni kena bw dia tgk citer yg bersesuaian dgn minat dia..kalau tak kami pun x sanggup nak dgr dia melalak dlm panggung..

    lepas ni ayra dh besar sikit boleh la bw mereka berdua tgk wayang kan.

    @Puan Capa: hahaa..tau xpe..risau gak kot tetiba lepas ni dia pulak yg dook mengajak mama n papa dia g tgk wayang.

    @Mama Tun Nur Safiya: beshh..sesuai utk tontonan seisi keluarga..heheh
    kalau safiya dh kenal binatang..mmg srnok bw dia g tgk citer HOP ni..:)

    ReplyDelete
  7. memang bestkan cerita nie.. dania layan awal n hujung jer.. tgh2 dah selamat tido.. huhu..
    pasnie nak try bawa tgk cerita RIO pulak..

    ReplyDelete
  8. @Cute MuM : btol2 mmg best..
    ok la dania kecik2 pun x meragam..
    skrg ni zaquan pun tgh aim gak citer RIO tu..sbb dh kuar iklan dkt tv..skrg ni hari2 kami dok dgr zaquan citer pasal bibit.

    ReplyDelete
  9. besh ke cite tu beb ?
    haku pun nak tgk ler jumaat mlm , cz sabtu ahad laki ku x dak uhhuhu g sepang jaga F1

    ReplyDelete
  10. @Fazilzura: besh la..ada unsur2 lawak gak citer ni..sesuai sgt kalo ko nak g bw akil..sbb citer ttg binatang kan..compom bdk2 suka..

    ReplyDelete
  11. al-fatihah.....

    alahai eija ,kita tak berani lagi nak g tgk wayang bawa anak dara tu...kang terjerit2 plak dlm wayang.sekrang nie kat umah kalau gelap2 pun dia kata ader hantu huhuhuhu....

    ReplyDelete
  12. takziah ..

    seronok zakwan g tengok hop ye.. nanti ada adik g skali ngan adik plak lah ye

    ReplyDelete
  13. @MummyEcha:thanks
    hehe..kalau ikutkan zaquan pun lebih kurang camtu la perangai dia..dia takut gelap..sikit2 yg kuar dr mulut dia..ada hantu..tp bila dia dh tgk wayang w/pun gelap..citernye pulak animasi..mmg dia minat..
    cubala bw..x cuba x tau lg kan..

    @ibu qaleesya: thanks.
    hehe..x tau la pulak nnti kalau dh ada adik..msti stop balik sesi nonton wayang..x pun..kalau dh teringin sgt nak tgk wayang..pegi bertiga jerk la kot..hik3..

    @amiey lee: thanks dear..:)

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails