Klik2 My Heartbeat Yaa.. :)

Sunday, April 24, 2011

Zaquan Dapat Naik Kuda, Papa Zaquan Dapat DVD Player| Sweetmama nya impian jugak tak tercapai..

As Salam,
quick update
story ttg hari Ahad lepas,
Ahad ni dok umah jerk..
hari Ahad lepas mmg jnji ngan family mertua nak joint g kenduri kawin..
tp tetiba sabtu malam tu my sis bgtau minta teman dia lagi sekali ke butik pengantin yg lain pulak..
dia jnji nak amik n jemput sblm sweetmama nak g kenduri kawin kol 12.30tgh.
kalau ikut jnji kol 10.30 pagi my sis dh smpai rumah..tp at lastnye diorg yg lewat 
sweetmama siap dh selesai sarapan ngan family mertua..baru diorg smpai..
bila tgk jam dh kol 11 pagi..sweetmama pun bgtau my sis suruh dia g sndiri jerk la.
tapi Zaquan dh nmpk acik2 dia..lagi la nak mengikut..at last papa  zaquan suruh  pegi jerk la..bw zaquan

memandangkan zaquan dh nangis2..sweetmama n zaquan pun joint la diaorg  (2 org adik sweetmama n my mum) g butik pengantin kat area seksyen 8, bangi jerk..

memikirkan sweetmama pun dh jnji nak g kenduri kawin ..akhirnya sweetmama suruh my sis (Mak Ngah Cbah Zaquan) hantar kami balik dulu..sementara bakal pengantin (Mak Yang Zaquan) dok 'menery' baju pengantin 

Zaquan ni mmg rapat dgn Mak Ngah Cbah dia..bila Mak Ngah Cbah kata jom balik..dia igt nak g jalan jerk..yg Mak Ngah dia ni pun kunun mengiakan jerk kata Zaquan..ok kita nak g jalan la ni..sbb trick nak suruh dia balik..sekali bila smpai rumah..dia dh nangis2 nak ikut Mak Ngah dia pulak..adess..dh la tu Mak Ngah dia jnji nak bw dia main kuda (mainan token/syiling tu..) 

akhirnya mama n papa yang pening kepala..dlm kereta dia nangis lagi bgtau nak main kuda..
kami mmg jnji la dgn dia..ok skjp lagi kita naik kuda..tp kita g jupe atok n nenek kat kenduri kawin dulu ye..
mcm biasa zaquan ni jenis..kalau dia nak..dia nak la..selagi x dapat dia salak..w/pun kami jnji akan bw dia lepas majlis..
tahan dia nangis sepanjang majlis kenduri tu..kena pukul ngan piat telinga ngan papa pun dia x heran dh..


Akhirnya..lepas kenduri..kami bw jugak Zaquan g JJ Cheras Selatan
turutkan kehendak dia main kuda 
 adeii..x tau la knape mood zaquan semacam jerk hari tu..
igtkan lepas tunaikan hasrat dia naik kuda n main sume mainan kat situ..
dia diam, mmg dia diam..pastu dia wat perangai nak tgk citer bibit pulak (seboleh2nya salak nak tgk wayang)
adess itu yg akhirnya kami jalan2 kat bahagian elektronik ni..
ada pulak promosi DVD..terus rembat sbb pk kalau zaquan nak tgk bibit..bg dia tgk DVD jerk..
dr mula pindah rumah papa ckp nak beli DVD..tp ada jerk benda penting lain nak beli..
at lastnye mama gak yg tunaikan impian papa nak beli DVD ni..
besar betol pengaruh zaquan kan..hahaa
kalau x kerana zaquan, mama tahan jerk x de DVD kat umah..
Sony DVD Player - RM299

nmpknye impian sweetmama dh masuk 2 tahun x tercapai lagi..
ramai dh kawan2 blogger dh tercapai impian memiliki DSLR kan..
moga impian sweetmama tercapai jgk suatu hari nnti..:))


*n3 auto publish*

 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ TQ..^_^.

.

6 comments:

  1. amboi zaquan..
    impian mengalahkan mama dia..
    nasib baik mama ada duit nak beli..
    taklah pening nak bawa tgk wayang..
    huhu..

    ReplyDelete
  2. Insya'ALLAH.....Suatu hari nanti.x pun lepas eija bersalin nie ker..tiba2 hubby buat surprise....dpt sebijik DSRL..

    ReplyDelete
  3. tul kan mummyecha,mana tau surprise...!

    ReplyDelete
  4. dslr now pun dh murah dh .. g je low yat tu , sure bwh rm2K leh cpt (full pakaged le)..

    sabo2.. tunggu ko banak dulu yek..

    ReplyDelete
  5. @Cute MuM: huhu..itula impian mamanya yg tercapai lagi..
    pening gak ni..sbb hari2 dia minta layan upin ipin kat DVD..

    @Lelord: amin..:)

    @MummyEcha: beruntungnya kalau betul dpt surprise DSLR sebijik..rasanya xde la surprise dr asben..dia kurang minat sikit ngan kamera ni..sweetmama jerk yg suka ngan kamera ni..

    @mummy2k: huhu..iye ke surprise..dh terjawab dgn jawapan eija kat atas..

    @fazilzura: ermm..biasala aku kan demand lebih..nak yg D90 jerk.hik3..,mmgpun D90 dh turun harga..tp still kena kuar duit dlm RM4k gak..
    igt nak rembat DSLR yg biasa2 jerk..D3100..itu pun RM2k gak kan..
    tp iye la mane tau kot rezeki baby kedua ni..dpt rezeki lebih ke kan..

    ReplyDelete

♥Terima Kasih Sudi Baca &Komen Di Blog Sweetmama♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails